Kolegyňa odchádza z práce skôr. Ako reagovať?
Ako by ste reagovali keď Vaša kolegyňa odchádza z práce skoro o 2 hodiny skôr ale má to zaplatené akoby tam bola toľko čo aj my ostatný? Ďalšia vec je,že prácu nedorobi a aj keď ju správy je zle urobená.
Dôvodom je,že sa nemá ako dostať domov pričom to nieje pravda.
Kolegyňa je dôchodkyňa, doma už nemá nikoho,žije sama. My všetci chodíme autami do práce. Áno mohli by sme ju bravat autom ale za prvé býva smerom kadiaľ nikto nejazdy a tým,že vyvoláva konflikty ani nemáme chuť to robiť a ďalšia vec je,že ona to má zaplatené aj keď už v práci není.
Riešili sme to zo šéfom ale ten sa postavil na jej stranu.
Cez týždeň ma požiadala či by som ju odviezla autom domov tak som jej povedala,že nech sa nehnevá ale nie som taxík, za ďalšie má vodičák a jej syn auto má tak nech ju odvezie on.
Ja bývam na opačnej strane našej roboty ona zas na inej a je tam rozdiel skoro 50km.
Śéfko je na staršie panie. Ty si ešte na toto privilégium budeš musieť počkať :D
Stará krepľa si ho omotala? Neskutočné.
Ak by nešlo pohnúť s nikým a ničím, iné riešenie ako odísť sa nedá. Keďže nemáš žiadne páky ako to zmeniť. Možno, ak by ste takto chceli odísť viacerí, vtedy by to riešil.
@alica110 no o Tom hovorím. Kolegovia to rátali,že v podstate má zaplatené za to,že je doma.
@procrastique no tak na toho ozaj nie som zvedavá veď on je tiež starý chruno. Má okolo 70
@gribka1 veď on je skoro tak starý jak ona
@gribka1 kolega už dal výpoveď lebo povedal,že kvôli tej starej prísť o peniaze čo mu robí rozdiel na výplate cez 400 euro je veľký luxus
Stazovat sa na vyssiu instanciu ako je priamy nadriadeny. Podat podnet na HR a sefovmu sefovi
V tom pripade odrobi len 3 tyzdne v mesiaci, namiesto 4 a za rovnaku mzdu ako mate vy. Chapem, ze ta to hneva. Sef asi nebude profesional, toto sa nerobi. Rozvracia kolektiv. Nemozes sa stazovat nadriadenemu vasho sefa? Najlepsie viaceri.
Pravdu mal. Ja by som za tých podmienok tiež odišla. Nech si zamestná geriatriu.
@lonely66 nevieme lebo on výprava,že je súkromník ale pochybujem keďže dostáva dotácie aj od mesta. On sám asi nevie
A keby si ju odviezla domov isla by si s nou o 2 hodiny skor aj ty? :D
Preco kolega prisiel kvoli nej o peniaze? Tomu nerozumiem.
@alica110 už to niekto riešil ale on má kopec známych zmietli sa to zo stola a zase sme boli potrestaný len my
@ghostsgirl práveže vtedy nie. Že ak ju vezme niekto tak ideš rovnako oko má pracovnú dobu
@alica110 pretože si na ňu otvoril ústa tak prišiel o osobné a premie
Asi by som odisla, najlepsie ak by ste dali hromande vypoved. Preco ju sef tak velmi uprednostnuje? Nieco mi tam nesedi.
Čoraz vtipnejšia je táto diskusia. Vyjadrovanie máš skôr jednoduchšie, ani sama nevieš, pre koho pracuješ, keďže netušíš, či ide o súkromníka atď.
@alica110 tiež tomu nechápeme čím si ju obľúbil pričom je ozaj Tupá. Náš kolektív je v pohode podrzime keď je treba ale keď niekto ti uteká s práce skôr a ešte ťa za to trestajú...
Mozno je to nejaka jeho znama. Ale z nej nieco ma. Inak si to vysvetlit neviem.
Keby sa staral kazdy sam o seba, bolo by o kazdeho postarane.
Ten cas, co venujes nenavisti a zavisti svojej kolegyni, venuj sebarozvoju a budes si moct vyberat, v akom kolektive budes pracovat. Dokonca sa budes moct stat sefkou, alebo moct mat vlastnu firmu a budes moct rozhodovat, kedy kto pojde domov.
