Dohoda o vykonaní prace popri rodičovskej

micikatka
18. okt 2013

Ahojte. potrebujem radu, som na rodičovskej dovolenke v auguste som mala Dohodu o vykonani prace, dva dni. a dnes mi prisiel papier ze som bola odhlasena z povinného dôchodkoveho poistenia, lebo za tie dva dni za mna zaplatili odvody vo firme kde som dohodu vykonavala. Je to v poriadku, ze teraz sa mi nebude ratat do dochodku ten čas od toho augusta kym sa nanovo neprihlasim? Mate to vsetky tak co pracujete na dohodu?

kristiii
18. okt 2013

@micikatka bohužial je to tak, ako dohodárka si mala totiž povinnosť do 8 dní od začiatku brigády nahlásiť na SP že pracuješ na dohodu aby ťa na tie 2 dni odhlásili a následne si sa ma mala do 8 dní od ukončenia brigády prísť spätne prihlásiť. Takže utekaj čím skôr aby ti tam zbytočne neutekali ďalšie dni.

micikatka
autor
18. okt 2013

@kristiii dakujem pekne za radu. na porazenie :o( z 50 eur som dostala 36 po odvodoch, a nakoniec som este prisla o dva mesiace do dochodku :o( dokelu. a to mi povedali vo firme ze ja sa nemusim nikde prihlasovat.

kristiii
18. okt 2013

@micikatka no ono je to takto sprosto vymyslené tuším od začiatku tohto roku, ja som sa to tiež dozvedela len vďaka MK ale aj tak mi ušlo nejaké obdiobie, tuším 2 týždne

lubinkas
13. dec 2015

Ahojte maminy, potrebovala by som poradit. Som na RD a este dva roky aj budem. Mam moznost prace na "dohodu o vykonani prace", ktora by bola na cca 85 Eur mesacne. Chcem sa preto spytat, ci ako matka na RD mozem pracovat na dohodu o vykonani prace. Plynu mi z toho nejake povinnosti, musim nejake peniaze odvadzat, resp. zostane mi narok na RD? Dakujem pekne