Koľko zarábate?
Ked uz je tu konecne moznost odpovedat anonymne, nedame si statistiku kto kolko realne zaraba? Aby sme vedeli, ci nie je cas na zmenu prace, zlepsenie kvalifikacie alebo zvysenie platu?
1. Pozicia (prip. konkretna firma, ak chce niekto pomoct uchadzacom o pracu kolko si maju pytat)
2. okres (alebo mesto- ak je velke alebo stat - ak je to zahranicie)
3. plat v hrubom (pri zahranicnych doplnit, ake je zdanenie)
4. kto chce, moze aj detaily (polovicny uvazok, xyz rokov praxe, uzka specializacia, vek...).
Podnikanie a pasivny prijem nemusite pisat, to je individualne. Klasicki zamestnanci sa s tym nemozu porovnat.
Ja tu skisim tiez pridat svoj plat, ale neviem, ci mozem ako uplny anonym odpovedat na svoju anonymnu diskusiu.
Inak, otrasné to tu čítať, koľko zarábajú učiteľky😢😢a ešte aj v porovnaní s platom predavačky, ktorá nemusela roky študovať a má viac.. celé zle.
Skolstvo, okrees zilina, 870 v cistom. Od septembra idem robit predavacku, sestra ma plat o 200 eur vyssi.
@snowflakenel je to smutné
Manzel, učiteľ na VŠ, technický smer, titul prof. 1992,50 Eur v hrubom (príplatky nema, nie su na to financie).
@anonym_0b4d9c úprimne plat absolventa lekara, je viac ako v poriadku. Neviem čo by si chcela. Je to velmi slusne. Poriadne zo školy nič nevieš, este len velmi začínaš a sama v práci po skole robit poriadne nemôžeš/nezvladnes, aby si niekomu neublizila. Ďalšie vzdelávanie v nemocnici ti znova platíme my všetci.
@anonym_dae948
V takom Rakúsku by jej dali nástupný plat 3500 eur s 3 službami a hneď by sa žilo inak. To už nehovorím, že by dostala 14 platov.
Manzel, učiteľ na VŠ, technický smer, titul prof. 1992,50 Eur v hrubom (príplatky nema, nie su na to financie).
@anonym_bc3b0c toto je fakt na grcanie...
Skolstvo, okrees zilina, 870 v cistom. Od septembra idem robit predavacku, sestra ma plat o 200 eur vyssi.
@snowflakenel presne, tiež vravím že predavačka ma viac ako ja v školstve .
mzdova uctovnicka na polnoh.druzstve...prax mam 5 rokov...1300 v hrubom + premie cca 5000 eur rozdelene pocas roka do vyplaty..platovo sa mi to zda malo, kedze mam VS, ale ma to ine benefity, tak neriesim...mam to v dedine blizko domu, skola, obchod, lekar poruke...keby chodim do mesta, tak by som mozno zarobila viac, ale zabila cas a minula peniaze cestovanim
@anonym_autor dala som výpoveď , prvý mesiac som doma , dovtedy teda ako back Office manager, čiže asistentka vo firme s viac ako 350 zamestnancami, agendy nad hlavu, polovičný úväzok
Prémie žiadne, trinásty plat žiadny
Zvyšovanie mzdy žiadne
V čistom aj s daňovým bonusom na dve deti ledva 1000€
Manžel v zahraničí , vypracoval sa, mesačne od 8.000€-10.000€, pracuje manuálne
Nepíšem schválne ako anonym
Lebo som už niekoľkokrát prispievala do diskusií, koľko manžel zarába.
Keď si niekto myslí ,že si vymýšľam, poprípade chválim, je mi to fuk
Som na manžela hrdá ❣️
Iba 2 prip. Ad skolstvo - zalezi co v skolstve. Ci vychov alebo ucitelka. Zalezi od atestacky kvalifikacie a uvazku. Nemusi to byt zas az tak biedne. Ad 2 lekari su velmi casto deti lekarov a uspesnych ludi. Takze z uspesnej vrstvy.
@anonym_11e385 My, lekári, máme tabuľkový plat, vieš si dohľadať na webe, koľko lekár zarába. Plat absolventa je 2145€ v hrubom, čiže cca 1550-1590€ v čistom pri tej všetkej zodpovednosti a vzdelávaní. Samozrejme, dá sa privyrobiť v skužbách, ale to absolventa hneď nedajú a tiež nie je z dlhodobého hľadiska zdravé brať 10 služieb mesačne. Ale áno, ľudia radi zvyknú vykrikovať, že sme biela mafia a mesačne skasneme tisícky eur od farmafiriem a potom si všetci myslia, že prehrabujeme doma vidlami peniaze.😂😂
@anonym_0b4d9c a koľko by si ako absolvent hneď chcela? 5000€? Nič poriadne nevieš, samu ta k ničomu nepustia, žiadna zodpovednosť, ale plat, to uz by ste chceli... nemám slov, naozaj.
