Dá sa preniesť stará dovolenka do nového zamestnania?

mataklinec
17. nov 2012

Potrebovala by som poradit ohladom dovolenky. MM je zamestnaný má zmluvu do 30.11.2012. Momentálne je na PN ešte.
Od 3.12.2012 nastupuje do nového zamestnania. V súčasnom zamestnaní má
ešte zostatok starej dovolenky 15 dní. Chcela som sa opýtat či sa táto
dovolenka dá preniest do noveho zamestnania, alebo ju musia preplatit.
Dakujem

sisaha
17. nov 2012

@mataklinec preniest sa neda, iba vycerpat, alebo preplatit

mataklinec
autor
17. nov 2012

@sisaha dakujem za odpoved, ešte sa chcem opýtat či náhodou mi nevieš poradit aj ohladom ochranej lehoty. Ked ešte bude manžel na PN či bude v ochranej lehote aj ked mu skonči zmluva. A čo tie dva dni 1 a 2.12. 2012 nebudu niekde chybat? kedy má ukoncit Pn aby to bolo najvhodnejšie? Dakujem velmi pekne

janaal
17. nov 2012

@mataklinec hlavne nech sa nenecha v robote odbit. Jednoznacne ma na nu narok. Ak nie je moznost si ju vycerpat,musia mu ju preplatit. Ja som bola v podobnej situacii pred piatimi rokmi. Koncil sa mi PP a mala om este 12dni dovolenku.
Skusali na mna tah,ze oni dovolenku nepreplacaju a podobne dristy. No urcite! Nakoniec mi ju preplatili,co bola aj ich povinnost. Hlavne nech trva na tom na co ma narok.

tin007
17. nov 2012

@mataklinec Bud mu moze dovolenku zamestnavatel preplatit, alebo nech si ju normalne vycerpa a sucasne pocas cerpania zacne pracovat u noveho zamestnavatela. Subezne moze mat aj 3-4 pracovne pomery, ja som to tak mala, ze som bola zamestnana a este som nejakych 5 dni cerpala dovolenku a sucasne som uz nastupila u noveho zamestnavatela. Kvoli tomu, aby si tvoj manzel nemusel doplacat sam odvody za tie dva dni 1 a 2.12. bude lepsie, ak po ukonceni PN zacne cerpat dovolenku a od 3.12. nastupi do novej prace, takto sa mu to prekne prekryje, inak by ho v buducnosti nahanala zdravotna poistovna (minimalne). Ak bude zamestnavatel odmieta dovolenku preplatit, resp. nechat vycerpat, treba povedat, ze sa teda bude informovat o svojich pravach na Ispektorate prace.

sisaha
17. nov 2012

@mataklinec preco nezacina novy pracovny pomer 1.12.? Nech ide do novej firmy a zmeni zmluvu.. Nerozumiem celkom na co konkretne sa pytas na ochrannu dobu. Ved ma nove miesto nie? Ja som ochrannu dobu momentalne riesila s inspektoratom, ale moja situacia bola trochu ina. dostala som vypoved z org. dovodov a pocas plynutia vypovednej lehoty som bola operovana a moja PN bude dlhodobeho charakteru. Cize v mojom pripade som v ochrannej dobe a pracovny pomer bude ukonceny az mi skonci PN-ka.

k_a_j_k_a
17. nov 2012

@mataklinec ahoj. Ako pisali baby, dovolenka sa neda preniest do dalsieho zamestanania. Dovolenku si musi vysporiadat v starom zamestnani bud cerpanim alebo preplatenim. V novom zamestnani ma narok na 1/12tinu z dovolenky z kazdeho mesiaca v roku, co pracuje, co je asi 2dni. Ja som nastupila v novembri a aj ked som v skusobnej dobe, tento rok mam narok na 5dni dovolenky. To si ale musi znova dohodnut so zamestnavatelom. No a tie 2 dni (1.12.,2.12.) mu budu chybat v zdravotnej poistovni a aj v socialnej do dochodku. Bude to musiet doplatit zo svojho. A to hned, lebo spatne to nejde. Alebo sa dohodnut s novym zamestnavatelom, ze ho zoberu od 1.12.

evita68
17. nov 2012

PN nech ukončí 02.12.2012, to máš najjednoduchšie riešenie.. Dovolenka sa preniesť nedá..