Koľko zarábate?
Ked uz je tu konecne moznost odpovedat anonymne, nedame si statistiku kto kolko realne zaraba? Aby sme vedeli, ci nie je cas na zmenu prace, zlepsenie kvalifikacie alebo zvysenie platu?
1. Pozicia (prip. konkretna firma, ak chce niekto pomoct uchadzacom o pracu kolko si maju pytat)
2. okres (alebo mesto- ak je velke alebo stat - ak je to zahranicie)
3. plat v hrubom (pri zahranicnych doplnit, ake je zdanenie)
4. kto chce, moze aj detaily (polovicny uvazok, xyz rokov praxe, uzka specializacia, vek...).
Podnikanie a pasivny prijem nemusite pisat, to je individualne. Klasicki zamestnanci sa s tym nemozu porovnat.
Ja tu skisim tiez pridat svoj plat, ale neviem, ci mozem ako uplny anonym odpovedat na svoju anonymnu diskusiu.
@charlotte911 pytam sa kolko mas rokov praxe a nie na tvoj vek a po dalsie tvoj zamestnavatel si vyzadoval VS??,,a tiez robis na smeny ci len dennu ??,,lebo inak to nie je ok
@luba28 tak keď napíšem vek 56 rokov , tak mám prax nejakých 28 rokov bez materskych, tak čomu nerozumieš, chces výplatnú pasku? neviem čo ma tu spovedaš, mysliš si že klamem? pisala som že nepracujem v ambulancii, takže áno mam služby rôzne, vikendy sviatky ....ale popravde mám známe čo robia v ambulancií a aj zarobia, aj my to vieme všetky že to neni ok.... prečo si ľudia z východu myslia, že na západe sú platy lepšie, tu máš dôkaz, že to tak není....
@charlotte911 presne tak 🙏 vidieť, že si skúsená sestra, veľa si toho zažila, píšeš mi z duše. Ja som tiež sestra ale na JIS, na plat sa nesťažujem ale mám v tom vždy nadčasy , už niekoľko rokov neviem, aké je to robiť normohodinu….zarobím aj o 1000€ viac ako priemer to, čo tu čítam, ale nikto by so mnou nikdy nemenil. Aj tak si myslím, že za tu zodpovednosť za ľudsky život a to, že robím za dve, by som mohla zarábať viac.
@anonym_b3bf5d ďakujem, myslim si ze každá jedna z tejto profesie pochopí čo som napísala, ja tiež nevidim do toho ako urobiť účtovníctvo, alebo ako sa pracuje s pokladňou, či iné, ale nikoho neurážam a neosočujem, naša práca je veľmi zodpovedná, niekedy poteší niekedy aj slzy vyroni, poznáme, však? a je veľmi ale veľmi smutné keď laik napíše takúto kritiku a ani netuší čo vlastne tým myslí, vôbec nevedia koľko bolestí v sebe máme a čim si prechádzame a robíme všetko preto, aby to pacienti zvládli, vidia zamračenú sestru no unavu a vyčerpanie nie, ani to že tá sestra príde domov, vyloží nohy a už sa jej nechce robiť nič a ani sa nenazdá a musi opäť do služby a to len preto lebo chce pomáhať ľuďom, chce vidieť pacienta že sa mu polepšilo, alebo aj v tom smutnom prípade mu nahradiť rodinu, aj ked za nizky plat, my si nedovolime povedať,,nechce sa mi, urobím alebo dokončím to zajtra ....,, nie a kolkokrat mame zdr. ťažkosti a pracujeme v teplote, bolesti brucha....lebo nemá kto prísť do služby, ine profesie si zoberú pn už pri sopliku my až ked padneme na hubu , že nás to zloží, presne ako sa vyjadrovali pri covide, že je to chripôčka, my sme nevládali, psychika bola pod bodom mrazu a vrecia pre mŕtvych denne nepočítali ako my , ale ved vieš, tak čo už , nech si píšu čo chcú, my vieme svoje....
