Ahojte som na rodicovskej dovolenke a mam nastupit do prace po vycerpani dovolenky 25.8. Chcem dat vypoved ˇˇˇ a teraz sa chcem opytat ci mi bude plynut dvojmesacna vypovedna lehota. Cize kedy mam podat vypoved aby mi vypovedna lehota skoncila presne den nastupu do prace
@hsjdudhdbd ak tam uz nechces nastupit, tak daj vypoved tak, aby ti vypovedna doba uplynula napr. k 31.7. a zvysnu dovolenku ti preplatia...
@nelca84 ak podam vypoved na konci maja tak vypoved mi bude plynut od 1.6.do31.7.vsak? A tym padol 15dni dovolenky mi ma preplatit… musi mi ich preplatit? Alebo tam moze nejako spekulovat
@janagem ja mam cerpanie dovolenky od20.7.do15.8.ˇˇˇˇ bez dovolenky by som mala nastup od20.7.
@hsjdudhdbd ano, ak podas vypoved v maji, vypovedna doba zacne plynut od 1.6. Ale mysli na to, ze vypoved musi byt v maji dorucena, nie len odoslana. Alebo najlepsie dorucena osobne. Nevycerpanu dovolenku musi zamestnavatel preplatit, tam nie je priestor na spekulacie.
Alebo sa da dohodnúť so šéfom, že k presnému dátumu chces končiť. Za mna je vždy lepsie končiť dohodou a s dobrými vzťahmi, ale záleží ako ste spolu vychádzali. Ale teda ide to aj bez výpovede, ak by s tým obe strany súhlasili.
@pl2y mame dobre vztahy praveze s vhcem odist v dobrom ˇˇˇ len ked zajdem za majitelom nepoznam tie typy vypovedi s preto mu priklapnem nsto.co mi povie a samozrejme ze mi podsunie nieco co je pre neho vyhodne jie pre mna preto. Chcem byt pripravena
@hsjdudhdbd tak sa s ním skús dohodnúť či môžeš skončiť k tomu Augustu. A ak nie, podaj výpoveď v máji do konca júla a zvyšnú dovolenku si daj preplatit (ak vieš, že to umožní čerpať dovolenku v júli)

Presne v deň nástupu do práce sa ti výpoveď dať nepodarí. Výpovedná lehota plynie of prvého dňa nasledujúceho mesiaca odkedy bola doručená a končí mesiacom. Napríklad dáš výpoveď teraz a výpoveď začína plynúť od 1.5. a 30.6. je posledný deň, ak nie je v pracovnej zmluve dohodnutá dlhšia výpoveď
Môžeš skúsiť podpísať dohodu so zamestnávateľom k určitému dátumu ak a ňou bude súhlasiť.
Takisto pouvazuj, či nechceš čerpať dovolenku tých pár dní do konca augusta?