Dobry den
Chcem sa vas opytat ako je mozne ze som 2 mesiace robila a 2 rozne vyplaty dostala - 1. mesiac som dostala o niekolko eur viac ako 2. pričom som 2. mesiac odrobila o nejakch 20h viac…. som na TPP.
Podla coho rataju mzdu prosimvas? Alebo aku logiku to dava..? Dokonca o 2 víkendy viac som robila v 2. mesiaci
@crazy_cat_lady vyplatnu pasku este nedali, som na dovolenke momentalne a mzdarka ma tiez myslim dovolenku a neviem kto zastupuje, ono v tej firme je strasny chaos som tu len 3. mesiac vlastne a nechapem aky system maju, myslim ze som len na 80% uvazok ale aj tak, ako mozem dostat menej za viac hodin?
Dôvodov môže byť viac...Rozdiel môže byť napr. v dovolenkovom priemere. Ak boli tieto výplaty na prelome štvrťroka, mohol priemer medzitým klesnúť.
Alebo si mohla mať zdanené nejaké poukážky... Daňový bonus sa ti nezmenil? Pozri poriadne, či si nemala vyplatenú nejakú mimoriadnu odmenu v tom mesiaci, keď si odrobila menej dní... Ak na nič neprídeš, spýtaj sa nadriadeného alebo na mzdovom, vysvetlia alebo mohla sa stať aj chyba🤷
Môže byť milión dôvodov... Treba si pozrieť výplatné pásky a prípadne sa opýtať mzdarky, tu na koňovi môžme iba tipovať prečo to tak môže byť
Najskor ti rozdiel robi cerpana dovolenka v druhom mesiaci
V máji boli sviatky - nerobí ti rozdiel napríklad aj príplatok za prácu vo sviatok?
Keď dostaneš aktuálnu pásku, tak zakry osobné údaje a odfoť obe, určite ti niekto ten rozdiel vysvetlí alebo ti dá argument na reklamáciu, ak tam bude nejaká chyba.
@tanyan sviatky nepracujeme no dostala som vysvetlenie - rozdiel medzi mesiacom máj a jún je kvoli dvoma štátnymi sviatkami v mesiaci máj - v mesiaci jún štátny sviatok nebol žiadny
Kazdy mesiac mam inu vyplatu 🙂 lebo lekar, lebo dovolenka, lebo bonusy, lebo sviatky, lebo preddavky na stravne...dovodov moze byt x treba si porovnat pasky a spytat sa pripadne mzdarky
@petamich ja som nemala dovolenky lekarov ani bonusy a podobne, jedine ze sviatok jeden ale vtedy sme nepracovali, robime kratky dlhy tyzden preto mi to nesedelo a prislo zvlastne
Vyplata sa moze mierne lisit a predpokladam, ze tych 20h navyse ti ide do casoveho fondu a nie, ze ti to vyplatia.
Pozerala si si vyplatnu pasku? Preco sa neopytas priamo mzdarky?