Externé štúdium - praktická sestra
Vyštudovala som síce niečo iné, strednú školu ekonomickú a 1.stupeň VŠ sociálnu pedagogiku. Ale vždy ma to ťahalo k zdravotníctvu, bohužiaľ až teraz som sa odhodlala pre to niečo urobiť. Pozerala som si štúdium zdravotnej sestry, samozrejme nemôžem chodiť na denné štúdium na strednú školu. Ale našla som len dvojročné večerné ukončene maturitou a potom ešte dvojročnu nadstavbu po strednej zdravotníckej škole. (Pozerám iba Západné Slovensko) Len sa mi zdajú tie 2 roky externe málo oproti tomu, že denné štúdium s maturitou je klasika 4 ročné. Tak neviem či som to dobre pochopila. Poprípade viete mi niekto poradiť aké mám možnosti? A ešte sa chcem spýtať ako to je s praxou keďže som nikdy nerobila ani nerobim v zdravotníckom zariadení. Prax sa vykonáva počas štúdia či ako?
Pekný deň prajem, pridám sa do vašej diskusie tiež zvažujem štúdium už minulý rok som sa chcela hlásiť do Nr ale to padlo zaujíma ma či niekto chodil do Nových Zámkov na praktickú sestru aké sú podmienky prijatia na stránke som to nenašla a či sa dajú praxe dorabať po víkendoch.
Ďakujem vopred za odpovede
@michaela1618 chodila som do nz, mali sme prijimacky 15 abc otazok, prijali kazdeho (pred 2 rokmi).. individualna prax na geriatrii a urologii aj cez vikend, na internom cez vikend nie

Pekný deň prajem, pridám sa do vašej diskusie tiež zvažujem štúdium už minulý rok som sa chcela hlásiť do Nr ale to padlo zaujíma ma či niekto chodil do Nových Zámkov na praktickú sestru aké sú podmienky prijatia na stránke som to nenašla a či sa dajú praxe dorabať po víkendoch.
Ďakujem vopred za odpovede