@anonym_0fc325 mne sa stalo nieco velmi podobne. Mama zomrela na JIS, nikto nevie presne kedy, lebo ju nedali na pristroj a az nadranom si sestricky vsimli, ked ju isli budit, ze nedycha. Samozrejme, ze uz sa jej nedalo pomoct. A sestricky nic, lekari nic. Urad pre dohlad dal vysledok, ze nikto nepochybil. Dokelu to naozaj? A stale si pytaju vyssie platy aj lekari aj sestry?
@anonym_efb57c bola ste pri tom? na JIS nebola len tak pre nič za nič, nechcem ospravedlňovať sestry, ale písať nedali ju na prístroj a našli ju mrtvu pri budeni...je mi ľúto vašej mamičky, nech odpočíva v pokoji, ale tvrdiť čo tvrdíte trochu divné, keďže ste pri tom nebola, čo sa vlastne dialo , ani dohľad to nemá na háku, by ste sa divila ako vedia veci prešetriť, nepíšu si hala bala do vetra a zastávajú si zdravotníkov, ste veľmi na omyle , a potom keď nepochodíte s podnetom na urad, tak napíšete len zlo na personál
@anonym_0c0539 to je dáko veľa na mesiac? Či? Až sa bojím ísť na svk koľko tam zas miniem 🤦♀️
Alebo nepozeras na ceny a kúpite si na čo máte chuť?
@fadama ano, takto vela, mame sledovane vsetko. My sa snazime jest zdravo - zelenina, ovocie a podobne. Sladkosti takmer vobec nekupujeme, ale ani cipsy a podobne blbosti. Doma si varime a pecieme. Jedine maso kupime v specialnom obchode, to je trochu drahsie ale nejeme ho kazdy den.
Dokonca mame aj zahradku, no tam mame iba jahody, marhuly, ribezle, paradajky a jablka.
Moji chlapci maju 11 a 13 rokov, a, aj ked su chudi, mozu vela zjest, specialne starsi. On doslova zje aj 6 tanierov hustej polievky na obed (robim ju casto - rozna zelenina zmixovana - baklazan, tekvica, cibula, paprika…, pridam tam nasekane zemiaky, olej, sol a tarhanu). Aj manzel ma podobny metabolizmus. Ja s mladsim synom jeme normalne.
Tento mesiac sme boli iba raz v restauracii, a to nie cela rodina. Aj to ratame do mesacneho rozpoctu pre jedlo.
Ale tam neratame vitaminy ako D vitamin, probiotika a podobne (na to tiez nemineme malo peniazy, ale sme nastastie velmi zdravi aj pocas chripkovej sezony).
@anonym_0c0539 to je dáko veľa na mesiac? Či? Až sa bojím ísť na svk koľko tam zas miniem 🤦♀️
@fadama na Slovensku ceny dosť otrasné teda... Ja som bola teraz u našich a skoro mi oči vypadli, keď som v Kauflande videla Magnézku Red za 1,47 € za jednu fľašu! Toľko za ňu v CZ nedáš ani vo večierke...
@fadama na Slovensku ceny dosť otrasné teda... Ja som bola teraz u našich a skoro mi oči vypadli, keď som v Kauflande videla Magnézku Red za 1,47 € za jednu fľašu! Toľko za ňu v CZ nedáš ani vo večierke...
@tiezjedna no pockaj ako sa to v cz za chvilu zmeni,tam uz od.r.2027 povinne emisne povolenky,ti ludia tam budu mat nemecke vydavky na zivot a platy pojdu dole,alebo budu vo velkom prepustat.Budeme svedkami,co to s nimi urobi.
@luba28 tak keď napíšem vek 56 rokov , tak mám prax nejakých 28 rokov bez materskych, tak čomu nerozumieš, chces výplatnú pasku? neviem čo ma tu spovedaš, mysliš si že klamem? pisala som že nepracujem v ambulancii, takže áno mam služby rôzne, vikendy sviatky ....ale popravde mám známe čo robia v ambulancií a aj zarobia, aj my to vieme všetky že to neni ok.... prečo si ľudia z východu myslia, že na západe sú platy lepšie, tu máš dôkaz, že to tak není....
