icon

Koľko zarábate?

21. júl 2025

Ked uz je tu konecne moznost odpovedat anonymne, nedame si statistiku kto kolko realne zaraba? Aby sme vedeli, ci nie je cas na zmenu prace, zlepsenie kvalifikacie alebo zvysenie platu?

1. Pozicia (prip. konkretna firma, ak chce niekto pomoct uchadzacom o pracu kolko si maju pytat)
2. okres (alebo mesto- ak je velke alebo stat - ak je to zahranicie)
3. plat v hrubom (pri zahranicnych doplnit, ake je zdanenie)
4. kto chce, moze aj detaily (polovicny uvazok, xyz rokov praxe, uzka specializacia, vek...).

Podnikanie a pasivny prijem nemusite pisat, to je individualne. Klasicki zamestnanci sa s tym nemozu porovnat.

Ja tu skisim tiez pridat svoj plat, ale neviem, ci mozem ako uplny anonym odpovedat na svoju anonymnu diskusiu.

denjelka
Autor odpoveď zmazal
emka13
26. júl 2025
@iwesska

@anonym_7c90c9 Obdivujem vas vsetkych ucitelov,ze mate tolko empatie v sebe,ze z lasky k svojej praci tam zostavate a neodchadzate kvoli peniazom. A potom tu nejake truby v inej diskusii napisu,ze ked malo zarabas a nepaci sa ti,mas si najst lepsie platenu pracu. Ale genialne deti by vsetky chceli mat a ked sa s nimi mali ucit doma pocas Covidu,tak si isli vlasy vytrhat vsetky tie panie manazerky s platom 4000+. To iste v obchode...nablokovat si svoj tovar na samoobsluznej pokladni sa im hlusi,ale predavacke povedia,ze ked nie je spokojna,ma si najst lepsiu pracu. A ako by sme ako spolocnost fungovali,keby boli vsetci manazeri??? Koho by manazovali??? Kto by ucil deti v skolach/skolkach?? Skolstvo je platovo jeden velky pruser. A problem nie je v praci ako takej,ale odmene za nu.

@iwesska krásne a výstižne napísané

anonym_82fed5
26. júl 2025

Pracujem v Banskobystrickom kraji ako Store Managerka, mám SŠ, AJ,NJ, plat 1800 až 2000€ v čistom. Mám 36.

anonym_1ce8f4
26. júl 2025
@anonym_534407

Korporat, senior manažér, 44 rokov, VŠ, denne potrebujem cudzi jazyk, robim vždy viac ako 40 hodín týždenne, chodí mi okolo 2000 na účet, Bratislava.

@anonym_534407 senior manager coho? Lebo bola som aj contract manager a je to len fancy nazov pre administrativu - v tom pripade zarabas ok. Ak si ale people manager, potazmo senior people mgr, tak ta pekne podla mna odrbkavaju. Ale to vies v tom pripade aj sam.

anonym_0df8d1
27. júl 2025
@anonym_82fed5

Pracujem v Banskobystrickom kraji ako Store Managerka, mám SŠ, AJ,NJ, plat 1800 až 2000€ v čistom. Mám 36.

@anonym_82fed5
Veduca predajne so SS v cistom 2000 v BB kraji? To mas s nadcasmi? To mas 2500 brutto?

mooonika1975
27. júl 2025
@anonym_0df8d1

Ahojte, mala som 2800 brutto / administrativna pozicia v strednej velkej firme aj s people manazmentom, momentalne menim a nerozumiem mzdam ponukanym na profesii a na pohovoroch. Viem ze ludia bezne zarabaju 3000 + ale vsade sa tvaria opacne

@anonym_0df8d1 nerozumieš, ale to je realita, okolia mňa všetci také mzdy

mooonika1975
27. júl 2025
@procrastique

@anonym_7c90c9 Inak, mňa by zaujímalo, že o čom by podĺa teba mala byť škola... lebo tie najlepšie školstvá na svete, napríklad také Fínsko, to presne robí tak, že škola je centrum voľného času a miesto aktivít, priateľstva, skúmania, motania sa po vonku a pod.