Velmi mi pripominas moju prvu brigadu v Metre za studenskych cias.
Dve upratovacky sa hystericky poskriepili, lebo mali pocit, ze ja som pozametala pod jednym regalom navyse. Cize jednej som nevedomo pomohla a druhej to prislo nespravodlive, ze druha ma teraz o regal menej. Asi styri hodiny nezametali, hadali sa, revali a nakoniec si skocili do vlasov. Dve starsie pani.
Chudak sef sa iba chytal za hlavu, ze s akymi ludmi musi robit😀
Tomu sa vraví umenie vychádzať s ľuďmi. 🙂 Musíš sa ešte od kolegyne dôchodkyne veľa naučiť. Keď budeš s ňou kamarátka, odvezieš ju domov o 2 h skôr, nebudeš musieť jej závidieť.
A u vedúceho ju máš chváliť a vedúceho tiež. 🙂
vsak sa raz zdvihnite a chodte domov vsetci ked ide ona 😄
No zeny, uz vidim ako ste vsetky v pohode s tym, ze niekto pracuje o 40 hodin menej a ma rovnaky plat ako vy. A este ste nutene nemat problem, aj ked opravene mate, len preto, aby vam sef nesiahol na odmeny.
Nerobila by som jej robotu keď to nemám zaplatené a keby som vedela, že pôjde domov skôr to čo mám robiť s ňou by som spravila ešte pred obedom. Nepíšeš čo je to za firma tak neviem či sa dá.
Jasne, ze je to nefer. Ale kedze sef o tom vie a je s tym ok, tak a tym nic nenarobis. Mozes si najst inu pracu. Pokial chces zostat, naplanuj si pracu zavislu na tej kolegyni tak, aby ste to stihli skor nez odchadza z prace.
A jej teda nejde neskor domov spoj, iba o tie dve hodiny skor?
Aky bol dovod, ze prave teba poziadala z nicoho nic o odvoz domov, opacnym smerom?
Toto je cele divne.
Nerobi tam uz najdlhsie co sa rokov tyka? Mozno jej nemoze zvysit plat, tak sa dohodli na mensom pocte realne odrobenych hodin.
Nestara sa o niekoho doma choreho?
Napady na riesenie: 2-3 x jej povedat ked sa zdvihne, ze Janka, ty uz ides, vsak je len XX hodin, alebo: Jejda Jani, to uz je pol stvrtej, ze uz ides (alebo do kolkej mate pracu) a tak podobne. Ak to nepomoze a ozaj ste si isti, ze na to nie je ziaden rozumny dovod, tak sa dohodnite s kolegami, ze ako sa ona dvihne domov, tak sa dvihnete vsetci a pojdete, este po ceste zakyvajte sefovi. A nebojte sa, ze sa rozculi - co vas vsetkych vyhodi, ked by sebe zle urobil, ze nie je praca hotova? Alebo si pracu dorobte inokedy, len raz demonstrativne ukazte, ako sa citite a ake by to bolo keby vsetci isli skor.
Dve hodiny skôr je trošku cez. Bežné kolegyne chodievali skôr,či prichádzali neskôr,ale si to nadrabali. Alebo mali skrátený úväzok.
@alica110 Ale ty nerozumies tomu, ze autorka nemoze vediet, aku dohodu ma jej kolegyna so sefom.
Ak ma kolegyna s 30 rocnou praxou rovnaky plat ako sopľa po maturite a reklamovala to u sefa, tak sa mozno dohodli, ze moze odchadzat skor.
Ale to je iba jedna z milion inych moznosti, preco jej to sef toleruje.
Mozno je to tak administrativne jednoduchsie, ako zvysit kolegyni plat a znizit pracovny uväzok.
Z nejakeho dovodu to sef toleruje. Treba to riesit so sefom, nie na mk.

Ak je to tak, ako pises, pride mi to tiez velmi nefer. A urcite to ani nerobi dobru atmosferu v praci. Robit pracu navyse za niekoho, kto si odide skor a ma to zaplatene. 2 hodiny denne, to je 10 hodin tyzdenne, cize 40 hodin mesacne? Mne by sa to teda vobec nepacilo.