Kolega v práci ma nazval sockou
Dosť ma urazilo, keď ma kolega v práci nazval sockou. Len preto, lebo žijem v nájme. O to viac to bolo od neho hlúpe, že on dostal svoj byt od rodičov, nemusel sa snažiť zarobiť si naň. Nech má, nezávidím mu, ale nechápem takýchto ľudí. Socky si predstavujem inak. Ale priznávam, že ma to zarazilo. V práci si stále robí z nás "nájmových" žarty, až nemiestne mne a ešte jednej kolegyni dáva najavo, že sme pod úroveň. Neviem ako to riešiť, už som sa slušne ozvala, ale on sa len smeje.
@annamarcela prosim ta formuluj vety tak, aby sa to dalo aj precitat. kostol a zabednenie je naozaj k teme
Mate tam HR oddelenie? Obrat sa na nich. S kolegom ani nekomunikuj, on ta chce len vyprovokovat.
Fuui, ale neboj, ten este padne na hubu a ci aj potom bude taky frajer. Debil.
Jednoducho reaguj v štýle: "Keď Ti toto ponižovanie aspoň trochu zdvihne Tvoje nízke sebavedomie, tak si poslúž..." Je pod moju úroveň na Teba reagovať.
@trilliardr vies.co ' mala som uz v praci vselijakych kolegov. Ale tym ze som uz pri prvej narazke ak.niekto nieco mal.im povedala svoje' prestalo to. Urcila som.hranice ja.
Karma je zdarma a ešte nepreskocil. Poznám toľkých čo sa im z minúty na minútu zmenil život a prišli o všetko. Nájom nie je v dnešnej dobe nič nezvyčajné. To je skôr jeho charakter hodný žumpy. Určite by som to riešila s nadriadeným, toto je druh šikany.
Blbec.. Slusne napisane.. Karma si dostihne kazdeho...
Véd je to len obyčajný uboziak. Ako ho rodicia vychovali, tak sa aj správa. Z hentakymi debil i sa ja vôbec ani nebavím. Taky sú pod moju úroveň. Neboj na každého raz príde. Nad takým dementom by som si hlavu isto nelamala.Ty si asi veľmi citlivý a zraniteľný človek, ser na takého debila, vína daj mu do chrapunov špinavých, a nech sa zamysli na sebou. To je asi nejaký blbeček rozmaznané primitívny, čo mu mamička dá všetko pod rypak a nemusí pohnúť prstom
Fuuha.....to je čo za človeka ???
Ja by som sa ho zakazdym spytala ci jeho mamka mu chodi aj prat ked mu byt kupila
@kvetinka75 nie vždy také niečo funguje. Aj ja som si vždy zastala hranice. Niekedy to vyšlo a niekedy jednoducho nie. Záviselo to od mnohých faktorov.
Ja by som sa mu na oplátku začala pri každej príležitosti smiať, že sa o neho, dospelého starého capa, musia dodnes starať rodičia, že čo je to za neschopák, keď si sám nevie vo svete poradiť. Ale toto riešenie by teda k zlepšeniu vzťahov neviedlo. :D
Tomu kolegovi treba najprv odvážne a jasne povedať, že jeho reakcie sú nevhodné a nepatria na pracovisko, a chcete od neho, aby sa prestal o vás a na vašu adresu posmešne vyjadrovať a urážať vás.
Toto je šikana (na pracovisku), a tým on porušuje občiansky zákonník - ten uvádza dobu minimálne 6 mesiacov v prípadoch tejto povahy. Treba si zapisovať po dobu 6 mesiacov všetko zhadzovanie a každú urážku: rukou, dátum, čas, miesto, okolnosti, mená prítomných. A ak kolega neprestane, po tých šiestich mesiacoch, treba ísť spolu s ostatnými kolegami/kolegyňami, ktorí sú tiež predmetom jeho posmechov, za priamym nadriadeným a vziať aj tieto poznámky - spolu mu to povedať, že to trvá už dlhodobo, a ukázať mu to všetko, že ste kolegu vtedy a vtedy pýtali, aby prestal sa správať neeticky ku kolegom, ale on neprestal, preto ste prišli riešiť za ním. povedať, aj čo to spôsobuje na pracoviskú - zlú atmosféru, podporuje ostatných k takému správaniu, a podobne.
Lenže žiaľ, často priami nadriadení sú sami tí, ktoré šikanujú iných, tak aspoň tieto poznámky by som si robila a udržiavala kontakt s ľudmi, ktorí mají s ním rovnaké skúsenosti - pre prípade, že by vám vyviedol niečo už veľmi vážne, aby ste mali dôkaz o jeho motíve a úmysle. V každom prípade si to nepripúšťať do hlavy (takýto človek s nízkym emočným kvocientom za to nestojí) a povedať si, že do práce chodíte pre živobytie a maximálne sa mu vyhnúť, vždy ak sa dá, a ak sa nedá, ísť s hlavou hore a odvážne a s dôvtipom slušne a pokojne reagovať, a nedať nikdy najavo, aké pocity to u vás vyvoláva, jemu by to iba zjavne lichotilo. Určite sa nedať zatiahnuť do hádok ani konfrontácií. To by len na Vás zle vyzeralo, lebo takíto "super" ľudia k tomu určite provokujú, ale je to iba provokácia.
Ak by ste neporiešili a veľmi by vás to trápilo, ja by som si hľadala inú prácu, ak je to región, kde s prácou nie je problém.
Socka nie si, ale byvat dlhodobo v najme je nerozumne. Treba na to dat pozor.

Ja by som mu povedala, že on sa nezmohol ani na to.