@charlotte911 co stekas??,,sa ta normalne pytam,,to,ze mas 56 rokov este neznamena,ze si cely zivot v zdravotnictve 🙈 tak sa ukludni laskavo ,,ked sa ti nepaci najdi si oddelenie kde tvoju VS ohodnotia lepsie ,,vzdy mas moznost vyberu aj ked mas tolko rokov
Fiha, prezerala som len prvé 2 strany a konečne sú tu reálne sumy. Keď je možnosť anonymity. 🤦♀️
Keď to tu ešte nebolo tak pod 3.000 ľudia nevstavali ani z postele 😂😂
@fadama čo je nereálne na vyšších zárobkoch ? … pre niekoho realita normálna vec
@fadama ano, takto vela, mame sledovane vsetko. My sa snazime jest zdravo - zelenina, ovocie a podobne. Sladkosti takmer vobec nekupujeme, ale ani cipsy a podobne blbosti. Doma si varime a pecieme. Jedine maso kupime v specialnom obchode, to je trochu drahsie ale nejeme ho kazdy den.
Dokonca mame aj zahradku, no tam mame iba jahody, marhuly, ribezle, paradajky a jablka.
Moji chlapci maju 11 a 13 rokov, a, aj ked su chudi, mozu vela zjest, specialne starsi. On doslova zje aj 6 tanierov hustej polievky na obed (robim ju casto - rozna zelenina zmixovana - baklazan, tekvica, cibula, paprika…, pridam tam nasekane zemiaky, olej, sol a tarhanu). Aj manzel ma podobny metabolizmus. Ja s mladsim synom jeme normalne.
Tento mesiac sme boli iba raz v restauracii, a to nie cela rodina. Aj to ratame do mesacneho rozpoctu pre jedlo.
Ale tam neratame vitaminy ako D vitamin, probiotika a podobne (na to tiez nemineme malo peniazy, ale sme nastastie velmi zdravi aj pocas chripkovej sezony).
@anonym_0c0539 tak chlapcov na hustych polievkach nevychovas, potrebuju vela bielkovin..teda vychovas,ale sa necuduj, ze zje chudak 6 tanierov polievky aby sa zasytil... zelenina rychlo vytravi.
Prečo tu píšete čistú mzdu? Ešte niektorí aj s info, že vrátane daňového bonusu. Čiže v podstate úplne o ničom údaj. Daňový bonus môže byť na 4 deti do 15 rokov alebo na jedno dieťa nad 15 rokov. Rovnako uplatňovanie/neuplatnovanie nczd robí cca 100vku. Nechápem, aký je problém napísať brutto mzdu, ako navrhol autor príspevku.
@charlotte911 co stekas??,,sa ta normalne pytam,,to,ze mas 56 rokov este neznamena,ze si cely zivot v zdravotnictve 🙈 tak sa ukludni laskavo ,,ked sa ti nepaci najdi si oddelenie kde tvoju VS ohodnotia lepsie ,,vzdy mas moznost vyberu aj ked mas tolko rokov
@luba28 stekas tu jedine ty
@luba28 ja som ti len odpovedala tak ako si sa pytala
Prečo tu píšete čistú mzdu? Ešte niektorí aj s info, že vrátane daňového bonusu. Čiže v podstate úplne o ničom údaj. Daňový bonus môže byť na 4 deti do 15 rokov alebo na jedno dieťa nad 15 rokov. Rovnako uplatňovanie/neuplatnovanie nczd robí cca 100vku. Nechápem, aký je problém napísať brutto mzdu, ako navrhol autor príspevku.
@jaroe lebo vela ludi ani nevie kolko v hrubom zaraba - kolko im stat vlastne vezme z ich mzdy. A to o super hrubej mzde ani nehovorim.
školstvo
✍️2.st - profilové predmety
✍️BB kraj
✍️1150€ v čistom, prax 10 r., bez atestácie
📍📍📍dovolím si komentár- dnešná škola so školou pred napr.10rokmi sa nedá ani porovnať!!!!- pracujem 100x ťažšie ☝️☝️☝️
Ad1- dnešní piataci a terajší druháci na VŠ (ktorí boli moji prví žiaci) je rozdiel 1000rokov, ich koncentrácia je 0 až mínus nekonečno!!!- internetové deti🤯🤯
Ad2- školy robia mnoho akcií-doslova každý deň niečo- vymyslieť to, zrealizovať, vybaviť zastupovanie.....od Dňa jablka až po Týždeň dobrovoľníctva......to už nie je ani škola ale "Centrum voľného času a popri aktivitách sa učíme"...
