Kde sa zamestnať s obchodnou akadémiou bez skúseností?
Kde mam isť pracovať s obchodnou akadémiou bez skúseností?
nepotesim ta...OA nie je vyhra...tiez som sa nevedela po ukonceni zamestnat. Neskúsiš výšku?
@katkaseiner Nie vyšku nie😞, žijem sama potrebujem peniaze na byvanie a stravu😞 Len som z maleho mesta nieje tu robota len vo fabrikach, dnes mi povedali ze ked chcem robit administrativu tak edine po známostiach😞
Ak sa ti podarí, skús nejakú prácu, kde by si pracovala s ľuďmi keď by bola ponuka. To by ti mohlo v životopise pomôcť, prípadne zmeniť lokalitu práce, ja som mimo svojho rodného mesta.
@anonym_autor Skús nejakého mobilného operátora, alebo banku - tam bežne pracujú ľudia s maturitou, prípadne pre začiatok aj nejaký hotel alebo obchod a časom sa môžeš posunúť inde.
@anonym_autor som absolventka OA a začínala som na pozícii junior účtovník. Z nás 35tich robíme úctarimu dve. Jedna pracuje ako fakturantka,.dve sú postárky, jeden je kňaz, potom inštruktor v autoškole, sbskár, vćelar, farmár, policajt, finančny poradca, jeden je na vrtnej vezi v Norsku,dve sú učitelky, dve pracujú v banke, ďalšia v herni, potom v škole ako hospodárska, jedna v leasingovku, niektoré majú vlastné firmy (manažment, marketing, reklama, reštika, kaviareň) zopár ako operator výroby.
Kolko mas rokov? Si absolvent, tj este si nemala zamestnanie? Zijes sama a v podnajme? Ci v zdielanom byvani? Co Ti brani dvihnut kotvu a ist do velkeho mesta, kde nie je nudza o pracu? Na zaciatok zdielane byvanie, postupne dosetris, pripadne niekoho spoznas a uz zas pokrocis niekde inde.
Odporúčam VŠ. Samozrejme, najskôr sa zamestnať a potom aj externe. Oslovila by som všetky firmy (aj tie, čo nemajú inzerát), kde by som chcela pracovať a určite sa ti praca nájde.
@anonym_autor do obchodu.
Kolko mas rokov? Si absolvent, tj este si nemala zamestnanie? Zijes sama a v podnajme? Ci v zdielanom byvani? Co Ti brani dvihnut kotvu a ist do velkeho mesta, kde nie je nudza o pracu? Na zaciatok zdielane byvanie, postupne dosetris, pripadne niekoho spoznas a uz zas pokrocis niekde inde.
@anonym_4a4024 No zdvihnem asi kotvu, byt je naš vlastný čiže 220€ tu budem platit ci tu byvam či nie, a psa jedine rodicom na krky a odisť ked tu neni praca neostáva nič iné
Ja som išla na absolventskú prax z OA a tam si ma potom aj nechali
Ja som išla na absolventskú prax z OA a tam si ma potom aj nechali
@brrunetkaa To naozaj??? Ja som teraz na absolventkskej praxi ale to robim len pomocne prace či potrebuju. Vas si nechali vo firme? alebo ako učtovnicku asi
Byt daj do podnajmu ked je vlastny, a este z toho aj budes v pluse. Ty sa zober a chod. Kde vlastne byvas? Si anonym.
@anonym_autor keď si slobodná,bez zavezkov tak skús niekde v zahraničí,ale asi nie v tvojom odbore🥰🥰🥰🥰🥰
@anonym_autor moznosti je viac ako sa zda,bud rada ze neni kriza,ked som skoncila skolu ja to bol problem sa zamestnat,dnes je vela prac ponuk. Jedna moznost je vybrat si najblizsie velke mesto a dochadzat, dalej praca na HO, rozposlat aj 200zivotopisov, urobit si kurz, samozrejme aj prestahovanie ak celkom. Si mlada mas maturitu, obcas sa tu objavi ucnovkar co mu je malo 1200eur ty mas predsa navrh,tak nezahalaj.
