Chcem sa stať poštárkou
Ahojte! Chcem sa stať poštárkou, ale neviem co je k tomu potrebne. Ake vzdelanie, nejaky kurz...Dakujem za odpoved 🙂
Baby ja by som zase chcela robit v ako osetrovatelka alebo zdr.sestra ale ktomu asi uz treba vysoku skolu ze? Nexistuje nejake studiium alebo kurz s ktorym by som mohla robit tuto pracu? Clovek si vybera povolanie velmi mlady ach jo.
No ak ťa baví práca vonku za akéhokolvek počasia, nieje to tak zlé. Ja som si na pošte prešla priehradkou,doručovaním balíkov, kumulovaným pracoviskom a teraz preprava. Vidím ,že si z Ga ak plánuješ vo svojom meste,tak by si mala super vedúcu.
Aha teraz čítam že okienko. No napr. v Sládkovičove aktuálne berú na priehradku. Ale neviem či bez praxe.
@margotka112 to nevies, ake maju podmineky (napr.vzdelavanie), ja mam len maturitu.
Stačí maturita. Ak ťa vyberú dostaneš cca 2 týždne zácvik,a potom začneš sama. Ale treba sa obrniť trpezlivosťou nieje to tak lahké ako sa zvonka zdá. A hlavne treba dávať pozor na peniaze,aby si neprerobila(ale to všade kde sa s nimi robí)
@margotka112 2tyzdne? Neni to malo? 😒
@zsana Nieje najlepšie sa učí ak sa učíš sama. A vždy tam máš kolegyne čo to ovládajú,tak poradia. Napr máme teraz jednu novú a zvládla to super. Ak si neni niečím istá tak sa opýta. A program v PC je dobre pochopitelný.
@katrin21 čo sa týka platu pravdepodobne mala nižší pracovný úväzok,a je k nezaplateniu ak máš víkend a sviatok volný. Na takej dedine aj predavačka v obchode má 300 éčok a maká cez sviatky a víkendy.
@margotka112 predavacka? no to nema.. u nas v jednote maju predavacky podla mojich info 460E v cistom....
Nemyslim, ze mala nizsi uvazok, normalne na cely den chodila do roboty.... lebo musela fungovat aj ako posta za okienkom a aj potom roznasať a zase otvorit, ako ktory den,ale nerobila rozhodne pol dna, alebo tak. cely den normalne.. Nakoniec to nechala a isla robit ine, lebo jej zomrel manzel a nevedela z toho vyzit..
Dievcata, dakujem vam velmi pekne za informacie 🙂
byt postarkou veur nie je bohvieco :/
Co sa tyka prace za priehradkou, tak ja mam na to aj skolu a pracu som si nenasla. A neviem o ziadnej spoluziacke, ktora by tu pracu vykonavala.
Podla mna skor uprednostnia niekoho kto to studoval, nez by zaucovali novacika.
vieš aka je tam pracovna doba??? od rana do večera do pol 6 a za ešte menej platu ako postarka a pracuješ nonstop s peniazmi jak mile ničo chyba vsetko doplacas .. a zarobok fakt biedny robila to moja svokra a isla nakoniec robit postarku tam je od rana od 7 do 3 a niekedy ma uz o 9 koniec ale toto na prehriadke je o držku
fuu tak postarku si neviem predstavit robit
ja som mala ist za priehradku a robi sa od rana 6 do 18,00. ranna-poobedna (sobota tiez) a musela by som byt kazdy den v pohotovosti, ze ma mozu zavolat robit. vystudovane skoly mam uplne mimo, ako je tato oblast.
Tak na dedine je to podla mna celkom pekna praca. U nas su tri dediny na jednu postu, za priehradkou su dve tety a s bicyklami jazdia tiez dve. Su tam hadam cez 30rokov a uz finisuju do dochodku. Asi by nikdy nemenili koli nejakej stovke naviac. Sice ked prsi,mrzne, ziadna prechadzka, ale vsetkych poznaju, nikto na ne ani skaredo nepozrie. Su to pre nas Osobnosti. V meste je to asi ine, behat do vchodov, ludia sa stahuju krizom krazom, a tie za okienkom tiez stale vidia ine xichty co sa niekam ponahlaju.
U nas robia od 8-16 takze aj prac.doba pekna.
Dám ti číslo na moju svokru, ktorá robila za priehradkou cca 25 rokov a minuly mesiac išla do vytuzeneho dôchodku .
Keď pokecate, hned ťa to prejde 😅
Priehradková pracovníčka na 100% maturita, daj si žiadosť zo životopisom k vedúcej, prešla som si od doručovateľky až po priehradku, nie je to žiadna sranda, ale ak nevyskúšaš, neuvidíš. Mňa táto práca baví, ľudia sú
milí, ale úctu si treba vybudovať.

nic, zaskolia ta na poste, ak spravis konkurz a vyberu ta...
ale fakt to chces robit?? plat je tam mizerny, zima, horuco, dažď , chumelica , vsetko jedno, musis do terenu....nic moc praca.. kamoska chvilkuu robila a bola z toho na nervy.......