..... btw- väčšina prepadne stresu vo 8.r.- lebo T9/prijímacie skúšky na SŠ- slovinári a matikári sú pobití!!!
zdr..sestra VŠ bez špecializácie, trenč.kraj, vek 50, prax cca 20 rokov, v čistom 1200-1250€ ako kedy, záleží od služieb, odmeny len na Vianoce , tie čo sa navážajú do sestier, tak mám kamarátky, čo majú áno aj menej aj viac, kamarátka ma napr. v amb. 2000 v čistom
@tiezjedna no pockaj ako sa to v cz za chvilu zmeni,tam uz od.r.2027 povinne emisne povolenky,ti ludia tam budu mat nemecke vydavky na zivot a platy pojdu dole,alebo budu vo velkom prepustat.Budeme svedkami,co to s nimi urobi.
@anonym_b17fb8 žijem tu viac než 15 rokov... Tých dramatických zmien už bolo predpovedaných x. Žije sa tu lepšie ako na Slovensku. Po všetkých stránkach.
Zdravotná sestra s VŠ. 6r praxe.
12h služby, sama na oddelenie, 50 h víkendy, 60h nočných + 11,5h sviatok 1300€ v čistom.
Keď si odrátam benzín na cestu 120€ a to že som už 6 rokov nebola doma cez sviatky s dieťaťom, tiež rozmýšľam ísť do obchodu za 1100 a môcť spať každý večer doma , nemať toľkú zodpovednosť 🙂
Zdravotná sestra s VŠ. 6r praxe.
12h služby, sama na oddelenie, 50 h víkendy, 60h nočných + 11,5h sviatok 1300€ v čistom.
Keď si odrátam benzín na cestu 120€ a to že som už 6 rokov nebola doma cez sviatky s dieťaťom, tiež rozmýšľam ísť do obchodu za 1100 a môcť spať každý večer doma , nemať toľkú zodpovednosť 🙂
@anonym_3cf572 hrozné 😔
Poďte do školstva, najlepšia práca, keď má človek deti.
@anonym_b17fb8 žijem tu viac než 15 rokov... Tých dramatických zmien už bolo predpovedaných x. Žije sa tu lepšie ako na Slovensku. Po všetkých stránkach.
@tiezjedna ved pockaj ked zacnu emisne povolenky platit,sa nedoplatite a firmi tak tie budu mat take palky,ze budu musiet prepustat,alebo rovno fabriky zavru.Takze platy dole,a kopu ludi budu mat ozaj nemecke vydavky.
@tiezjedna ved pockaj ked zacnu emisne povolenky platit,sa nedoplatite a firmi tak tie budu mat take palky,ze budu musiet prepustat,alebo rovno fabriky zavru.Takze platy dole,a kopu ludi budu mat ozaj nemecke vydavky.
@anonym_b17fb8 ako vravím, tých pesimistických predpovedí už boli mraky😉
@jaroe pretoze cista mzda je to, co mi pristane na ucte a z coho musim vyzit(ja kolko krat vyplatnu pasku ani neotvaram, lebo vidim kolko mi prislo v cistom). mna uprimne "netrapi" kolko mam hrubu mzdu. mam sa zbytocne rozculovat kolko mi tento uzasny stat strhne na daniach a odvodoch a nevidim za to vobec nic?(zdravotnictvo, skolstvo, cesty...). danovy bonus som napisala aj ja(aj ked aj mzdu v hrubom), pretoze akonahle ma dieta cez 18, tak db uz nie je ziadny. pripadne moze prist dalsia konsolidacia a znizia ho este viac. cize to moze byt otazka casu, kedy mi vlastne klesne plat. takze niekto na tej istej pozicii ako ja, bez dietata alebo s odrastenym dietatom zaraba este o minimalne 100€ menej.
