Čo robiť, keď neodpovedali na zaslaný životopis?
Ahojte, čo by ste robili na mojom mieste? Mám veľký záujem o pozíciu v spoločnosti kam som si poslala aj životopis, motivačný list atď. Mám na tu pozíciu všetky predpoklady, teda spĺňam všetko čo v inzeráte požadujú, dokonca mám aj platné certifikáty, ktoré sú k nej potrebné. O túto pozíciu som mala záujem už cca pred dvomi rokmi, bola som vtedy aj na pohovor no nakoniec vybrali iného uchádzača. Medzitým som však nabrala viac skúsenosti v tomto obore v inej spoločnosti a som na tú pozíciu ešte kvalifikovanejšia, naozaj mi na tom veľmi záleží nakoľko som momentálne na úrade práce a končí mi dávka v nezamestatnanosti a teda potrebujem sa zamestnať nakoľko mi už horí “pod zadkom” a zároveň je to ponuka, o ktorú mám naozaj veľký záujem. Na ponuku som reagovala pred 6 dňami, zatiaľ sa mi nikto neozval, no pravdepodobne ešte len zbierajú životopisy. Išli by ste na mojom mieste za manažérom pobočky osobne alebo by ste počkali na to, či postúpite na pohovor? O pozíciu som pripravená sa pobiť aby mi znovu neušla.
Mozes napisat na mail alebo zavolat na tel.cislo uvedene pri inzerate a informovat sa na cas dokedy budu rozosielat pozvanky na pohovor, ako pohovor prebieha. ale ist priamo na pobocku - to asi nie
@domika225 ak preslo vela casu - 3 a viac tyzdnov, tak tam napr ja som zavolala a spytala sa, ze v akom stave to je. Podarilo sa mi takto dostat sa k nam do firmy, lebo najskor som sa uchadzala do sesterskej, ale tam mi povedali po takomto telefonate, ze to maju uz uzatvorene, ale ze vedia, ze hlada moja firma. Tak som poslala podklady a zavolali ma rovno sa pozriet.
Pockala by som 2 tyzdne a max by som sa opýtala mailom/ telefonicky, ci dostali moje CV. Osobne by som nesla. Mohlo by to byt kontraproduktívne. Zároveň z prispevku citit ze si si až moc istá, že si na tu pozíciu vhodná. Myslím hr to vie posúdiť najlepšie.
@lucia248 ak by si do našej firmy prišla osobne otočili by sme ta vo dverách nehovoriac ze hneď by si bola rozoberana. Jednoznačne v negatívnom zmysle. Není doba ze sa chodí osobne takto do firiem. Ľudia majú prácu a nemajú čas na neohlasene návštevy. Co čakáš ze tým dosiahneš? Ze ti personálne spraví rovno pohovor? Určite nie, nech aj HR ma čas, ale HR vie väčšinou prd o práci preto tam bude potrebovať niekoho z danej oblasti kto aj overí tvoje schopnosti. Takže minimálne ďalší človek musí mať na teba čas. Proste ne nerob to skôr sa diskvalifikujes, je to absolútne neprofesionálne.
Ďakujem vám všetkým za názory, táto možnosť ísť osobne mi bola navrhovaná od známej, preto som sa chcela poradiť ako to vidia aj iné oči 🙂 dnes mi volali tak či tak, zajtra idem na pohovor.
@lucia248 tak držím palce nech ti to zajtra ide a zaujmeš ich a potom napíš, že či to vyšlo ked budeš mať už vyjadrenie od nich.
@lucia248 tak super drzim peste nech to vyjde
aj ja drzim
Ahojte, pre tých čo vás zaujíma ako to dopadlo, bola som na dvoch kolách pohovorov a prijali ma 😊
@lucia248 super, asi si ich presvedčila, že to naozaj veľmi chceš. Nech sa ti darí. 🙂

Podla typu pozicie… ale ak do officu, ja by som sa nedavala dolu, ze by som isla zobronit o robotu. Ja mam napriklad stale na pamati, ze kandidat uz moze byt vybraty - ci uz interny, alebo externy, alebo aj protekcny. Myslim si, ze ak skutocne potrebuju (nie ze si len zistuju, aki kandidati su na trhu) a bude sa im pozdavat CV, tak sa ti ozvu. Ale ak maju aj inych uchadzacov, tak mozno ti pri tych kvantach rovnako nezamestnanych ako si ty nezavolaju ani len na pohovor, lebo uz takych nasli aspon 20. Vela firiem ani len na pohovor nezavola. Minule mi jedna recruiterka povedala, ze dostali vyse 100 zivotopisov… tak si predstav tu konkurenciu, aj ked sa medzi nimi najdu aj taki, co su uplne mimo skusenostami.