Čo si vybrať z Repas kurzov na úrade práce?

limetka69
9. jan 2021

Ahojte dievcata, zachvilu budem evidovana na urade prace a premyslam, ze by som si tam nechala preplatit nejaky kurz cez repas. Ale nerusim ktory by sa oplatil a ktory by som realne mohla v buducnosti vyuzit, nemate niektora skusenost? Napriklad, ak pojdwm nankurz uctovnictva, asi nebudem realne vediet vykonavat tu cinnost, ci? Je to hodnotny kurz? Naucia ma fakt vsetko? Keby som sla narlpriklad za kadernicku, mohla by som sa potom zamestnat v kadernictve? Ci by som sa bala priblizit k vlasom? 😂 Z tej ich ponuky neviem co by som si vybrala, aby som to aj vyuzila

ivkazba
9. jan 2021

Treba myslieť aj na to, čo by ťa bavilo a k čomu by si mala predpoklady. Sú kaderníčky, ktoré sa to učili na strednej a aj tak sú naprd kaderníčky, lebo proste pre to nemajú zmysel a oko. A niekomu stačí ozaj kurz a ide to super.

Účtovníčka z kurzu nebudeš, ale ak by ťa to bavilo, choď do toho, avšak musíš počítať s tým, že kým budeš môcť sama účtovať firmy, tak to bude trvať roky, plus účtovníctvo je o neustálom vzdelávaní, stále vychádzajú aktualizované vyhlášky, zákony. Ja som szčo, mám len obyčajné faktúry, čiže so mnou účtovníčka nemá veľa roboty, ale i tak by som si papiere a daňové nedala urobiť niekomu, kto má len kurz bez rokov praxe.

A ešte sa okrem predpokladov a toho čo by ťa bavilo zameraj aj na možnú konkurenciu v tvojom okolí, treba myslieť na to, či by si sa s tým uživila tam kde bývaš, či náhodou ponuky nie je viac ako dopytu. Držím palce.

drzaopica
9. jan 2021

@limetka69 hlavne si nerobit kurz len preto, ze je zadarmo🙂uctovnictvo vobec neodporucam, kadernicku tiez ...zivnost Ti nikto neda a do kadernictva po par mesacnom kurze Ta ani nezoberu, lebo chcu, aby si mala prax a klientelu.Nikto Ta tam nebude ucit miesat farby a strihy
Bud by som si vybrala nieco admimistrativne, alebo pedikuru?neviem k comu inklinujes ...aj tak sa teraz kurzy nerobia a nevie sa kedy sa budu robit nelam si s tym hlavu

mogaa
9. jan 2021

@limetka69 no na kurz máš nárok až po uplynutí určitej doby čo si na UPSvR a zároveň záleží či v tej dobe sú na kurzy peniaze.......vždy je určitý badžet ktorý keď sa vyčerpá, tak s ďaľšími kurzami(aj repasmi)sa čaká....keď sa pôjdeš prihlásiť, dajú ti všetky info ako je to teraz s kurzami a či kurz musia vopred schváliť.......bez praxe len s kurzom si ale miesto nájdeš len ťažko......účtovníctvo sa určite nenaučíš počas kurzu tak, že z teba bude samostatná učtovníčka, detto kaderníčka😉

luciannka83
2. feb 2021

Teraz sa ziadne kurzy koli korone nerobia. A po kurze nerataj velmi s tym, ze budes moct vykonavat samostatnu zarobkovu cinnost. Co ja viem, tak preplacaju tie kurzy, ked mas prislub zamestnania. Napr. Ze ta vezmu za kadernicku, tak ti preplatia kurz. Ale potom tam realne musis nastupit neviem na kolko.

zuzu586
26. feb 2021

Ja som absolvovala repas v decembri minulého roka, keďže som nevedela nájsť pácu vo svojom obore. Pokial by som mohla poradiť určite si treba vybrať niečo kde sú nielen ponuky na zamstnanie, ale aj čo by ťa bavilo, poprípate kde už máš nejaké skúsenosti. Ako sa spomína vyššie tak ťa nenaučia úplne všetko, to ťa naučí len škola. Takže sa budeš musieť popri a aj po kurze vzdelávať samostatne, či už z literatúry, alebo internetu.

zuzu586
26. feb 2021

@luciannka83 niektoré kurzy sa dajú absolvovať aj online formou, napr. grafické kurzy ;)

spagetka66
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
spagetka66
24. apr 2021

@limetka69 Ahoj akurat v pondelok si chcem zacat riesit repas kurz na kadernicku, ale teda ja sa tomu realne uz dlhsie chcem venovat. Kedze som sa prestahovala a teda aj opustila pracu toto vidim ako prilezitost to konecne urobit. Ak sa nevies rozhodnut ci by si nieco z toho chcela robit pre teba bude vyhodne urobit si jazykovy kurz ten sa zide vzdy. Kedysi som si takto urobila aj vodicsky preukaz avsak tuto moznost myslim uz zrusili.

zuzi_ja
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sofia1
7. jan 2022

@limetka69 Ahojky,prosím aky kurz si si od nich vybrala?