icon

Hľadanie si práce bez úspechu

10. nov 2025

ahojte. od septembra si hladam pracu a stale nic. vzdy mi pride email ze uprednostnili ineho kandidata. cim viac odmiednuti tym som nervoznejsia a zufalejsia. myslela som si ze ju najdem rychlejsie, tak do vianoc, no nic a ta medzera sa predlzuje. byvam v BA a poslednych 5 rokov som opatrovala dedka, ktory bohuzial nedavno zomrel. zacala som opatrovat hned po skole, takze za tie roky som si par tisic nasetrila. skolu mam len 3 rocnu cize nemam maturu len vyucny list. ziadosti posielam na pozicie predavacky (tesco, lidl, kaufland), tam maturu netreba, no zatial nezaujem. pravdepodobne ich odradza ze nemam realne pracovne skusenosti ale cas uz spat vratit nemozem. nechcem mat plat menej nez 1300 v hrubom, pretoze aj ked som sama bez zavazkov, tak to neutiahnem si myslim aj keby som si prenajala len izbu. snazim sa najst nieco ine ako predavacka ale neviem. casnicka urcite nie lebo svojim vyzorom by som sa skor dostala do minusu. stahovat sa mimo mesta nechcem.

anonym_a04adb
10. nov 2025
@anonym_3a2f78

@anonym_a04adb ale asi nie za 1300

@anonym_3a2f78 máš pravdu opatrovanie detí 10-13 eur v Ba včera som našla inzerát na 3x do týždňa na 5 hodín za sumu 13 eur hodina celkom fajn za pokocikovanie dieťaťa na ihrisku a dať obed

doriiis
10. nov 2025

Pýtať si istu sumu je v poriadku. Len vieš ako. Bez praxe a bez školy máš veľmi malé šance oproti iným uchadzacom

bosorkabb
10. nov 2025
@13uzivatelka11

@bosorkabb ale za predavačku ju nechcú a za menej peňazí robiť nechce. Pritom podľa mňa práca niekde v sklade, kde je práca vhodná aj pre ženy, aj keď o stovku menej môže byť lepšia a kludnejsia. 🤷‍♀️

@13uzivatelka11 zatiaľ nenašla. Môže nájsť neskôr. Aj v sklade majú podobne.

anonym_7cb8be
10. nov 2025
@anonym_042b37

Ja som teraz cerstvo po VS, pracujem v BA a plat taky nemam. Takze bud zmen krajinu napr Svajciarsko alebo uber na svojich narokoch.

@anonym_042b37 Prepac, ale to je tovja hanba, ze si taky plat akceptovala.
@anonym_autor Sprav si opatrovatelsky kurz a chod robit opatrovatelku. Zarobia cca 1300+ ale plus priplatky za nocne/vikendy.. takze zarobis viac.. pracu poznas, kurz si dorobis aj popri praci.. ja si privirabam v takom zariadeni a za jednu smenu mam cca 80 eur v cistom

autor
10. nov 2025

napisala som taku sumu preto lebo mi viaceri povedali ze pod 1000 eur v cistom (pred zaplatenim podnajmu, i ked ide len o izbu) budem v BA len zivorit. samozrejme zobrala by som aj menej. ide mi o to aby som neskoncila na ulici alebo nehladovala.

13uzivatelka11
10. nov 2025
@bosorkabb

Nevzdávaj sa.
Ten kto tvrdí že toľko predavačka v BA kraji nezarába asi nerobí v obchode. Rozpošli životopis do rôznych predajní. Aj DM hľadá.

@lucik194
@bosorkabb ja pozerám profesiu denne, pracovné ponuky v Bratislave a okoli a teda nie, plat od 1300€ nie je taký bežný pre ženu bez špecifického vzdelania.. Resp. Keď si rozklinete inzerát, nie iba pozerať ponúkaný plat na úvodnej stránke, väčšinou je to od 900-1000€ + príplatky, bonusy.. takže napíšu síce že 1300€, ale je to už s nejakými príplatkami, čo môžu a nemusia v reále byť.. administratíva kde treba minimálne maturitu a komunikatívni angličtinu začína od 1200€..

anonym_ab64be
10. nov 2025

@anonym_autor to ze si bez zavazkov, nikoho nezaujima. tebe chyba troska sebareflexie a pokora. papa

autor
10. nov 2025
@lucik194

na zaciatok pre BA je to realny plat. kedze si bez maturity....