@procrastique možno áno, ale Fíni možno venujú svojim detom viac času, majú viac podnetov, kdezto tu chcú rodičia aby s dieťaťom ešte aj úlohy napísali v skole, nechajú ich v klube do zaverecnej denne. Cez víkendy sedia pri mobiloch.

mooonika1975
27. júl 2025
@anonym_0c0539

@fadama podla mna na SK iba muzi zarabaju normalne sumy, lebo s tymto co tu citam, neviem ako ti ludia ziju a este pri tom maju deti. Podla mna je to nemozne ak by obidvaja takto zarabali.
My mame 2 deti a iba na jedlo mineme 900-1400€ mesacne (sledujeme to cez appku). A to najviac toho kupujeme v LIDLi, Kauflande… Do restauracie chodime jedine na dovolenkach (a to nie kazdy den).
Ja som asi tu jedina ktora zaraba viac ako manzel.

@anonym_0c0539 ja tiež zarábam viac ako muž a to som ucite. Zarobí hrozne on. Keď sme mali fu , bolo to super, teraz ako zamestnanec ledva 1100

portret7
27. júl 2025

@anonym_autor vyšší management, zdravotnictvo, BA, plat nebudem písať, pretože mesačne je vyšší ako niektorych vyššie za 1/2roka, ale vysoká zodpovednosť, nasadenie, stres, skusenosti a 3jazyky. Inak z môjho okolia nikto netuší, že mám tak vysokú mzdu a pozíciu, snažím sa byt nenápadná - bola tu nedávno diskusia, kde som o tom pisala - kvôli východnému charakteru, chcem učiť deti žiť tak, aby si vážili.

fadama
27. júl 2025
@portret7

@anonym_autor vyšší management, zdravotnictvo, BA, plat nebudem písať, pretože mesačne je vyšší ako niektorych vyššie za 1/2roka, ale vysoká zodpovednosť, nasadenie, stres, skusenosti a 3jazyky. Inak z môjho okolia nikto netuší, že mám tak vysokú mzdu a pozíciu, snažím sa byt nenápadná - bola tu nedávno diskusia, kde som o tom pisala - kvôli východnému charakteru, chcem učiť deti žiť tak, aby si vážili.

@portret7 tak najskôr nechceš prezradiť koľko zarobis a potom to zasifrovane aj tak prezradis 😀😂

drahomirrra
27. júl 2025
@portret7

@portret7 Však jasné, Penta dá zarobiť, :D

procrastique
27. júl 2025
@drahomirrra

@drahomirrra Penta dá zarobiť? Asi ako komu :D Lekári tam teda žiadne terno nezarábajú :D

anonym_3d100e
27. júl 2025

Učiteľka mš, Nitra, VŠ vzdelanie, 40r., 1.110€ v čistom

anonym_a56bd1
27. júl 2025

31 rokov, Banská Bystrica, Projekty, 1600 v čistom

petik22
27. júl 2025
@iwesska

@anonym_7c90c9 Obdivujem vas vsetkych ucitelov,ze mate tolko empatie v sebe,ze z lasky k svojej praci tam zostavate a neodchadzate kvoli peniazom. A potom tu nejake truby v inej diskusii napisu,ze ked malo zarabas a nepaci sa ti,mas si najst lepsie platenu pracu. Ale genialne deti by vsetky chceli mat a ked sa s nimi mali ucit doma pocas Covidu,tak si isli vlasy vytrhat vsetky tie panie manazerky s platom 4000+. To iste v obchode...nablokovat si svoj tovar na samoobsluznej pokladni sa im hlusi,ale predavacke povedia,ze ked nie je spokojna,ma si najst lepsiu pracu. A ako by sme ako spolocnost fungovali,keby boli vsetci manazeri??? Koho by manazovali??? Kto by ucil deti v skolach/skolkach?? Skolstvo je platovo jeden velky pruser. A problem nie je v praci ako takej,ale odmene za nu.

