Čo po skončení podpory?

Ahojte, chcem sa spýtať niekoho znalého v danej oblasti.
Práve mi končí podpora v nezamestnanosti, nová práca zatiaľ v nedohľadne... Aký bude ďalší postup? Budú ma z úpsvr posielať aj na iné miesta ako som pôvodne vypĺňala v dotazníku? Mám VŠ, ale nájsť si prácu v danom obore a blízko kvôli deťom je takmer nemožné. Nemôže sa stať, že ma budú nútiť prijať akúkoľvek pozíciu? Nechcem, aby to vyznelo hlúpo, ale rada by som pracovala v tom, čo som vyštudovala, aj keď to hľadanie asi potrvá dlhšie.
Ak by som sa napr. odhlásila z úpsvr, budem si musieť platiť zdravotné a dôchodkové poistenie sama? Mám dieťa do 6 rokov veku, je možné, že by to platil za mňa štát? Vyplývajú mi nejaké ďalšie povinnosti či registrácie z dôvodu skončenia podpory?
Ďakujem veľmi pekne za odpovede. Veľmi mi pomôžete. Pekný deň.

hopeja
5. feb 2018

Ahoj, ak máš dieťa do 6 rokov, môžeš sa prihlásiť do zdravotnej poisťovne a bude platiť za teba štát, len dieťa by ti potom nemali byt celý deň v škôlke aspoň čo ja viem. A úrad ta kľudne môže poslať na rôzne pohovory, nielen v odbore, mňa posielali napr. na realitného makléra, finančného poradcu a iné "chuťovky".

dominika6
5. feb 2018

@oblecenieavecicky úrad práce ti musí ponúknuť prácu a je im jedno či to zapadá do tvojho oboru,alebo požiadaviek..musíš chodiť na pohovory,príp.nosiť potvrdenia,že si hladáš prácu.. inak ťa vyradia..môžeš sa odhlásiť sama,no platiť si musíš dobrovolne ty všetko..

mamamima
5. feb 2018

presne ako príspevok nadomnou...bud pories zdravotku s rodnym listom tam behni a mam skúsenosť na 99%, ze nekontroluju ci je dieta cely den v skolke. Kludne nahlas ze pol dna...a UP neberie ohlad na nic, len na zmeny ti neponuknu do 10 rokov veku dietata.

veronikaszabova
5. feb 2018

@mamamima ja som na nepl.RP, syn chodi do skolky na 4h - na upsvar som musela priniest rozhodnutie zo skolky o prijati, kde bolo pisane, ze ide iba na pol dna.
Plus si to behom sk.roka overovali v skolke.
Takze by som sa moc nespoliehala na to, ze to nekontroluju

mamamima
5. feb 2018

@veronikaszabova s tym UP nema nic, len zdrav.positovna, ak kontroluje nieco UP, tak ohladom pridavku na dieta, vola sa to aj ohlasovacia povinnost. S tym, co piseme vyssie, UP nema nic spolocne. jej ide o to, aby mala platene zdrav,odvody bez buzeracie UP.

mamamima
5. feb 2018

Z uradu chodia na šetrenie, ale nie kvôli tomu o com sa bavime.