icon

Dobrovoľnícka činnosť - úrad práce

jankah77
6. aug 2014

Ahojte...kedze som nenasla na fore tuto temu, zakladam novu. Som po rod. dov. nezamestnana par mesiacov (aj evidovana na UPSVAR, ale bez prispevku - lebo pred druhou materskou som bola par mesiacov nezamestnana), a kedze u nas v mestecku je to s pracou hrozna bieda, riaditelka v MS mi ponukla, ci by som nechcela robit dobrovolnicku cinnost . Podala ziadost na okresny urad (tusim) este niekedy v maji a teraz jej prisla odpoved. Ze na dobrovolnicku sluzbu moze prijat dokonca 4 zeny, ale len take, co su v hmotnej nudzi ☹ ... ze vraj podla noveho zakona. Ale ja to v zakone neviem nikde najst. Dokonca aj na Upsvar som bola pred mesiacom a ked som im spominala, ze mam zaujem o tu dobr. sluzbu a ze by mi to mohlo vyjst v MS, tak mi povedali, ze je to ok, len potom treba prist spisat papiere.
Takze neviete ako to je? Nejaka novela zakona ci ? Lebo poznam kopu zien, ktore robili u nas v mestecku dobr. sl. (v skolach na vratnici napr, v domove soc. sl., kniznici a pod) a vobec neslo o ludi v nudzi, skor naopak, mali dobre zabezpecenych manzelov. Skusim sa informovat aj na nasom Upsvar, ale to su dost neinformovane zeny (kopu veci nevedia) tak neviem ako pochodim.

kmkke
14. feb 2016

@lucyh258 Žiaden opatrovateľský kurz nepotrebuješ. Pani úradničke sa asi nechce papierovať 🙂

roberta11
14. feb 2016

@lucyh258 Niektoré inštitúcie si vyžadujú ako je Domov sociálnych služieb alebo Domov dôchodcov.

simka1454
14. feb 2016

@kmkke no bez opatrovatelského kurzu sa nedostane do takýchto zariadení,takže v tomto prípade bola informovaná správne. Alebo musí mať určité dosiahnuté vzdelanie ale domovy sociálnych služieb a pod, tak tam musí byť kurz

majka35
14. feb 2016

@simka1454 bola som dobrovoľníčkou v domove sociálnych služieb a opatrovateľský kurz som nemala 😉

simka1454
14. feb 2016

@majka35 možno nedostatok pracovníkov majú a preto ,ale v mojom širokom okolí treba všede

tilka82
14. feb 2016

@majka35 ahoj,mozem ta poprosit kludne aj do IP,kde si pracovala? Ja si chcem tiez najst nejaky domov soc.sluzieb,ale nemam opatrovatelsky kurz,tak neviem ci ma zoberu.dakujem

repkaz
16. feb 2016

KOcky, ku ktoremu dnu v mesiaci sa vyplaca prispevok za dobrovolnicku cinnost?...

roberta11
16. feb 2016

@repkaz Do 30 dní od podania dochádzky od subjektu. Dochádzka sa odovzdáva do 5 pracovných dní na začiatku mesiaca.

lucyh258
16. feb 2016

Mám ešte takú otázočku, čo sa považuje trebárs, v ZŠ, MŚ a obecných úradoch za dobrovoľnícku činnosť? Môže to byť aj vedenie nejakej administratívy atď.?

roberta11
16. feb 2016

@lucyh258 pri obecnom úrade to môže byť starostlivosť o nezamestnaných -to by mohlo byť spojené s administratívou, pri ZŠ a MŠ si musia zadať činnosť na ktorú UoZ potrebujú.

lucyh258
17. feb 2016

Takže to môžu byť aj nejaké pomocné administratívne práce?

roberta11
17. feb 2016

@lucyh258 môžu..

patka1779
19. feb 2016

@roberta11 akrat som si citala info a vidim ze sa do toho vyznate.prosim vas ak viete poradit budem vam vdacna. Ribim dobrovolnicku cinnost v materskej skole ako asistentka k autistovi a v marci mi to konci a pani raditelka mi navrhla ci by som nechcela pokracovat.co ma velmi tesi lebo mam deticky a ten oracovny cas mi vyhovuje. Aj peniaze fajn,len teraz sa musim odhlasit z evidencie na 15 dni potom znova paoierovacky....a potom by som pokracovala ale uz len 2mesiace. Chcela by som vediet ci sa mi toto obdobie rata do dochodku myslim tuto dobrovolnicku cinnost?
Tiez som pocula ze na zs prijali asistentku bez pedagogickeho vzdelania a na 8 hodin a na celych 10 mesiacov a dokonca dostava plat ako ucitelka. Tato zena uz ma po 50tke tak by som chcela vediet ci jeto mozne ci je to ten vyssie spominany projekt.
Neviete nejak poradit ako sa udrzat v tejto brandzi bez pedagogickeho vzdelania? Dakujem mooooooc

roberta11
Odpoveď bola odstránená
patka1779
19. feb 2016

@roberta11 na 2 mes.preto,lebo potom konci skolsky rok a nasa skolka nefunguje cez prazdniny. Myslim ze obec je zriadovarel skolky. A cez aky projektcby bolo mozne? Ja mam 36 rokov.inak dakujem mooooc

katastrofan
19. feb 2016

@roberta11
Chcem sa ťa spýtať sestra má 55 rokov a ponukli jej opatrovateľský kurz na urade práce, pokiaľ ho absolvuje a nenájde si adekvátnu prácu, ona pre zdravotné problémy nemôže nočnú prácu, nebude musieť zaplatiť UP náklady na kurz, dá sa s tým vôbec zamestnať v atkom prípade , ked v noci nebude môcť robiť......