@iwesska ježiiiiši,ale tak motať tu domácu výučbu počas covidu s prácou učiteľky je dosť mimo 🫣 Mám kamošky,čo mali celodenný HO,do toho mali online výučbu s 2deťmi. Pamätám si aké mali nervy,keď učiteľky angažovali do výučby pomaly celú rodinu. To nie,že by nezvládali deťom vysvetliť učivo,ale do toho cirkusu ešte robiť svoju prácu. Nehovoriac o tom,že bolo treba zabezpečiť i chod domácnosti. Keď taká anglictinarka ide zastupovať napr. fyziku,chémiu 8 ročník,tiež od nej nečakáte,že to učivo vie vysvetliť

anonym_0c0539
27. júl 2025
@mooonika1975

@procrastique možno áno, ale Fíni možno venujú svojim detom viac času, majú viac podnetov, kdezto tu chcú rodičia aby s dieťaťom ešte aj úlohy napísali v skole, nechajú ich v klube do zaverecnej denne. Cez víkendy sedia pri mobiloch.

@mooonika1975
Vy ste uplne mimo reality!!!
Prave ze maju ulohy riesit v skole, my s ulohami nemame nic, doma chceme s nimi robit ine veci. Kto ich nauci bicyklovat, plavat, liezt, korculovat, lyzovat, …? Kto im da vztach k prirode?
K hudbe? Kto im ukaze svet, nauci ich varit?

Kym deti boli v skolke, boli sme velmi velmi velmi aktivna rodina, stale sport, turistika, vylety, cestovanie, deti sa naucili aj citat aj pisat aj ratat aj vela veci s nami. Mladsi vedel aj nasobenie aj delenie do 100 ked mal 5 rokov. Vsetko cez hru.
Potom prisla skola a vi ucitelky ste vsetky talenty nasich deti znicili ale aj nas zivot, kedze cez vikendy, namiesto aby sme boli aktivni, zostavame doma sa ucit, riesit blbe ulohy.
Takze, nepiste dalej takej blbosti. Ulohy su vasa vec, neposielajte ich k nam. Specialne tie ucitelky prveho stupna, tie su najhorsie Neskor je to trochu lepsie.

anonym_fb7c85
27. júl 2025

Operator vo vyrobe, ranne smeny 37,5h plus cca 15 hodin nadcasov mesacne...strojarska firma v Martine, v cistom cca 1200-1300 €
Som dost spokojná, koncim v praci o 14,max 16 a mam cistu hlavu

denjelka
Autor odpoveď zmazal
drahomirrra
27. júl 2025
@procrastique

@drahomirrra Penta dá zarobiť? Asi ako komu :D Lekári tam teda žiadne terno nezarábajú :D

@procrastique Jasne ze lekari nie. Ale manazment to je ina kavicka 😆

anonym_82fed5
27. júl 2025
@anonym_0df8d1

@anonym_82fed5
Veduca predajne so SS v cistom 2000 v BB kraji? To mas s nadcasmi? To mas 2500 brutto?

@anonym_0df8d1 nie, nieje to z nadčasmi. Je to väčšia prevádzka, mám pod sebou cca 20-25 ľudí. Zároveň aj školím, preto mám plat vyšší, niekoľko víkendov do mesiaca, keďže je to obchod.

mooonika1975
27. júl 2025
@anonym_0c0539

@mooonika1975
Prave ze maju ulohy riesit v skole, my s ulohami nemame nic, doma chceme s nimi robit ine veci. Kto ich nauci bicyklovat, plavat, liezt, korculovat, lyzovat, …? Kto im da vztach k prirode?

Kym deti boli v skolke, boli sme velmi velmi velmi aktivna rodina, stale sport, turistika, vylety, cestovanie, deti sa naucili aj citat aj pisat aj ratat aj vela veci s nami. Mladsi vedel aj nasobenie aj delenie do 100 ked mal 5 rokov. Vsetko cez hru.
Potom prisla skola a vi ucitelky ste vsetky talenty nasich deti znicili ale aj nas zivot, kedze cez vikendy, namiesto aby sme boli aktivni, zostavame doma sa ucit, riesit blbe ulohy.
Takze, nepiste dalej takej blbosti. Ulohy su vasa vec, neposielajte ich k nam. Specialne tie ucitelky prveho stupna, tie su najhorsie Neskor je to trochu lepsie.

