icon

Chcem sa stať poštárkou

zsana
15. feb 2016

Ahojte! Chcem sa stať poštárkou, ale neviem co je k tomu potrebne. Ake vzdelanie, nejaky kurz...Dakujem za odpoved 🙂

Strana
z3
katrin21
15. feb 2016

nic, zaskolia ta na poste, ak spravis konkurz a vyberu ta...
ale fakt to chces robit?? plat je tam mizerny, zima, horuco, dažď , chumelica , vsetko jedno, musis do terenu....nic moc praca.. kamoska chvilkuu robila a bola z toho na nervy.......

zsana
autor
15. feb 2016

@katrin21 nechcem byt dorucovatelkou, ale postarkou, ktora sedi za okienkom 🙂

natalym
15. feb 2016

@zsana No neviem či toto nie je job po známosti................. Jakživ som nevidela inzerát.

babulka82
15. feb 2016

Baby ja by som zase chcela robit v ako osetrovatelka alebo zdr.sestra ale ktomu asi uz treba vysoku skolu ze? Nexistuje nejake studiium alebo kurz s ktorym by som mohla robit tuto pracu? Clovek si vybera povolanie velmi mlady ach jo.

natalym
15. feb 2016

@babulka82 Kurz opatrovateľky myslím, že je na ÚP.
Však choď do školy, nikdy nie je neskoro.

leonie77
15. feb 2016

@zsana ...daj si žiadosť o prijatie a uvidíš... inak stačí SŠ vzdelanie, kurz netreba žiadny, oni Ťa zaučia...

margotka112
15. feb 2016

No ak ťa baví práca vonku za akéhokolvek počasia, nieje to tak zlé. Ja som si na pošte prešla priehradkou,doručovaním balíkov, kumulovaným pracoviskom a teraz preprava. Vidím ,že si z Ga ak plánuješ vo svojom meste,tak by si mala super vedúcu.

margotka112
15. feb 2016

Aha teraz čítam že okienko. No napr. v Sládkovičove aktuálne berú na priehradku. Ale neviem či bez praxe.

zsana
autor
15. feb 2016

@leonie77 Dakujem!

zsana
autor
15. feb 2016

@margotka112 to nevies, ake maju podmineky (napr.vzdelavanie), ja mam len maturitu.

margotka112
15. feb 2016

Stačí maturita. Ak ťa vyberú dostaneš cca 2 týždne zácvik,a potom začneš sama. Ale treba sa obrniť trpezlivosťou nieje to tak lahké ako sa zvonka zdá. A hlavne treba dávať pozor na peniaze,aby si neprerobila(ale to všade kde sa s nimi robí)

zsana
autor
15. feb 2016

@margotka112 2tyzdne? Neni to malo? 😒

katrin21
15. feb 2016

@zsana to je jedno... kamoska robila aj to aj to.. plat mala rovnaky , asi 300E v cistom.. robila na dedine.
takze este cez " obednu prestavku" musela aj dorucovat.... plat stale rovnaky...
aj ked robila v meste IBA za priehradkou...

katrin21
15. feb 2016

@natalym cez urad prace normalne.. za ten plat sa im tak veru nehrnu..

margotka112
15. feb 2016

@zsana Nieje najlepšie sa učí ak sa učíš sama. A vždy tam máš kolegyne čo to ovládajú,tak poradia. Napr máme teraz jednu novú a zvládla to super. Ak si neni niečím istá tak sa opýta. A program v PC je dobre pochopitelný.
@katrin21 čo sa týka platu pravdepodobne mala nižší pracovný úväzok,a je k nezaplateniu ak máš víkend a sviatok volný. Na takej dedine aj predavačka v obchode má 300 éčok a maká cez sviatky a víkendy.

