icon

Doručovateľka na pošte

4. jan 2023

Ahojte žienky,robí tu niektorá z vás doručovatelku na pošte?Ja som dnes volala na tú pozíciu,o týždeň sa mám u nich hlásiť u vedúcej a dohodnúť sa konkretnosti.Viem len to že pracovná doba je od 7 do 15 to je pre mňa ideálne,mám malé dieťa,to by som akurát stíhala škôlku.A plat 750 v hrubom,koľko by to bolo v čistom?Ja to neviem vyrátať?Hádam dali by mi normálne pracovnú zmluvu a môžem povedať aj daňový bonus na deti.Pytam sa informativne,opýtam sa toto všetko aj vedúcej na ďalší týždeň.Lem možno mi viete aj vy poradiť kto má takúto robotu.Sme veľká dedina,jednu polovicu by som mala na starosť.

markaterka
4. jan 2023

Jaj a ešte rataj s tým, že aj ako dorucovatelka dostaneš nejaké plány a mala by si ich plniť. Predaj žrebov, ponuka bankových produktov a aj telefónne služby pre štvorku.

autor
4. jan 2023

@markaterka Na to sa všetko opýtam radšej nech viem dopredu

mamadievcatiek
4. jan 2023

No neviem ale mne sa táto práca zdá naozaj náročna.Za kazdého počasia roznášať dlhé hodiny poštu.Viem niekto to musí robiť ale treba sa nad tým reálne zamyslieť a zvážiť svoje schopnosti.Ja som napr.uzimený typ človeka ale zároveň keď sú horúčavy nezvladam to.Toto by nebola práca pre mňa vhodná takže aj ty si to musíš zvážiť.Viem potrebuješ výhodnú pracovnú dobu kvôli dietatku.Ale možno by už bolo lepšie ist upratovať alebo ako skladníčka niekam alebo len na pol uväzku niekam.Už aj zlé počasie vyčerpáva človeka nie to ešte roznášanie pošty.Neviem či v tvojom prípade pešo alebo na bycikly.Aby si potom nebola sklamaná a po mesiaci odíndeš.

autor
4. jan 2023

@mamadievcatiek Ja mám rada zimsie dní,moc horúčavy nemusím.A v práci som taká že sa prispôsobim.Samozrejme pozerala som aj insie ponuky no nikde ma nezobrali alebo ponúkali malý plat alebo nevhodnú prac.dobu.

gubcikova
4. jan 2023

@lenvam ale píšem že sviatky sme doma,čiže nemá byť čo na výplatnej páske

1fifinka1
4. jan 2023

Ja sedím na priehradke a aj doručujem. Tu sú také somariny ženy popísané, že až. Keď neviem, nepíšem kraviny aspoň.

1fifinka1
4. jan 2023

@autorka ja si pracu na poste neviem vynachvalit. Robim tam uz niekolko rokov, a dufam teda , ze tam vydrzim az do dochodku. Doobeda sedim na priehradke, beriem seky, listy, stavky, davam dochodky atd. Zajtra som napriklad sama. Kolegyna ide k lekarovi. O 11 sa zavriem a idem si potriedit postu, potom idem dorucovat. Idem na cerstvy vzduch, je to krasna prechadzka, dorucujem stranu dediny, kde byvam, cize si po ceste odbehnem domov, na wecko,a lebo dat si v ramci obeda tanier teplej polievky a potom pokracujem. Stretnem kopu ludi, stari ludia su velmi vdacni. Dostavam slusne tringelty, cokolady, dokonca domacu som dostala nedavno, vyliala sa mi v taske :D, alebo ovocie atd. Ked prsi je to mrzute, ale da sa to zvladnut. Od posty mam oblecenie, obuv, teplu bundu, prsiplast , rukavice atd.. Teraz sme dostali aj napojove poukazky, aby sme si mohli kupit za ne akoze teply caj atd. Pred vianocami sme dostali vianocne odmeny. Samozrejme mame aj stravne listky, teda gastro kartu, vsetko podla zakona. Pri nastupe do skoly dostanes peniaze na prvacika,alebo mame velmi silny socialny program, vyhodne ubytovania, financnu pomoc pri pn, alebo udalostiach. Mne vyhovuje pracovna doba, takisto mam 3 deti. Vsetko je na dohodne s veducou, ale ja som velmi na poste spokojna. Ked porovnam s inou pracou, co som robila fuuu. Samozrejme budes mat plan, ktory ked splnis mas slusne prilepsenie k vyplate. CCa 100E plus k vyplate. Je to o pristupe. Kolegyna chodila na bicykli, ja nechodim, ja chudnem :D. Kazdy den 3 hodiny chodze, citim sa velmi dobre. Potom sa idem vyuctovat a o 15,15 som doma. Rano zanesiem dceru v pohode do skoly, poobede vyberiem z druziny. Ziadne nocne, vikendy.Za sviatky mas samozrejme zaplatene. Takze ja sa nestazujem. Vyplata vzdy 14 teho na ucte.

mamadievcatiek
4. jan 2023

Chápem, tak držim palce a napíš potom ako sa ti v práci darí 😊 Určite to pomôže aj iným ženám ktoré uvažujú o tejto práci.

autor
4. jan 2023

@1fifinka1 Ďakujem za podrobný opis práce,znie to dobre.Hned pondelok tam pôjdem za vedúcou a dúfam že budem mať šťastie a zoberú ma.