simka1454
20. feb 2016

@katastrofan neviem ako je to v Tvojom okolí ale napríklad u nás v domove dôchodcov opatrovatelky nočné nerobia a veď sa môže zamestnať aj cez mestský alebo obecný úrad a opatrovať klienta môže doma a to bude robiť cez deň

oscarka3
25. feb 2016

@roberta11 prosím, sú nejaké zmeny ohľadne dobrovolníckej práce? mohla by si mi napísať aké podmienky musím spĺňať? ďakujem pekne

roberta11
25. feb 2016

@oscarka3 nič sa nezmenilo, akurát sú nové žiadosti kde sa už nepíše čo by si chcela vykonávať, čiže dobre je zohnať si subjekt, ktorý so žiadosťou predkladá menný zoznam. Podmienka je byť evidovaná a a počas jednej evidencie môžeš ísť raz na dobrovoľnícku. Pokiaľ si podnikala zisťuje sa či nie sú pozdĺžnosti.Dávku v hmotnej núdzi môžeš mať.

henrike
26. feb 2016

Ja som mala nastupit 1.3., ale nestiha sa to, hoci sa to vybavuje uz od januara!!! 😒 Uplne tomu nerozumiem, ale su nejake zmeny v systeme a ta organizacia musi predlozit mnooozstvo dokladov, podpisuje sa s nou nejaka "velka" zmluva a az potom mozu so mnou podpisat "malu" zmluvu. Hoci ja som uz davno vsetko popodpisovala a povypisovala na svojom UP. Som z toho sklamana, lebo namiesto moznych 6 mesiacov to neskor bolo len 4 a teraz to vyzera, ze to budu mozno len 3, kym sa to vsetko povybavuje ... ☹

oscarka3
26. feb 2016

@roberta11 ďakujem pekne a nie je nejaká podmienka ako dlho musím byť evidovaná?

roberta11
26. feb 2016

@oscarka3 niee, taká podmienka nie je, stačí ti mať papier o zaradení 🙂

oscarka3
26. feb 2016

@roberta11 ďakujem pekne, si zlatá, veľmi si mi pomohla 🙂

roberta11
26. feb 2016

@henrike nerrozumiem takému postupu, napr. subjekt si podá žiadosť 13.02.2016 -výbor zasadá staále po 15.-tom v mesiaci a 01.03.2016 je nástup. (pokiaľ je výborom schválená žiadosť). Subjekt predkladá žiadosť, týždenný rozvrh hodín, menný zoznam, zámer, špecifikáciu, čestné a + potvrdenia o tom že nemá pozdĺžnosti. To nie je množstvo dokladov lebo tlačivá dostane na úrade a dokonca už ani potvrdenia si nebudú musieť zhánať lebo všetko sa bude zisťovať na úrade. Stačilo len vypplňiť žiadoť a predložiť. Niekto to dá za dva dni, nemá problém.

lindsey
26. feb 2016

@patka1779 kolko za to dostavas?kludne ip...dik

simka1454
26. feb 2016

@roberta11 no u nás to totálne zlyhalo a to z dôvodu že organizácia si nedala žiadosť a potom mi slúbili aj že ma riadne zamestnajú,ja som s tým rátala a všetko otočili že vraj mi nič neslúbili,je to totálne nezodpovedná organizácia,takže nemám ani dobrovolnícku a ani slúbenú robotu

henrike
26. feb 2016

@roberta11 no organizacia ziadost podala pred koncom januara - spolu s presnym zoznamom vybratych uchadzacov. 12.2. mi z gymnazia volali, ze maju ziadost schvalenu a ja som hned v pondelok utekala na UP a povypisovala vsetko potrebne, kde som udavala aj presnu organizaciu - teda to gymnazium. Pani na UP mi povedala, ze ma budu volat z UP, ktory to tu v KE vybavuje. Kedze nikto nevolal, sla som tuto stredu 24.2. osobne na ten UP, kde mi povedali, ze ziadost bola schvalena, aj ja som bola schvalena, ale nemozem podpisat zmluvu, lebo ze sa zmenili pravidla a organizacia musi predlozit neviem co vsetko, potom to zase neviem aka pobocka UP musi odsuhlasit, podpisat tu "velku" zmluvu s organizaciou a az potom ma budu volat a podpisu "malu" zmluvu so mnou ... Byrokracia ako vysita ... fakt som z toho frustrovana. Proste sa clovek nepohne ... 😖

roberta11
26. feb 2016

@henrike keď je schválená nie je čo riešiť, lebo na schválenie musí byť všetko komplet a kedže sa schválila tak mali všetko v poriadku. Nemôže byť schválená a potom dokladať chýbajúce doklady.

ana13
17. mar 2016

Je na dobrovolnicku cinnost rozhodujuca dlzka evidencie ,alebo neake znevyhodnenie??

ana13
17. mar 2016

Ano na urade prace sa teraz podavaju informacie ze musite mat bud 50 rokov,alebo byt min 12 mes v evidencii alebio mat len zak vzdelanie...ale je to blbost ...nevedomost uradniciek