obehla by som obchodaky v BA, teraz na vianoce hladaju vsade predavacky, aj kebyže to bude na 2 mesiace je to fajn, lepšie ako nic.

urcite si v septembri mala zacat chodit do skoly - dorobiť maturitu. hocijaku len nech mas papier. takze dalsi september uz zacni chodit do skoly, da sa aj externe, hlavne v BA to vies poriesit .....

urob si zajtra turistiku, obehni obchodaky, obchody, urcite nieco najdes

@lucik194 no ved toto ze len pred vianocami. zasielam napr. ziadosti do lidlov cez profesiu a teraz su tak skoro vsetko ponuky na dobu urcitu (najneskor do konca januara). nechcem aby ma potom prepustili ze ma uz nepotrebuju lebo je po vianociach. hladam nieco stalejsie.

bosorkabb
10. nov 2025
@13uzivatelka11

@lucik194
@bosorkabb ja pozerám profesiu denne, pracovné ponuky v Bratislave a okoli a teda nie, plat od 1300€ nie je taký bežný pre ženu bez špecifického vzdelania.. Resp. Keď si rozklinete inzerát, nie iba pozerať ponúkaný plat na úvodnej stránke, väčšinou je to od 900-1000€ + príplatky, bonusy.. takže napíšu síce že 1300€, ale je to už s nejakými príplatkami, čo môžu a nemusia v reále byť.. administratíva kde treba minimálne maturitu a komunikatívni angličtinu začína od 1200€..

@13uzivatelka11 prosím ťa mám kolegyňe ktoré nemajú žiadne vzdelanie. Ak nerátam ZŠ a pracujú v obchode a majú cca 1300 - 1400 v čistom. Mne netreba profesiu otvárať. A za tie roky poznám baby hádam v každom reťazci. Aj v skladoch aj v DM či Gate. O tom že sa narobia hádam vie každý. Ale nie je to plat ktorý sa v BA nedá dosiahnuť bez maturity. Dokonca riaditelia v nemenovanom reťazci nemajú maturitu. Poznám minimálne 4. Rôzny vedúci, dokonca môj manažér nemá maturitu a pod sebou 25 ľudí. Pravdaže nie hneď. Trvalo mu to 4 roky.

bosorkabb
10. nov 2025
@anonym_autor

@lucik194 no ved toto ze len pred vianocami. zasielam napr. ziadosti do lidlov cez profesiu a teraz su tak skoro vsetko ponuky na dobu urcitu (najneskor do konca januara). nechcem aby ma potom prepustili ze ma uz nepotrebuju lebo je po vianociach. hladam nieco stalejsie.

@anonym_autor hľadaj na oddelení čerstvé či fresh. Pekáreň,pult tam hľadajú veľmi často. Tesco,Metro,DM dávajú dobu neurčitú na TPP.

13uzivatelka11
10. nov 2025
@bosorkabb

@13uzivatelka11 prosím ťa mám kolegyňe ktoré nemajú žiadne vzdelanie. Ak nerátam ZŠ a pracujú v obchode a majú cca 1300 - 1400 v čistom. Mne netreba profesiu otvárať. A za tie roky poznám baby hádam v každom reťazci. Aj v skladoch aj v DM či Gate. O tom že sa narobia hádam vie každý. Ale nie je to plat ktorý sa v BA nedá dosiahnuť bez maturity. Dokonca riaditelia v nemenovanom reťazci nemajú maturitu. Poznám minimálne 4. Rôzny vedúci, dokonca môj manažér nemá maturitu a pod sebou 25 ľudí. Pravdaže nie hneď. Trvalo mu to 4 roky.

@bosorkabb ale my sa nebavíme o zamestnancoch, ktorí su roky na jednej prevádzke, ale o plate kandidáta bez skúseností. 🤦‍♀️

sara07
10. nov 2025
@13uzivatelka11

@sara07 ale veľa ľudí v Bratislave robia aj za menej ako 1300.. bohužiaľ, nemajú asi tiež veľakrát na výber.