@anonym_0c0539 a vi 😬😬učiteľky , zrejme ani tebe v škole nepomohli
Úlohy sú naša starosť? A ty ako rodič si si svoju zrejme splnil len splodenim a pôrodom, 😩😩😩 to ako ma jedna učiteľka s 20 deťmi docieliť aby ju všetci vnímali rovnako a všetci si vzali z toho rovnako? Ma sa roztrhnúť? Za 1000€? Pravda moja

anonym_d034c2
27. júl 2025
@anonym_0c0539

@mooonika1975

@anonym_0c0539 pekne mimo prispevok, ucitelky 1.-4.byvaju najlepsie, lebo su s detmi vela casu a maju k nim vztah, to ma 2.stupni nehrozi.
Ale tu bude problem inde, niekto sa ucit nemusi a ulohy ma za 5 min. A iny sa uci tazko a dlho.
Na talenty mate mimoskolske aktivity, v skole sa ucia ine veci a samozrejme, ukazuje sa,na co maju a nemaju vlohy casom, aby si mohli vybrat strednu.
Co tu splietate o zabijani talentov ! Asi mate dieta, co je sportovo nadane a skola mu moc nejde, ked vas to tak zatazuje,ako rodinu.
A ulohy si deti bezne robia v skole v druzine...ale potom niekedy rodicia ani nevedia, s cim ma ich dieta problem, az zrazu zla znamka...a kto je na vine? No z vasho pohladu skola, vsak sa nemylim?
To sa potom ale necudujme,ked rodic je pre vas len kamos na volny cas a to,ako hovorite o.uciteloch ,to je vizitka sama o sebe. Hanba.

katrin21
27. júl 2025
@mooonika1975

@anonym_0c0539 a vi 😬😬učiteľky , zrejme ani tebe v škole nepomohli
Úlohy sú naša starosť? A ty ako rodič si si svoju zrejme splnil len splodenim a pôrodom, 😩😩😩 to ako ma jedna učiteľka s 20 deťmi docieliť aby ju všetci vnímali rovnako a všetci si vzali z toho rovnako? Ma sa roztrhnúť? Za 1000€? Pravda moja

@mooonika1975 kedy s 20, ale aj s 25....

anonym_e4c441
27. júl 2025

Praktická sestra, čiže iba stredná zdravotnícka škola, prax 2 roky, súkromná nemocnica v BA, normálne 12tky denné nočné a v čistom 1500€. Mala som aj viac. Vek 22 rokov.

portret7
27. júl 2025
@fadama

@portret7 tak najskôr nechceš prezradiť koľko zarobis a potom to zasifrovane aj tak prezradis 😀😂

@fadama popravde, iba som sa neodvazila, lebo hejt by ma asi neminul… pre obraz to staci, kto chce, tak medzi riadkami si cislo precita😉

portret7
27. júl 2025
@drahomirrra

@drahomirrra z coho si vycitala ze Penta? Nie, tvoje domienky su uplne mimo.

drahomirrra
27. júl 2025
@portret7

@drahomirrra z coho si vycitala ze Penta? Nie, tvoje domienky su uplne mimo.

@portret7 Jezisi maaaria, som presne z toho fachu kde aj ty, takze ked nie Penta tak Agel a ked nie Agel tak lab spolocnosti ako Medirex a spol, nik iny neda manazmentu tolke peniaze. Bezne nemocnice ani MZ SR urcite nie.

zuju2
27. júl 2025

Učiteľka 20 rokov prax s atestáciou 1350€ v čistom.

portret7
27. júl 2025
@drahomirrra

@portret7 Jezisi maaaria, som presne z toho fachu kde aj ty, takze ked nie Penta tak Agel a ked nie Agel tak lab spolocnosti ako Medirex a spol, nik iny neda manazmentu tolke peniaze. Bezne nemocnice ani MZ SR urcite nie.

@drahomirrra napriek tomu, že si z fachu, tak vobec netušíš o inych možnostiach, len si myslis, že vieš a pritom si úplne mimo. Pekny vecer.

livia341
27. júl 2025

Veduca SJ+uctovnicka ZS s MS uvazok 0,5, prax 10rokov, BB kraj,v cistom+dan.bonus 2 deti do 15rokov. 1059eur.