Kedy podať výpoveď počas rodičovskej dovolenky?

hsjdudhdbd
15. apr 2025

Ahojte som na rodicovskej dovolenke a mam nastupit do prace po vycerpani dovolenky 25.8. Chcem dat vypoved ˇˇˇ a teraz sa chcem opytat ci mi bude plynut dvojmesacna vypovedna lehota. Cize kedy mam podat vypoved aby mi vypovedna lehota skoncila presne den nastupu do prace

janagem
15. apr 2025

Presne v deň nástupu do práce sa ti výpoveď dať nepodarí. Výpovedná lehota plynie of prvého dňa nasledujúceho mesiaca odkedy bola doručená a končí mesiacom. Napríklad dáš výpoveď teraz a výpoveď začína plynúť od 1.5. a 30.6. je posledný deň, ak nie je v pracovnej zmluve dohodnutá dlhšia výpoveď

Môžeš skúsiť podpísať dohodu so zamestnávateľom k určitému dátumu ak a ňou bude súhlasiť.

Takisto pouvazuj, či nechceš čerpať dovolenku tých pár dní do konca augusta?

nelca84
15. apr 2025

@hsjdudhdbd ak tam uz nechces nastupit, tak daj vypoved tak, aby ti vypovedna doba uplynula napr. k 31.7. a zvysnu dovolenku ti preplatia...

hsjdudhdbd
autor
16. apr 2025

@nelca84 ak podam vypoved na konci maja tak vypoved mi bude plynut od 1.6.do31.7.vsak? A tym padol 15dni dovolenky mi ma preplatit… musi mi ich preplatit? Alebo tam moze nejako spekulovat

hsjdudhdbd
autor
16. apr 2025

@janagem ja mam cerpanie dovolenky od20.7.do15.8.ˇˇˇˇ bez dovolenky by som mala nastup od20.7.

nelca84
16. apr 2025

@hsjdudhdbd ano, ak podas vypoved v maji, vypovedna doba zacne plynut od 1.6. Ale mysli na to, ze vypoved musi byt v maji dorucena, nie len odoslana. Alebo najlepsie dorucena osobne. Nevycerpanu dovolenku musi zamestnavatel preplatit, tam nie je priestor na spekulacie.

pl2y
16. apr 2025

Alebo sa da dohodnúť so šéfom, že k presnému dátumu chces končiť. Za mna je vždy lepsie končiť dohodou a s dobrými vzťahmi, ale záleží ako ste spolu vychádzali. Ale teda ide to aj bez výpovede, ak by s tým obe strany súhlasili.

hsjdudhdbd
autor
16. apr 2025

@pl2y mame dobre vztahy praveze s vhcem odist v dobrom ˇˇˇ len ked zajdem za majitelom nepoznam tie typy vypovedi s preto mu priklapnem nsto.co mi povie a samozrejme ze mi podsunie nieco co je pre neho vyhodne jie pre mna preto. Chcem byt pripravena

janagem
16. apr 2025

@hsjdudhdbd tak sa s ním skús dohodnúť či môžeš skončiť k tomu Augustu. A ak nie, podaj výpoveď v máji do konca júla a zvyšnú dovolenku si daj preplatit (ak vieš, že to umožní čerpať dovolenku v júli)