Dlhodobo sa mi nedarí nájsť prácu

liiiiii
25. jún 2021

Už sa tu neraz písalo v podobných diskusiách, ale rok od roka je situácia inšia, mám pocit, že aj komplikovanejšia. Ja som z toho už pekne na nervy, že sa mi už dlhodobo nedarí násjť prácu. Je tu niekto na tom podobne? Už som skúšala všeličo, aj sa snažím pozitívne myslieť, ale nedarí sa. Poprípade, ak by vedel niekto o nejakej práci (KE, KE - blízke okolie) sem s ňou. Vezmem už asi naozaj všetko.

maria1989
25. jún 2021

@liiiiii akú máš prax?

liiiiii
autor
25. jún 2021

@maria1989 V podstate asi žiadnu. Pár rokov som pracovala popri škole pre Allianz, neskôr iba brigáda u správcu konkurznej podstaty a odvtedy už skoro dva roky nič.

mogaa
25. jún 2021

@liiiiii no takže prax máš v poisťovníctve - predaj produktov...možno skús banky, vyzdvihni hlavne ten predaj produktov v Allianzi

liiiiii
autor
25. jún 2021

@mogaa Áno, toto som skúšala. Posielala som životopisy asi do každej banky, avšak neúspešne. Zavolali ma do Fio Banky a tam som len pozerala, že na teste odo mňa pán chcel koľko stojí barel ropy - samozrejme neúspešne skončený pohovor. Ešte som bola aj v SLSP, no tam bola jedna slečna, ktorá už mala skúsenosti v inej banke, takže som nemala šancu.

savanna
25. jún 2021

A co mas vystudovane? Ovladas nejaky cudzi jazyk?

liiiiii
autor
25. jún 2021

@savanna Po anglicky sa viem dohovoriť a z pár iných jazykov mám iba nejaké základy. Vyštudovanú mám len strednú školu umeleckého smeru. Nič, čo by bolo zaujímavé alebo nejak prospešné. Chodila som aj na VŠ, ktorú som prerušila, kvôli vážnej chorobe jedného z rodičov, následkom ktorej bola smrť, takže späť som už nenastúpila. Odvtedy prešiel rok aj niečo, dávala som sa a dávam sa dokopy, no prácu už naozaj potrebujem, nielen z toho finančného hľadiska, ale myslím, že by mi to určite pomohlo sa už koenčne nejako vyrovnať s tým, že už nemám úplnú rodinu.

mogaa
25. jún 2021

@liiiiii treba len skúšať...pokiaľ nebudú mať niekoho s praxou v banke, vezmú aj obchodníka z poisťovne.....tú Fio nerieš, robia aj nákupy cez burzy - preto tá otázka.....kolegyňu zobrali a predtým predávala v Lidli, naozaj záleží kto sa prihlási na pohovor a z čoho majú vyberať....teraz už zhruba vieš aké otázky očakávať, reaguj na ponuky od bánk z profesie a mieste tvojho bydliska, nemusí to byť len v meste kde bývaš ale aj okolité mestá.....verím že banka sa zadarí, len skúšaj....ďaľšia možnosť - vrátiť sa k poisťovníctvu.....

liiiiii
autor
25. jún 2021

@mogaa Vďaka za rady. 🙂 Vážim si to. Skúšať skúšam už naozaj všetko. Už ma aj "trhá" poslať životopis do nejakej fabriky, ale neviem či by som zvládla prácu na 4 smeny. Vrátiť k poisťovníctvu sa nechcem. Popri škole sa to dalo, bola som oslobodená od dane ako študent, ale mať takéto zamestnanie reálne ako fulltime job, to ma naozaj neláka. Najmä ak zárobky sú tam také neisté.

maria1989
25. jún 2021

@liiiiii neviem síce, čo presne sa učí na umeleckej škole, ale nejakého grafika si neskúšala?