1fifinka1
4. jan 2023

@autorka ešte som zabudla účet v banke za 1€ mesačne, za 18€ neobmedzené volania internet, výhodné úrokové sadzby na hypotékach a podobne.

markaterka
4. jan 2023

@1fifinka1 jaj ty to opisujes ako prácu snov, čo zďaleka tak nie je.

1fifinka1
5. jan 2023

@markaterka pre mňa je. Je to môj názor. Porovnávam to s inými oveľa horší mi prácami, ktoré som robila. Na vedúcich funkciách a za menej peňazí. Nechápem čo sa ľudia furt sťažujú. Keď chce každý si nájde na kazdej práci niečo. Ja neviem co by mi malo vadiť. Plat mam fajn, pracovna doba fajn, kolektív fajn, čo mám stále vymýšľať? Nadávať? V dnešnej dobe? Keď si treba vážiť každú prácu a každú korunu? Ako vedúca v tescu som robila poobedne, nocne, vstavala som o štvrtej, deti som nevidela, psychika v prdeli a za nižší plat. Takže nechaj to na mojom posúdení. Jasne môže sa človek pozerať na to tak, že Ježiš v každom počasí, ježiš koľko sa nachodíš, ježiš robíš s peniazmi, ježiš to a hento. Mne práca v zime nevadí, že veľa chodím schudnem aspoň a budem mat kondičku v lete na hriby, ja v tom vidím pozitíva. A navyse sa stále píše ako malo zarábajú. Ale to malo rozhodne nie je, keď je človek šikovný.

lucia4
5. jan 2023

Robím doručovateľku už rok a pol. Je to práca ktorá ta musí naozaj baviť , si vonku za každého počasia , ale si na čerstvom vzduchu a máš pohyb 😉 . A najlepši je pracovný čas 7-15 ☺️ .

1fifinka1
5. jan 2023

Ja napriklad vidím výhodu veľkú aj v tom, ze neprecestujem. Muž prejazdi 150€.ja mam do práce dve ulice, peši 8minut. Školu mam 10minut. Každý rok v lete bol syn v letnom tabore. Stal ma 30€, zvyšok doplácala pošta. Týždeň ubytovanie, strava. Už je ale veľký, inak by chodil. Ubytovanie v tatrach, 5 členna rodina, týždeň 55€. Možno v meste sa sťažujú ženy, isto je to tam iné, mne to ale za týchto podmienok vyhovuje. Mam rodinné domy, pri poli, v kopcoch, pre mňa pohyb a vzduch. Ale každá sme iná. Písala som za seba.

riyadh
5. jan 2023

@markaterka pre teba mozno nie, je super ze pani je Spokojna, a to tebe asi prekaza, ze niekto je pozitivne naladeny a ma svoju pracu rad.bodaj by bolo takto pozit naladeny h viac a hned by bol svet krajsi😊

ibrunova
5. jan 2023

U nás na pošte- mama bola roky vedúca, mala každá svoj rajón nanormovaný a nemohla svojvoľne chodiť autom ani bicyklom.

autor
5. jan 2023

@1fifinka1 U mňa tiež veľké plus tá pracovná doba od 7 do 15 v pohode by som stíhala škôlku na 6,30 a potom na poštu.A tiež že neprecestujem nič, doteraz som minula 100-150 na benzín čo som chodila do práce.

dzulik_
5. jan 2023

Ja som bola zastupovať naše doručovateľky v lete a teda tá pracovná doba nie je vždy od 7-15, to si uvedom. Hlavne zozačiatku, kým spoznáš rajón, kým sa naučíš dobre si roztriediť a uložiť poštu, aby si sa nemusela vracať, ak zabudneš niečo vyložiť. Neviem aký máš rajón, ja som mala v nohách každý deň 18km a večer som padala na hubu, nehovoriac o tom, že september celý mesiac pršalo, chodila som domov zmoknutá, premoknuté topánky, nedostala som ani stravný lístok, ani obuv ani čapicu, nič 🙄 a nie vždy stihneš poštu rozniesť do 15, keď chodili vyúčtovania, mala som 200 listov na podpis a chodila do 16,30 🤦🏻‍♀️ a ten plat bol biedny, tie spomínané prémie za žreby boli až 4€ 🤦🏻‍♀️ v zime by som toto nedala. Napr u nás je každý rok problém nájsť niekoho kto by doručovateľky zastúpil, dovolenku si musia vyčerpať celú naraz, nejaká pn či očr tu nehrozí...

