icon

Je 7 EUR za hodinu pomoc v domácnosti primeraná?

14. jún 2024

Pomoc v domácnosti, senior
Prosím, zdá sa vám 7€veľa? Na hodinu. Pomoc typu poriadok v domácnosti, upratovanie väčšie, umývanie okien, sprievod na nakup mimo dedinu, sprievod ku kadernícke, spoločnosť....

tundra
14. jún 2024

Ano,je to malo.Ja nezijem na Slovensku,vzdy ked pridem,vyraza mi poistky,ked vidim ceny.
Zijem vo Švajciarsku,ale niektore veci a sluzby su na Slovensku drahsie,nez tu.Napr.STK,poplatky u policajtov,potraviny vseobecne...
Preto som sa pytal odkial si,mozno budem potrebovat v horizonte 3-4 rokov niekoho,ale si daleko...

matkahelka
14. jún 2024

za mna je 7€ ok cena. urcite to nie je vela, ale ani malo. nejdes vykonavat ani vysoko odbornu a ani tazku manualnu pracu. za bezne rychle upratovanie a sprievod dochodkyne to je cena primerana. a neuraz sa, ale to, ci si pracovala roky v AT alebo mas VS by bolo pre mna pri vybere opatrovatelky najmenej podstatne. ak si toto pani takto zdoraznovala ako to zdoraznujes tu, tak aj to ju mohlo odradit.

autor
14. jún 2024

@nikaeli áno. Je rozdiel robiť 24-ky s nočným vstávaním, 2-4x za noc na týždenný, dvojtýždňový turnus. A iné je pomoc - upratovanie, spoločnosť na 2-4 hod. 2x týždenne. A čo si tým chcela povedať? Je rozdiel dať k mamke nekvalifik.osobu s napr.vzdelanim kuchár čašník a je rozdiel dať k mamke človeka so sociálnym zameraním s praxou 15 rokov so seniormi s rôznymi dg.

autor
14. jún 2024

@tundra pracovala som aj v AT, po známosti však.

autor
14. jún 2024

@matkahelka nezdorazňovala, ani nespomenula. V podstate je na každom človeku, koho "dá" ku svojim príbuzným.

tundra
14. jún 2024

Ved to je len +,ze si pracovala vonku👍.To po znamosti som nepochopil...

tundra
14. jún 2024

Skus dat ponuku na obecne urady, v okolitych dedinach.Mozno sa podari nieco najst.

autor
14. jún 2024

@tundra to znamená, že keby som nechcela pomôcť kamarátke, neodídem z SK, ak by som nebola spokojná - tým nemyslím financie. Celková spokojnosť, ťažko niekto pochopí, že to nie je len o peniazoch.

autor
14. jún 2024

@tundra ďakujem. Robila som sociálnu prac. Skusim❤️

nikaeli
14. jún 2024

Chcela som tým povedať, že nerozumiem, čo vlastne ponúkaš/ za akú cenu a čo sa videlo tej spomínanej pani veľa. Chcem tým povedať, že je rozdiel, či si pýtaš 10€ za hodinu umývania okien alebo za hodinu pri stole s kartami. Mne stále nie je jasné či tu prácu ponúkaš alebo hľadáš. Píšeš, že nedáš k mamke hocikoho. Ok, to chápem. Komu sa teda zdá 7€ veľa?

autor
14. jún 2024

Proste, veľa ľudí nechápe, že opatrovanie nie je o zárobku. Nikdy nebolo, nie je a nebude. Ak to človek nemá "v krvi" zbytočné. Trápenie opatrovanej osoby, opatrovateľka a rodinných príslušníkov. O tom, že táto profesia je nedocenená....nebudem písať. Treba k tomuto poslaniu "vzťah", akúsi úctu, rešpekt a očakávanie nie finančné (☹️), skôr osobné, ľudské.... Mrzí ma veľmi. Mrzi ma, že starostlivosť o príbuzných je tam, kde je😕

autor
14. jún 2024

@nikaeli ja nič nehľadám a neponúkam, aspoň tu nie. Len som sa pýtala na informácie. Ďakujem za pochopenie 🍀

matkahelka
14. jún 2024

@nikaeli ponuka seba a dotycnej dochodkyni sa 7€ zda vela. na matrgo svojho vzdelania a praxe, teda svojich kvalit napisala, ze by k svojej mamke nedala hocikoho. tych 7€ je priemer okien a prechadzok.vsak okna neumyva denne.

