Kedy som povinná nastúpiť späť do zamestnania?

magdusss
13. feb 2015

Kedy som povinná nastúpiť späť do zamestnania ak rodičovský príspevok končí v decembri ale dieťa chcem dať do škôlky už v septembri .Budem mať ešte nárok na rodičovský príspevok do decembra. Moc ďakujem za odpovede

lorela
13. feb 2015

Pokiaľ sa nemýlim, do zamestnania musíš nastúpiť hneď po skončení rodičovskej dovolenky, čo je nasledujúci pracovný deň po dni, kedy dieťa dovŕšilo 3 roky.
Takže áno, rodičovský príspevok plynie do konca bez ohľadu na to, kedy dieťa začne chodiť do škôlky. Jedine, že by si CHCELA nastúpiť do zamestnania skôr 🙂

ivetlo
13. feb 2015

Áno, presne tak ako píše lorela. A keď máš možnosť nastúpiť do práce už v septembri tak budeš poberať aj plat aj rodičovský príspevok. 🙂 🙂 🙂 Pravdaže nemusíš.

gapa
13. feb 2015

Čerpať v zamestnaní rodič.dovolenku môžeš až do dovršenia 3rokov dieťaťa,ako vyššie píšu, aj ked dieťa nastúpi do škôlky skôr. Aj rodičovský môžeš poberať do 3rokov.
Po nástupe do práce treba dať odhlášku na soc.poistovnu ako osoba riadne sa starajúca o dieťa do 6rokov a po dovršení 3rokov treba na upsvar nahlásiť, kto sa o dieťa stará.