Je 7 EUR za hodinu pomoc v domácnosti primeraná?
Pomoc v domácnosti, senior
Prosím, zdá sa vám 7€veľa? Na hodinu. Pomoc typu poriadok v domácnosti, upratovanie väčšie, umývanie okien, sprievod na nakup mimo dedinu, sprievod ku kadernícke, spoločnosť....
za mna je 7€ ok cena. urcite to nie je vela, ale ani malo. nejdes vykonavat ani vysoko odbornu a ani tazku manualnu pracu. za bezne rychle upratovanie a sprievod dochodkyne to je cena primerana. a neuraz sa, ale to, ci si pracovala roky v AT alebo mas VS by bolo pre mna pri vybere opatrovatelky najmenej podstatne. ak si toto pani takto zdoraznovala ako to zdoraznujes tu, tak aj to ju mohlo odradit.
@nikaeli áno. Je rozdiel robiť 24-ky s nočným vstávaním, 2-4x za noc na týždenný, dvojtýždňový turnus. A iné je pomoc - upratovanie, spoločnosť na 2-4 hod. 2x týždenne. A čo si tým chcela povedať? Je rozdiel dať k mamke nekvalifik.osobu s napr.vzdelanim kuchár čašník a je rozdiel dať k mamke človeka so sociálnym zameraním s praxou 15 rokov so seniormi s rôznymi dg.
@tundra pracovala som aj v AT, po známosti však.
@matkahelka nezdorazňovala, ani nespomenula. V podstate je na každom človeku, koho "dá" ku svojim príbuzným.
Ved to je len +,ze si pracovala vonku👍.To po znamosti som nepochopil...
Skus dat ponuku na obecne urady, v okolitych dedinach.Mozno sa podari nieco najst.
@tundra to znamená, že keby som nechcela pomôcť kamarátke, neodídem z SK, ak by som nebola spokojná - tým nemyslím financie. Celková spokojnosť, ťažko niekto pochopí, že to nie je len o peniazoch.
@tundra ďakujem. Robila som sociálnu prac. Skusim❤️
Chcela som tým povedať, že nerozumiem, čo vlastne ponúkaš/ za akú cenu a čo sa videlo tej spomínanej pani veľa. Chcem tým povedať, že je rozdiel, či si pýtaš 10€ za hodinu umývania okien alebo za hodinu pri stole s kartami. Mne stále nie je jasné či tu prácu ponúkaš alebo hľadáš. Píšeš, že nedáš k mamke hocikoho. Ok, to chápem. Komu sa teda zdá 7€ veľa?
Proste, veľa ľudí nechápe, že opatrovanie nie je o zárobku. Nikdy nebolo, nie je a nebude. Ak to človek nemá "v krvi" zbytočné. Trápenie opatrovanej osoby, opatrovateľka a rodinných príslušníkov. O tom, že táto profesia je nedocenená....nebudem písať. Treba k tomuto poslaniu "vzťah", akúsi úctu, rešpekt a očakávanie nie finančné (☹️), skôr osobné, ľudské.... Mrzí ma veľmi. Mrzi ma, že starostlivosť o príbuzných je tam, kde je😕
@nikaeli ja nič nehľadám a neponúkam, aspoň tu nie. Len som sa pýtala na informácie. Ďakujem za pochopenie 🍀
@nikaeli ponuka seba a dotycnej dochodkyni sa 7€ zda vela. na matrgo svojho vzdelania a praxe, teda svojich kvalit napisala, ze by k svojej mamke nedala hocikoho. tych 7€ je priemer okien a prechadzok.vsak okna neumyva denne.
Ale s VŠ by som hľadala inú prácu zo svojho odboru, nie opatrovanie.
@petronelag robila som soc.pracovníčku. Ďakujem, hľadám inú cestu.
Je to malo, ja doučujem a pod 10 ani nejdem
Bratislava - 10€/h upratovanie
5€/h - spoločnosť pre seniora (nie staranie sa)
@fido69 ďakujem
Nepýtaj sa, či je to ok, opýtaj sa seba samej. Bola by si spokojná na mieste tej čo upratuje so 7 € ? Za umytie okien by asi bolo málo.
Švagriná plati už pár rokov v za pani 5 eur na hodinu na ruku mimo agentúr, ale pani nema auto tak ju musia doviezť a odviezť a čistiace pouziva ich. Ale robí im komplet všetko od okien, upratanie, žehlenie ona je spokojná robí to popri práci oni tiež. Co som sa pýtala u nás NR tak do 7 eur berú na hodku ale Cash bez papiera
Zas je logické že napr v BA musíš o dosť vyssie
Len taky detail, pravdepodobne vacsina seniorov nema na to, aby niekomu platili 7eur/hodinu.
Mozno jednoducho na to nemala, tak ako vacsina seniorov. Lebo by Vas nepotrebovala na tu jednu hodinu, ale asi denne a na viac hodin. Kazdy by rad vyberal podla osobnosti, povahy, sympatii....ale ked na to niekto nema, tak to prve a jedine kriterium byva spravidla cena.
Vieš je fajn, že máš VŠ, prax atď, ale otázka je čo presne z tvojich zručnosti by pani využila. Lebo ako písali baby je rozdiel robiť spoločnosť, robiť špecifické činnosti. Či ide o jednorazovú záležitosť či dlhodobú či 8h denne či 2.
Lebo 10ex8hx20dni je 1600e. Toto si zrejme v dedinke nemôže dovoliť nikto.
Teraz som dopocuvala podcast s Martinou Kavalir (ma podcast Buca Talks), jej manzel ma ALS, cize je nehybny. Povedala, ze za opatrovanie sa ponuka okolo 5e/hod, ona ze plati 7-7.50/hod. Je to v Bratislave a narocnejsieho pacienta ako cloveka vo finalnom stadiu ALS si neviem predstavit. Takze asi tak k cenam.
@dorottka smutné ☹️
@janage ale to tak nie je a z praxe sa to tak neberie. Buď sú turnusy 24 hod týždenne dvojtýždenne. Tam je plat iný ako sem-tam, 2x tyzdenne pomoc na pár hodín. Veď ak niekto má 24 ky turnusy za 50€. Mesačne má 750€,lebo odrobi 2 tyzdne. Ale v prepočte na hod.je to niečo cez 2€. Ale ak niekto pomáhá 4 hod. 2x do týždňa nevypyta si 2-3 €na hod.predsa.Tam sa to ráta inak

Ano,je to malo.Ja nezijem na Slovensku,vzdy ked pridem,vyraza mi poistky,ked vidim ceny.
Zijem vo Švajciarsku,ale niektore veci a sluzby su na Slovensku drahsie,nez tu.Napr.STK,poplatky u policajtov,potraviny vseobecne...
Preto som sa pytal odkial si,mozno budem potrebovat v horizonte 3-4 rokov niekoho,ale si daleko...