mogaa
25. jún 2021

@liiiiii reaguj na všetky ponuky vyber si prácu kde vieš že budeš môcť chodiť na pohovory....ja to mám teraz tak....zobrala som prácu v DSS a popri tom stále hľadám.....príjem mám istý a mám aj čas chodiť po pohovoroch keďže robím 12-tky.....ešte mám mesiac na to aby som si niečo normálnejšieho našla a pred koncom skúš.doby sama uvidím či teda zoberiem "niečo" iného popri čom môžem hľadať alebo ostanem v DSS stým že ak niečo nájdem, musím rátať s mesačnou výpovednou dobou...ono väčšinou chcú nástup hneď, prípadne ten mesiac počkajú, 2mesiace ťa v dnešnej dobe asi nebudú čakať nikde ak potrebujú človeka hneď

liiiiii
autor
25. jún 2021

@maria1989 Nie, grafika nebola môj odbor. 🙂 Konzervátorstvo a reštaurátorstvo som študovala.

tina4931
25. jún 2021

@liiiiii A reštaurátor to ťa nebaví? Známy viem, že zarábal pekné peniaze, rešt. v kostoloch fresky a pod.

jankaovecka
25. jún 2021

To je pekne, ze restaurator, ale kde si najde pracu??? Takyto job bude raz za sto rokov..
Aj ja by som velmi rada robila to co som studovala, aleee kdeze.. realita je niekde inde

littlebubble
25. jún 2021

Skús nejaké štátne zamestnania 🙂.
Polícia napríklad?

S umeleckou je to ťažko bez kvalitnej praxe.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivangeline
26. jún 2021

Recepcna? ;)

luccija
26. jún 2021

@liiiiii chýba bola ísť na takú strednú školu, ale to asi vieš...za tu dobu čo si bola doma nechcela si vyskúšať nejaku inú VS?nepáčilo by sa Ti robiť v školke?dorobiť si 2r školy pomaturitnym zvládneš aj cez sobotu ,či piatky poobede sa chodí...využila by si tam tvorivosť....na pošte... hoc akú administratívu...skús čokoľvek aj obchod...kamarátka ma umeleckú školu a pracovala v kuchynskom štúdiu návrhy kuchýň kalkulácie.Daj si inzeráty do skupín na FB je ich milión...to má veľkú úspešnosť.

liiiiii
autor
26. jún 2021

@luccija Strednú školu by som chybou nenazvala, neviem prečo si to hneď takto zhodnotila. Išla som tam, kde ma to ťahalo a veľmi bavilo. Podobne ako na VŠ to na DOD vyzeralo na úplne čosi iné. Nasľubovali sa hory doly. Každopádne dalo mi to tak či tak veľa. Dva študijné pobyty v zahraničí, videla som svet, čo mi, bohužiaľ, rodičia nevedeli dopriať. Chyba bola neskôr VŠ, z ktorej nemám nič a pokračovať už zrejme nebudem.

pieksamaki
27. jún 2021

@liiiiii
Ja by som urcite isla do zahranicia ...kym nemas svoju rodinu a zavazky.....

dmk_1
27. jún 2021

@liiiiii ja ti budem troska oponovat, pretoze uz poznam obidva brehy. Taktiez som z kosic, hladala som si pracu od skoly a teraz aj hladam ludi do prace. Myslim si, ze ak niekto fakt chce robit, tak si pracu najde - hoc mimo odbor, za nizsie peniaze, ale aspon robi, kym stale rozhadzuje siet a skusa, hlada nieco ine. Tiez si myslim, ze hladas poziciu, na ktoru nemas ani prax, ani vzdelanie, ani skusenosti. Do banky potrebujes aspon ekonomicky zaklad, VS alebo predchadzajucu prax. Skus prv postovu banku, raifeisen a nie rovno slsp a pod, kde neberu tiez hocikoho. Za allianz si si urobila tie kurzy, cetrifikaty, co ponukaju, napr. NBS? Tiez sa musis vediet na pohovore predat, vyzdvihnut to, co chcu pocut a co ocakavaju. Dohovorim sa po anglicky dnes uz tiez nestaci, ak chces zarabat dobre. Mala si tazke obdobie, to ti nikto neberie, nie je lahke sa s tym vyrovnat a popritom mysliet na to, aky kurz si urobit. Ale musim tiez povedat, ze viem, ze vela podnikov dlho hlada ludi a nevie najst, nam tiez chyba kopec ludi do prace, ja chcem odist o mesiac na matersku skor a uz teraz sa desim, ze ci budeme vediet niekoho najst na moje miesto.