@jaroe pretoze cista mzda je to, co mi pristane na ucte a z coho musim vyzit(ja kolko krat vyplatnu pasku ani neotvaram, lebo vidim kolko mi prislo v cistom). mna uprimne "netrapi" kolko mam hrubu mzdu. mam sa zbytocne rozculovat kolko mi tento uzasny stat strhne na daniach a odvodoch a nevidim za to vobec nic?(zdravotnictvo, skolstvo, cesty...). danovy bonus som napisala aj ja(aj ked aj mzdu v hrubom), pretoze akonahle ma dieta cez 18, tak db uz nie je ziadny. pripadne moze prist dalsia konsolidacia a znizia ho este viac. cize to moze byt otazka casu, kedy mi vlastne klesne plat. takze niekto na tej istej pozicii ako ja, bez dietata alebo s odrastenym dietatom zaraba este o minimalne 100€ menej.
@anonym_d34dff tak ale anketa je na to, aby boli údaje ľahko porovnateľné. S čistou mzdou to ide ťažko, resp. vôbec. Mňa napr. nezaujíma, koľko komu pristane na účte, lebo to môže skresľovať DB a NCZD. Nebodaj ešte nejaká exekucna zrážka.
@anonym_d4c0fd
@anonym_ed8869
Som síce mimo tému platov v školstve, ale prekvapilo ma, že učiteľ v SŠ zarobí menej ako v ZŠ. Podľa môjho skromného názoru by to asi malo byť min. rovnaké. Či sú rôzne plat. tabuľky?
@anonym_93562d a ja ako to tu citam, tak ako VS pedagog s PhD, 11 rocnou praxou na tomto mieste a 100% uvazkom mam menej ako ucitelky na ZS a SS. Je to dobre v prdeli toto. Nehovoriac o tom, ze my nemame sancu dostat zmluvu na dobu neurcitu.
@tiezjedna Nežije sa v ČR lepšie. Už dávno nie.
školstvo
✍️2.st - profilové predmety
✍️BB kraj
✍️1150€ v čistom, prax 10 r., bez atestácie
📍📍📍dovolím si komentár- dnešná škola so školou pred napr.10rokmi sa nedá ani porovnať!!!!- pracujem 100x ťažšie ☝️☝️☝️
Ad1- dnešní piataci a terajší druháci na VŠ (ktorí boli moji prví žiaci) je rozdiel 1000rokov, ich koncentrácia je 0 až mínus nekonečno!!!- internetové deti🤯🤯
Ad2- školy robia mnoho akcií-doslova každý deň niečo- vymyslieť to, zrealizovať, vybaviť zastupovanie.....od Dňa jablka až po Týždeň dobrovoľníctva......to už nie je ani škola ale "Centrum voľného času a popri aktivitách sa učíme"...
..... btw- väčšina prepadne stresu vo 8.r.- lebo T9/prijímacie skúšky na SŠ- slovinári a matikári sú pobití!!!
@anonym_7c90c9 Inak, mňa by zaujímalo, že o čom by podĺa teba mala byť škola... lebo tie najlepšie školstvá na svete, napríklad také Fínsko, to presne robí tak, že škola je centrum voľného času a miesto aktivít, priateľstva, skúmania, motania sa po vonku a pod.
@anonym_93562d a ja ako to tu citam, tak ako VS pedagog s PhD, 11 rocnou praxou na tomto mieste a 100% uvazkom mam menej ako ucitelky na ZS a SS. Je to dobre v prdeli toto. Nehovoriac o tom, ze my nemame sancu dostat zmluvu na dobu neurcitu.
@anonym_797464 a koľko zarábas?
@anonym_797464 šancu máš. Len si na ňu musíš počkať dlhšie 🙂

@fadama podla mna na SK iba muzi zarabaju normalne sumy, lebo s tymto co tu citam, neviem ako ti ludia ziju a este pri tom maju deti. Podla mna je to nemozne ak by obidvaja takto zarabali.
My mame 2 deti a iba na jedlo mineme 900-1400€ mesacne (sledujeme to cez appku). A to najviac toho kupujeme v LIDLi, Kauflande… Do restauracie chodime jedine na dovolenkach (a to nie kazdy den).
Ja som asi tu jedina ktora zaraba viac ako manzel.