@13uzivatelka11 tak ked máme také odvody a dane, dph a neviem čo ostava ludom malo v čistom ,nie je priestor na iné platy len živorit

bosorkabb
10. nov 2025
@13uzivatelka11

@bosorkabb ale my sa nebavíme o zamestnancoch, ktorí su roky na jednej prevádzke, ale o plate kandidáta bez skúseností. 🤦‍♀️

@13uzivatelka11 ale plat takto nerastie v obchode. Aj nový človek má to čo človek ktorý je tam 5 rokov ak je na rovnakej funkcií. Tam rozdiel nie je. Robila som mzdy aj teraz vidím kto má koľko. Aj aké vzdelanie.
Robím v obchode roky.

anonym_baf2a3
10. nov 2025

mam len vyucny, teraz si dorabam maturitu a mam 1600-1800 v hrubom. Smutne, ze niekto s vysokou skolou musi robit za 1300€ v hrubom 🤦‍♀️ A to robim v dedine pri NR. Vidim, ze mozem byt rada

ava11
10. nov 2025

1300 v hrubom nemám ako učiteľka v MŠ ani so všetkými príplatkami za triednictvo, zmennosť, tri inovačné vzdelávania atď. A to mám zodpovednosť za 20 malých detí. Radosť pracovať v tomto štáte. Ale mám tie prázdniny vlastne 🤣

bosorkabb
10. nov 2025
@ava11

1300 v hrubom nemám ako učiteľka v MŠ ani so všetkými príplatkami za triednictvo, zmennosť, tri inovačné vzdelávania atď. A to mám zodpovednosť za 20 malých detí. Radosť pracovať v tomto štáte. Ale mám tie prázdniny vlastne 🤣

@ava11 ale pozor máš tie prázdniny predsa 😂

marhulka13
10. nov 2025
@bosorkabb

@13uzivatelka11 ale plat takto nerastie v obchode. Aj nový človek má to čo človek ktorý je tam 5 rokov ak je na rovnakej funkcií. Tam rozdiel nie je. Robila som mzdy aj teraz vidím kto má koľko. Aj aké vzdelanie.
Robím v obchode roky.

@bosorkabb svätá pravda, ja keď som zaucala nové baby, niektoré mali aj vyššie platy, ako tie, ktoré tam robili 10 rokov. V obchode veľmi nikoho nezaujíma, či si tam rok alebo 10 , aké máš vzdelanie ci kurzy

anonym_10e0c3
10. nov 2025

@anonym_autor dievca zlate, s vysokou skolou a 15-rocnou praxou nemam ani zdaleka 1 300 v hrubom... a v Bratislave. Pohybujem sa v odbore, kde tie platy su nizke, bez ohladu na firmu. Mas trochu vysoke naroky. Pises, ze byvas v BA, to znamená, ze byvanie mas, tak preco riesis podnajom?

anonym_a18a86
10. nov 2025
@anonym_01b357

Uvedom si že máš len výučný list.
Tým ťa nechcem nejak dehonestovať, ale zas..
Nečakaj že ti dajú plat 4 k.

@anonym_01b357 na papieri nezáleží. Keď by sa v nejakej práci ( v ktorejkoľvek, kľudne aj takej lepšie platenej ) naučila čo potrebuje pre výkon práce, ( to by ale v prvom rade zamestnávatelia museli byť ľudskí a ochotní ), tak prečo by nemohla dostať veľkú výplatu ?

autor
10. nov 2025
@anonym_01b357

Uvedom si že máš len výučný list.
Tým ťa nechcem nejak dehonestovať, ale zas..
Nečakaj že ti dajú plat 4 k.

@anonym_01b357 nehnevaj sa ale nemusis byt az tak dramaticka. od nikoho nepytam 4k a viem ze pravdepodobne nikdy taky plat ani nebudem mat. zbytocne prehnana reakcia z ktorej citit nadradenost.

lienka.7
10. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_01b357 nehnevaj sa ale nemusis byt az tak dramaticka. od nikoho nepytam 4k a viem ze pravdepodobne nikdy taky plat ani nebudem mat. zbytocne prehnana reakcia z ktorej citit nadradenost.

@anonym_autor nadradenosť? Skor sa zamysli ty nad sebou, co vieš zamestnávateľovi ponúknuť ty. V podstate nič.
Opatrovala si cloveka, na to netreba žiadne špeciálne zručnosti. Okrem tých manuálnych samozrejme.

marca12
10. nov 2025
@13uzivatelka11

Jaj tak radšej nemať žiadny plat, ako plat menší ako 1300€. 😀

@13uzivatelka11 Ja som minule pocuvala rozhovor predavaciek,ze pod tisicku nejdu a vzdy maju na vyplate vyse tisic €. Nieze by si nezasluzili,len je smutne,ze predavacka v lidli zarobi viac ako VS vzdelany clovek.

anonym_20c104
10. nov 2025
@lienka.7

@anonym_autor nadradenosť? Skor sa zamysli ty nad sebou, co vieš zamestnávateľovi ponúknuť ty. V podstate nič.
Opatrovala si cloveka, na to netreba žiadne špeciálne zručnosti. Okrem tých manuálnych samozrejme.