liiiiii
autor
27. jún 2021

@dmk_1 Ďakujem za príspevok do diskusie. Tak poďme teda postupne, aby sme sa vyviedli z omylu, ktorý možno nastal. To, že som písala o SLSP, neznamená, že Poštovú banku či Raiffeisen som neskúsila. A tiež, že som spomenula SLSP nebola náhoda, keďže som vedela, že tam vezmú aj človeka, ktorý nemá prax vôbec v ničom a nie ešte v nejakom takom sektore ako je bankovníctvo alebo poisťovníctvo. Presne preto, som skúsila poslať životopis aj do tejto banky. A keďže som bola už značne zúfalá, tak som skúšala už naozaj kadečo, čo som robiť nechcela, medzi iným aj obchody Lidl, či Fresh. Práca za pokladňou, ktorou som si privyrábala pár rokov popri strednej škole. A hádaj čo? Nevzali ma. A teraz povedz, je to naozaj tak, že ak fakt niekto chce robiť, tak si prácu nájde? Lebo ja fakt už neviem, prečo nie som už dosť dobrá ani na prácu za pokladňou, keď v minulosti som bola. Povedz, kde pracuješ a kde hľadáte ľudí do práce? Ja by som už spravila naozaj všetko preto, aby som sa niekam dostala pracovať. Nejde ani tak o financie, ako o to, že potrebujem mať niečo, kde nebudem myslieť na svoje "boliestky".

savanna
27. jún 2021

@liiiiii neboj sa, treba vytrvat, poznam ludi, ktori hladali pracu aj 1-2 roky a nakoniec sa kazdy niekde zamestnal, pride to, len treba skusat dalej. Mozno si sa im na pracu pri pokladni zdala prilis sikovna a tym padom neperspektivna ako zamestnanec - urcite im bolo jasne, ze s praxou v poistovni by ta praca pri pokladni omrzela a coskoro by si si hladala nieco lepsie.

liiiiii
autor
16. júl 2021

@savanna Ďakujem veľmi pekne za podporu a milé slová. 🙂 Stále skúšam, stále dúfam, tak hádam sa podarí. Ono je totiž ľahko niekoho kritizovať, hoci o danej veci vie máličko, tak ako pani, ktorá komentovala trošku vyššie. Škoda, že na moju otázku, kde hľadajú ľudí do práce, už neodpovedala.

dmk_1
16. júl 2021

@liiiiii bolo to myslene asi mne, tou pani, len ja som nekritizovala a utiekol mi prispevok,nevsimla som si alebo neprecitala pomedzi vsetky upozornenia. Nesudila som, ani nejdem, len mam na to nazor z oboch stran. Pracu som tiez hladala dlhsie, trvalo asi aj 3 mesiace, kym som sa zamestnala. Teraz z miesta odchadzam, mam slusnu robotu v administrative, sama v kancelarii, ziaden open space, normalne podmienky, ziadna pichacka od 9 do 17. Pozvem na pohovor 7 zien, s VS, s prac. skusenostami a z nich pridu 2. Aj to mi neposlu ani sms ci mail ze sorry nedojdem, nechcem alebo co ja viem co. Tak naozaj mi je uz tazko verit, ze praca sa najst neda, ked sa nechce. Kazdopadne, drzim palce, snad sa rychlo uplatnis, situacia sa zacina zlepsovat, ponuky sa viac pridavaju, tak prajem vsetko dobre.

luna10001
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luna10001
27. feb 2023

@liiiiii ahoj ako si nakoniec dopadla s pracou? Ja teraz zazivam uplne to iste 😥