Dohoda o pracovnej činnosti

cikitka18
11. jan 2015

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či môžem Dohodu o pracovnej činnosti ktorá bola uzatvorená na určitú dobu do 31.05.2015 ukončiť okamžite alebo či tam musí byť tá 15-dňová lehota. V zmluve nemám napísané ako možno skončiť dohodu. ĎAKUJEM

david93
11. jan 2015

dá sa skončiť obojstrannou dohodou zmluvných strán aj skôr

zuzana030
27. jún 2015

mám ponuku pracovať popri trvalej práci ešte pre jednu firmu, jedná sa ale len možno 1x do týždňa na pol dňa, možno menej, podľa potreby, živnosť nechcem, mám pracovať na dohodu, resp. ako si mám nastaviť plat, aby som nemusela platiť odvody a ako to vlastne je? musí tu byť nejaká min. mzda? viete mi poradiť prosím niekto?

cora30
24. sep 2016

Dobrý deň. Potrebujem poradiť oblasti Zákonníka práce a odvodov. Mám v informáciách zmätok. Nie som evidovaná na UPSVAR. Pred uzavretím dohody som bola na pedĺženej rodičovskej dovolenke dobrovoľnej (nie zo zdravotných dôvodov). Dohodu som nahlásila do Sociálnej poisťovne, kam ma prihlásil aj zamestnávateľ. Týmto mi dôchodkové poistenie bolo ukončené . V zdravotnej poisťovni som tiež nahlásila dohodu o pracovnej činnosti a tým pádom som prestala fungovať ako osoba, ktorá sa celodenne stará o dieťa. Odvody má platiť zamestnávateľ, no v akej výške? V dohode mám uvedené 10 hodín týždenne. Malý (5r.) chodí teraz do škôlky na celý deň.