katrin21
15. feb 2016

@margotka112 predavacka? no to nema.. u nas v jednote maju predavacky podla mojich info 460E v cistom....
Nemyslim, ze mala nizsi uvazok, normalne na cely den chodila do roboty.... lebo musela fungovat aj ako posta za okienkom a aj potom roznasať a zase otvorit, ako ktory den,ale nerobila rozhodne pol dna, alebo tak. cely den normalne.. Nakoniec to nechala a isla robit ine, lebo jej zomrel manzel a nevedela z toho vyzit..

natalym
15. feb 2016

@katrin21 Myslím, že za priehradku na poštu sa len tak nedostaneš a jakživ som nevidela ani inzerát na klasickú doručovateľku. Ja by som to išla robiť, mám šport. Teraz len sedím na riti. 😉

zsana
autor
15. feb 2016

Dievcata, dakujem vam velmi pekne za informacie 🙂

zsoja
15. feb 2016

byt postarkou veur nie je bohvieco :/

dejka77
16. feb 2016

Co sa tyka prace za priehradkou, tak ja mam na to aj skolu a pracu som si nenasla. A neviem o ziadnej spoluziacke, ktora by tu pracu vykonavala.
Podla mna skor uprednostnia niekoho kto to studoval, nez by zaucovali novacika.

zoja_
16. feb 2016

vieš aka je tam pracovna doba??? od rana do večera do pol 6 a za ešte menej platu ako postarka a pracuješ nonstop s peniazmi jak mile ničo chyba vsetko doplacas .. a zarobok fakt biedny robila to moja svokra a isla nakoniec robit postarku tam je od rana od 7 do 3 a niekedy ma uz o 9 koniec ale toto na prehriadke je o držku

klaudusik7
16. feb 2016
Používateľ klaudusik7 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od klaudusik7.

fuu tak postarku si neviem predstavit robit

majka2508
16. feb 2016

ja som mala ist za priehradku a robi sa od rana 6 do 18,00. ranna-poobedna (sobota tiez) a musela by som byt kazdy den v pohotovosti, ze ma mozu zavolat robit. vystudovane skoly mam uplne mimo, ako je tato oblast.

99zuzula
16. feb 2016

Tak na dedine je to podla mna celkom pekna praca. U nas su tri dediny na jednu postu, za priehradkou su dve tety a s bicyklami jazdia tiez dve. Su tam hadam cez 30rokov a uz finisuju do dochodku. Asi by nikdy nemenili koli nejakej stovke naviac. Sice ked prsi,mrzne, ziadna prechadzka, ale vsetkych poznaju, nikto na ne ani skaredo nepozrie. Su to pre nas Osobnosti. V meste je to asi ine, behat do vchodov, ludia sa stahuju krizom krazom, a tie za okienkom tiez stale vidia ine xichty co sa niekam ponahlaju.
U nas robia od 8-16 takze aj prac.doba pekna.

zoja_
16. feb 2016

@dejka77 alebo tam robia dcerenky veducej atd atd aspon u nas robia dve dcerenky sesternica a neviem kto este ale neviem si predstavit leto +30°C a do vecera tam sediet a vkuse ludia sa tam hadaju nametuju zo vsetym ja len ked idem poslat balik ich sanujem normalne ..

tinach
16. feb 2016

Dám ti číslo na moju svokru, ktorá robila za priehradkou cca 25 rokov a minuly mesiac išla do vytuzeneho dôchodku .
Keď pokecate, hned ťa to prejde 😅

cecil36
16. feb 2016

@zsana A preboha preco? Co ta vedie k tomuto kroku? Smenovost, vysoka hmotna zodpovednost a minimalny plat (BA OC 450 brutto). Co myslis preco pracovnici posty stale strajkuju?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
atrami
16. feb 2016

Priehradková pracovníčka na 100% maturita, daj si žiadosť zo životopisom k vedúcej, prešla som si od doručovateľky až po priehradku, nie je to žiadna sranda, ale ak nevyskúšaš, neuvidíš. Mňa táto práca baví, ľudia sú
milí, ale úctu si treba vybudovať.

Strana
z3