markaterka
5. jan 2023

@riyadh
@1fifinka1 dievčatá túto prácu mám za sebou. Na pošte som robila 14 rokov, a mám vyskúšané všetky pozície od dorucovatelky, cez administrátorku až po vedúcu pošty. A som rada, že som tam neni. Tie tlaky z hora, to psychické vydieranie, tá zodpovednosť. (K tomu jeden prepad). Robíš pre poštu, pre banku, pre Tipos a plat máš úbohý. A keďže som robila na dedine, tak je to trochu ťažšie spĺňať to. A ľudí som odmietala klamať.
A ako dorucovatelka, každý si myslí, že pošta ti príde roztriedena. No prídu vrecia, kde si to musíš ty vytriedit.
A ak náhodou kolegyňa vypadne z ničoho nič, tak musíš ísť robiť aj jej rajon.
Teraz mám prácu kde robím od 7-15. S dovolenkou, ocr,pn, priepustkou nie je problém. A hlavne nemusím plniť tie ich sprosté plány.
Ale už končím túto debatu. Nech autorka skúsi a prajem jej nech sa darí.

1fifinka1
5. jan 2023

@dzulik_ ako zástup nemáš nárok na veľa vecí. Vrátane oblečenia. Kmenovy zamestnanec je niečo iné. Za zreby je akvizícka a potom prémie. 4€ bola akvizícka. Ja mam za decembrový plán -190€ odmeny plus k výplate. A autorka bude kmeňový. @autorka nedaj sa znechutiť.

1fifinka1
5. jan 2023

@markaterka áno nie všade je to ideálne. Ak ako v každej práci. Posta zamestnáva xy tisíc ľudí. Nie všade sú dobré podmienky. To je jasne.

dzulik_
5. jan 2023

@1fifinka1 potom som šla na zmluvu, aj tak som nedostala nič 😊 a aj zamestnankyne, ktoré sú tam roky mi povedali, že im zobrali všetky príplatky atď, ešte si zabudla spomenúť na tie skvelé kontroly zhora, keď príde inšpektorka a proste musí za niečo dodrbať zamestnancov 😀

1fifinka1
5. jan 2023

@dzulik_ ak robíš podľa predpisov, báť sa netreba. K príplatkov sa vyjadriť neviem. Ja mam všetko čo mám mať.

viellik
5. jan 2023

Tak pokiaľ nie je iná práca prečo nie a mnohé keď ste to tu opísali, tak tá práca podľa mňa vyzerá fajn. A zvlášť aj čo sa detí týka, keďže to vychádza aj časovo v celku fajn

ibrunova
5. jan 2023

Práca doručovateľky je náročná, ale niekde začať treba. Držím palce.

nelca84
5. jan 2023

Je to praca, ktoru bud clovek miluje, alebo nenavidi. A vzdy je to aj o tom, na aku postu sa dostanes, ale dorucovat vlastnu dedinu je asi celkom prakticke a vyhodne.

riyadh
5. jan 2023

@dzulik_ to drbanie mas ze uplne vsade pokial nerobis na Seba, alebo na velmi vysoke pozicii.. To nie je len poata

hadecka39
5. jan 2023

Aby chodil človek rád do práce, mala by ho aspoň trocha baviť, ale zas na druhej strane, ak nie je iná možnosť, tak sa človek dokáže prispôsobiť. Na tvojom mieste by som to vyskúšala a uvidíš, či ti to bude pasovať

autor
9. jan 2023

Ahojte,dnes som bola na pošte za vedúcou a dohodla sa na robote.Stvrtok nastupujem na skúšobnú dobu,ráno na 7 mám doniesť svoj bicykel.Zaucia ma,zo začiatku bude niekto chodiť so mnou pokiaľ sa nenaučím sama.Veduca hovorila že mali veľa ľudí čo to skúšali no vzdali to.Podla toho ako mi opisovala robotu,mne sa to nezdalo nič strašné.Rano roztriedit poštu ,rozniest,okolo obeda môžem ísť domov sa najesť cca do 13/14tej a potom naspäť na poštu do 15tej.Dostanem stravné lístky a plat 750 v hrubom

1fifinka1
10. jan 2023

@autorka ked si k tomu prirátas daňový bonus a odmeny, akvizícky, máš plat celkom slušný. V cistom myslím. Bohvie ako to bude teraz po novom s tým daňovým bonusom. Sama som zvedavá budúci mesiac. Ale na začiatku to bude možno ťažké. Kým si zvykneš a naučíš sa. Ale to je vsade. Ak chceš môžeš mi napísať spravu, poradím ti, povzbudím ta. Teraz nám prsiiiii, ale to zvládneme.