Opatrovatelka v sukr.zariadení, PN okres, 1100€ v cistom, 38r, SŠ s maturitou
Riaditeľka štátnej MŠ, 1310e v čistom ( zahŕna príplatok za riadenie, príplatok za zmennosť, momentálne aj príplatok uvádzajúceho učiteľa (nemá to kto robiť), príplatok za profesijný rozvoj a daňový bonus ) žiadne osobné príplatky nakoľko nie sú financie. VŠ v odbore, 8rokov prax.
Východné Slovensko, back office+ administrátor eshopu+ obchodník pre zahraničie, full time, 950€ v hrubom.
KE, korporat s aktivnym vyuzivanim cudzieho jazyka, full time, 950€ v cistom, 43 rokov
NR, technológ v chemickom priemysle cca do 2000 v hrubom. Odmeny dva krát ročne júl a december. 43 r.
@anonym_bc3b0c toto je fakt na grcanie...
@lulamx aj môj otec ako Prof má takto, ale zase je možné mat viacero úväzkov, robit projekty. Dá sa zarobiť, keď sa človek obracia
@anonym_autor
Lekárka, 39 rokov, Viedeň, polovičný úväzok, 3-4 služby do mesiaca, 5500-6500 v závislosti od toho, či pracujem víkendy alebo nejaký nadčas
Riaditeľka štátnej MŠ, 1310e v čistom ( zahŕna príplatok za riadenie, príplatok za zmennosť, momentálne aj príplatok uvádzajúceho učiteľa (nemá to kto robiť), príplatok za profesijný rozvoj a daňový bonus ) žiadne osobné príplatky nakoľko nie sú financie. VŠ v odbore, 8rokov prax.
@anonym_3b5b5f takze keby sa ti odrátal daňový a inovačné , tak je to 1100€. Samozrejme riadenie je normálne, že je zaplatené . Ale daňový ozaj nie a ani to inovačné, keďže to nie každý robí .
@anonym_0b4d9c a koľko by si ako absolvent hneď chcela? 5000€? Nič poriadne nevieš, samu ta k ničomu nepustia, žiadna zodpovednosť, ale plat, to uz by ste chceli... nemám slov, naozaj.
@anonym_3fc87c očividne vôbec nevieš ako to funguje. Ale nadávať to vieš parádne. Mne sa teda nezdá v poriadku, že lekár, ktorý zodpovedá za život a zdravie človeka dostane 1500€, keď predavačka v auparku zarobí 1200€. (Len dodám, že aj neatestovaný lekár vykonáva svoju prácu normálne a má zodpovednosť. Či si myslíš, že ho niekto vodí za ručičku a hovorí mu presne, čo má robiť? Takto to nefunguje, reálnu skúsenosť vedia popísať len lekári. Iba neznalí si myslia, že absolvent 5 rokov niečo obzerá a opakuje krok po kroku po niekom staršom. Častokrát je absolvent hodený do vody, ledva mu má kto skontrolovať papiere a nie ešte mu hovoriť presné postupy. To záleží od šikovnosti, skratka študuj po pracovnej dobe a neopovaz sa spraviť chybu, lebo niekoho zabiješ. Starí na to nemajú čas a ani chuť pomáhať mladým, kto im zaplatí ten čas strávený s absolventom, keď majú ešte svoju prácu a nie je jej málo?)
@anonym_3b5b5f takze keby sa ti odrátal daňový a inovačné , tak je to 1100€. Samozrejme riadenie je normálne, že je zaplatené . Ale daňový ozaj nie a ani to inovačné, keďže to nie každý robí .
@mooonika1975 áno, 1100e bez tých položiek
@anonym_3fc87c ďalšia, čo nevie čítať… ale tak to je už tvoj problém. A tiež by ma zaujímalo, odkiaľ beriete, že som absolventka, to tam bolo len ako jeden príklad z tej platovej tabuľky.
A extrémne by ma zaujímalo, odkiaľ berieš, že lekár bez atestácie nemá zodpovednosť. To si fakt niektorí myslíte, že na SR (hlavne čim ďalej na východ) je toľko dr, že lekár až kým nemá atestáciu, tak je vodený za ručičku, je bez zodpovednosti a vlastne celý deň nič nerobí a dostane za to zaplatené? Tak vidno, že žijete v bubline. A vyjadril sa tu aj jeden lekár, ktorý je 5 rokov v praxi, iste už ma znalosti a zručnosti na míle vzdialené absolventovi, ale ten plat?! Ako sorry, ale fakt dosť málo za tú zodpovednosť, roky v praxi. A za tým si stojím. A nie len lekári, ale aj sestry, učitelia, atď., atď.. Proste nie je možné, aby ľudia, ktorí učia naše deti, starajú sa o naše zdravie, bezpečnosť zarábali pomaly rovnako/oveľa menej ako predavačka (pri všetkej úcte ku každej profesii, každý pracujúci človek si zaslúži byť adekvatne ohodnotený a tým aj motivovaný), ktorá nemusí mať VŠ, zbierať kredity, robiť atestácie a nemá zodpovednosť za zdravie, život, cudzie deti..
@anonym_autor školstvo - učiteľka 2.stupňa ZŠ, v čistom 1100€ (musím mať triednictvo + suplovanie), úväzok 100%, Trnava