@anonym_autor keď si slobodná,bez zavezkov tak skús niekde v zahraničí,ale asi nie v tvojom odbore🥰🥰🥰🥰🥰
@lucia11kob Posielať ju do zahraničia. Super. Aby tam robila, ako chyžná, barmanka, čašníčka, či umývačka riadu. Čo jej to do budúcnosti pomôže, okrem toho, že zarobí viac než tu? Aký má zmysel ísť do sveta, keď nemá kariéru, s ktorou by sa zamestnala kdekoľvek?
@anonym_autor inzeraty do obchodu maju vsade, ci odkial si?
@domkakvet veruze nemajú všade inzeráty do obchodov. Autorka, ako máš radu vyššie, zaradom firmy v okolí si hľadaj a všade posielaj alebo zanes osobne žiadosť aj životopis. Držím palce
Uz tu bolo uvedene. A OA asi tak nejake administrativne alebo sekretarske prace. Ale toho je malo resp. Coraz menej.Vela pracuje v obchodoch alebo mozno to uctovnictvo este. Ale zacat nie je lahke.
@anonym_autor Na profesia.sk je niekoľko inzerátov na jednoduchú prácu bez praxe.
@anonym_autor Na profesia.sk je niekoľko inzerátov na jednoduchú prácu bez praxe.
@vulka ano ale v bratislave a velke mesta
@lucia11kob Posielať ju do zahraničia. Super. Aby tam robila, ako chyžná, barmanka, čašníčka, či umývačka riadu. Čo jej to do budúcnosti pomôže, okrem toho, že zarobí viac než tu? Aký má zmysel ísť do sveta, keď nemá kariéru, s ktorou by sa zamestnala kdekoľvek?
@anonym_f06ce7 preco by mala robit toto tam aj so strednou skolou moze robit v menezmente a jocikde inde ak vie jazyk
@brrunetkaa To naozaj??? Ja som teraz na absolventkskej praxi ale to robim len pomocne prace či potrebuju. Vas si nechali vo firme? alebo ako učtovnicku asi
@anonym_autor ja som bola na praxi v účtovníckej firme a tam som potom 3 roky až do odchodu na VŠ pracovala
@anonym_autor som absolventka OA a začínala som na pozícii junior účtovník. Z nás 35tich robíme úctarimu dve. Jedna pracuje ako fakturantka,.dve sú postárky, jeden je kňaz, potom inštruktor v autoškole, sbskár, vćelar, farmár, policajt, finančny poradca, jeden je na vrtnej vezi v Norsku,dve sú učitelky, dve pracujú v banke, ďalšia v herni, potom v škole ako hospodárska, jedna v leasingovku, niektoré majú vlastné firmy (manažment, marketing, reklama, reštika, kaviareň) zopár ako operator výroby.
@anonym_a718f5 Zaujímavé koľko veľa ľudí ani nevenuje sa tomu čo je vyučený.
@anonym_a718f5 Zaujímavé koľko veľa ľudí ani nevenuje sa tomu čo je vyučený.
@anonym_246868 vymenovala som iba cca polku triedy ktorí boli na poslednom stretku
@anonym_246868 vymenovala som iba cca polku triedy ktorí boli na poslednom stretku
@anonym_a718f5 Aj ja som mala stretko zo školy minulý rok a tiež 3/4 ľudí robí niečo úplne iné čo sme sa vyucili. To som myslela že zaujímavé vychodime školu máme v ruke konkrétny odbor a kopa ľudí sa tomu ani nevenuje lebo nevie sa v tom uplatniť.
@anonym_a718f5 Aj ja som mala stretko zo školy minulý rok a tiež 3/4 ľudí robí niečo úplne iné čo sme sa vyucili. To som myslela že zaujímavé vychodime školu máme v ruke konkrétny odbor a kopa ľudí sa tomu ani nevenuje lebo nevie sa v tom uplatniť.
@anonym_246868 Ale je rozdiel ked byvate v meste kde neni robota. Nie každy byva vo velkych mestach
Ja mam OA a nikdy som nemala sa problem zamestnat. Po skole som zacinala ako sekretarka, potom mi bolo pridane nejake jednoduche uctovanie… nemyslim si, ze OA “nie je ziadna vyhra”…. Ako pisem, nikdy som nemala problem najst si pracu v kancelarii

nepotesim ta...OA nie je vyhra...tiez som sa nevedela po ukonceni zamestnat. Neskúsiš výšku?