Je obmedzená práca počas rodičovskej?

hruska86
8. nov 2015

Chcem sa spytat mozem pracovat popri RD? Ak ano je to neako obmedzene.. Co je vhodne TPP alebo brigada.. Dakujem za kazdu odpoved..

raszuz
8. nov 2015

Mozes pracovat,co RD neprides, ci je vhodny TPP alebo brigada, to ti neviem povedat ..m

danulicek
8. nov 2015

pracovat mozes, o rodicak neprides a ci je pre teba vhodny tpp alebo brigada, zavisi od tvojho casu a tvojich + zamestnavatelovych predstav. ine obmedzenie by tu nemalo byt.

hruska86
autor
8. nov 2015

Oki a ked budem pracovat bude to mat vplyv na rocnej uctovanie dane..

raszuz
8. nov 2015

Zuctovanie sa robi z vyplaty, rodicak sa do toho nerata, nepodlieha danovej povinnosti

hruska86
autor
8. nov 2015

Cize iba to co zarobim..

danulicek
8. nov 2015

@hruska86 kazdy rok je stanovena nejaka hranica, ktoru ked prekrocis, musis podat. rodicak sa do prijmu nepocita. ak stanovenu hranicu neprekrocis, tak nemusis podavat. ja do tychto veci viac nevidim, tak ti neporadim, len pisem zo skusenosti. ja pracujem popri rodicovskej, ale DP ani nic ine za minuly rok som podavat nemusela, vyslo to akurat do tej hranice.

skus sa pripadne spytat tu: https://www.modrykonik.sk/group/1900/ v tejto skupine poradia vzdy 🙂

mon84
8. nov 2015

@danulicek podávať DP do urcitej hranice sice nemusis, ale ak ti zamestnávateľ zrazal preddavky na dan, tak prides o danovy preplatok...nie som odbornik, mozno sa mylim...

danulicek
8. nov 2015

@mon84 ono asi zavisi od typu zmluvy. ja nepracujem na tpp, ale mam autorsku zmluvu o diele alebo tak nejako sa to vola. takze ja som asi nejaky "cudny pripad" 🙂

evittam
9. nov 2015

@danulicek Nie, nie si čudný prípad.
Pracovať sa popri RD môže na akúkoľvek zmluvu, môžeš byť SZČO. DP sa podáva ak príjem presiahne polovicu výšky životného minima za daný rok. Ak u zamestnávateľa nepodpíšeš "vyhlásenie na zdanenie príjmov..." a neuplatniš si nezdaniteľnú časť, tak ti bude celý príjem zdaňovať a ak zarobíš menej ako je tá podmienka na podanie DP, tak vlastne prídeš o tú čiastku, ktorú ti strhne na dane, čiže v tom prípade sa DP oplatí podať, nakoľko DU ti strhnutú daň vráti.
@hruska86