@lienka.7 Aj z teba ide nadradenosť. Takú opatrovateľku nemôže robiť každý aj keď na to netreba špeciálne schopnosti.

anonym_ab64be
11. nov 2025
@lienka.7

@lienka.7 je to dost narocna praca. aj psychicka. tak vela zavisi, o aku osobu sa stara

13uzivatelka11
11. nov 2025
@bosorkabb

Robím v obchode roky.

@bosorkabb ale tak ja ti vravím, že do obchodu ju nechcú zobrať, tak musí hľadať aj iné pozície, za menší plat.. ja osobne by som šla radšej do skladu za menej peňazí, kde nerobím s ľuďmi a na smeny cez víkendy, ako do obchodu. 🤷‍♀️ V takých skladoch je priemerná mzda pre ženu 1100-1200€..

bosorkabb
11. nov 2025
@13uzivatelka11

@bosorkabb ale tak ja ti vravím, že do obchodu ju nechcú zobrať, tak musí hľadať aj iné pozície, za menší plat.. ja osobne by som šla radšej do skladu za menej peňazí, kde nerobím s ľuďmi a na smeny cez víkendy, ako do obchodu. 🤷‍♀️ V takých skladoch je priemerná mzda pre ženu 1100-1200€..

@13uzivatelka11 zatiaľ. Do obchodov v BA kraji berú fakt všetko možné.
Písala si že plat 1300 nieje bežný v Bratislave bez vzdelania. A ja som odpovedala že je celkom bežný nie len v obchode ale aj v skladoch.
To že v štátnej správe či v administratívne nie je, je na inú debatu. Tam sa zase vyžaduje určité vzdelanie.

anonym_a5da32
13. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
@anonym_autor ale tam ked ta spoznaju a uvidia ze vies robit mozu si ta aj nechat dlhsie alebo sa ti ozvat ak by im niekto odisiel, rataj s tym ze to vobec nie je lahka praca

dancingqueen321
15. nov 2025

Ja by som ti poradila zahranicie… tento stat ti nema co ponuknut-ci uz mas alebo nemas doklad o vzdelani

denithestrange1993
15. nov 2025

@anonym_autor moja :vyucny list + medzera v zivotopise a tolke naroky tak neviem, bezne ludia aj s vš zacinaju ako stažisti,aby aspon co to mali v zivotopise. Ja vam mladym nerozumiem, jednak chapem ze kazdy by chcel na zaciatok zarabat aspon 2k, ale spytaj sa sama seba preco by ta mali zamestnat? Co ta odlisuje od inych kandidatov? Ked som koncila skolu ja bola kriza a hocijaka praca bola pre mna maly zazrak, tak som sa postupne vypracovala. Dalsia moznost je studium,alebo zahranicie. Inak chvalim ze si opatrovala seniora,to je velke plus.

autor
15. nov 2025
@denithestrange1993

@anonym_autor moja :vyucny list + medzera v zivotopise a tolke naroky tak neviem, bezne ludia aj s vš zacinaju ako stažisti,aby aspon co to mali v zivotopise. Ja vam mladym nerozumiem, jednak chapem ze kazdy by chcel na zaciatok zarabat aspon 2k, ale spytaj sa sama seba preco by ta mali zamestnat? Co ta odlisuje od inych kandidatov? Ked som koncila skolu ja bola kriza a hocijaka praca bola pre mna maly zazrak, tak som sa postupne vypracovala. Dalsia moznost je studium,alebo zahranicie. Inak chvalim ze si opatrovala seniora,to je velke plus.

@denithestrange1993 ake velke plus? ved sama hovoris, ze je to medzera v zivotopise. 5 rokov. myslim, ze to vsetkych odradza. keby som vedela ze to takto dopadne tak si nevybavujem ten opatrovatelsky prispevok. a teraz som 2 mesiace na UP.
a tu sumu si nevsimaj, toto som len tak trepla. samozrejme budem pracovat aj za menej, ale dost na to aby som neskoncila na ulici.