petronelag
14. jún 2024

Ale s VŠ by som hľadala inú prácu zo svojho odboru, nie opatrovanie.

autor
14. jún 2024

@petronelag robila som soc.pracovníčku. Ďakujem, hľadám inú cestu.

nelka93
14. jún 2024

Je to malo, ja doučujem a pod 10 ani nejdem

fido69
14. jún 2024

Bratislava - 10€/h upratovanie
5€/h - spoločnosť pre seniora (nie staranie sa)

tundra
14. jún 2024

@fido69 a za kolko robis spolocnost žene v strednom veku😂

fido69
14. jún 2024

@tundra To je bezplatná služba 😂

tundra
14. jún 2024

@fido69 tak potom diskriminujes seniorky😂

fido69
14. jún 2024

@tundra Nie. To je pozitívna diskriminacia žien v strednom veku. 😉

autor
14. jún 2024

@fido69 ďakujem

margotka17
15. jún 2024

Nepýtaj sa, či je to ok, opýtaj sa seba samej. Bola by si spokojná na mieste tej čo upratuje so 7 € ? Za umytie okien by asi bolo málo.

lakebabe
15. jún 2024

Švagriná plati už pár rokov v za pani 5 eur na hodinu na ruku mimo agentúr, ale pani nema auto tak ju musia doviezť a odviezť a čistiace pouziva ich. Ale robí im komplet všetko od okien, upratanie, žehlenie ona je spokojná robí to popri práci oni tiež. Co som sa pýtala u nás NR tak do 7 eur berú na hodku ale Cash bez papiera
Zas je logické že napr v BA musíš o dosť vyssie

jaza81
15. jún 2024

Len taky detail, pravdepodobne vacsina seniorov nema na to, aby niekomu platili 7eur/hodinu.

jaza81
15. jún 2024

Mozno jednoducho na to nemala, tak ako vacsina seniorov. Lebo by Vas nepotrebovala na tu jednu hodinu, ale asi denne a na viac hodin. Kazdy by rad vyberal podla osobnosti, povahy, sympatii....ale ked na to niekto nema, tak to prve a jedine kriterium byva spravidla cena.

janage
15. jún 2024

Vieš je fajn, že máš VŠ, prax atď, ale otázka je čo presne z tvojich zručnosti by pani využila. Lebo ako písali baby je rozdiel robiť spoločnosť, robiť špecifické činnosti. Či ide o jednorazovú záležitosť či dlhodobú či 8h denne či 2.
Lebo 10ex8hx20dni je 1600e. Toto si zrejme v dedinke nemôže dovoliť nikto.

dorottka
15. jún 2024

Teraz som dopocuvala podcast s Martinou Kavalir (ma podcast Buca Talks), jej manzel ma ALS, cize je nehybny. Povedala, ze za opatrovanie sa ponuka okolo 5e/hod, ona ze plati 7-7.50/hod. Je to v Bratislave a narocnejsieho pacienta ako cloveka vo finalnom stadiu ALS si neviem predstavit. Takze asi tak k cenam.

autor
17. jún 2024

@dorottka smutné ☹️

autor
17. jún 2024

@janage ale to tak nie je a z praxe sa to tak neberie. Buď sú turnusy 24 hod týždenne dvojtýždenne. Tam je plat iný ako sem-tam, 2x tyzdenne pomoc na pár hodín. Veď ak niekto má 24 ky turnusy za 50€. Mesačne má 750€,lebo odrobi 2 tyzdne. Ale v prepočte na hod.je to niečo cez 2€. Ale ak niekto pomáhá 4 hod. 2x do týždňa nevypyta si 2-3 €na hod.predsa.Tam sa to ráta inak