icon

Kto sa vyzná vo výplatných páskach?

18. feb 2024

Poradili by ste mi prosím.
Robím 14 tky krátky dlhy týždeň.
Tento mesiac som mala 16 dni odrobených.
Ale na výplatnej páske mám odrobených 15 dni a jeden den uplatnenej dovolenky (ktorú som si nebrala nemala som dovolenku)
Keď som sa ozvala povedali ,že to tak museli spravit lebo,ze som nesplnila fond(lebo papierovo robíme 11.5hod zbytok dostávame na ruku)
Plus mám na papieri 19.5 dovolenky a nemala by som mať 25 dni a aj z minulého roka zamestnaná som bola od 1.oktobra 2023 a nebrala si doteraz žiadnu dovolenku.Je to podľa vás v poriadku?ja sa v tom naozaj nevyznám.Dakujem vám za pomoc

Kto sa vyzná vo výplatných páskach?
Strana
z2
tiika
26. sep 2024

@leks môže to byt ťažké, pripúšťam, no v každom prípade a v konečnom dôsledku sa pre tuto prácu rozhodol ten človek, takze zodpovednost za svoje rozhodnutie nesie aj on

nelca84
26. sep 2024

@leks mozem hadat? Pracujes v gastre. Mozno preto mas pocit, ze s tym ma skusenost kazdy druhy slovak...

simca06022011
26. sep 2024

@leks keby takych zamestnvatel nenasiel, hlupuckych, tak by musel zamestnat zamestnancov poriadnych. Chapes? Ale kym sa najdu, taki co budu robit na cierno (a veru sa najdu, lebo nam sa hlasili ludia a silou mocou chceli robit nacierno, cize ano ludia si to pytaju = my takych ale neprijimame), tak cierna praca bude prekvitat.
A to je fakt. TO mas ako ked ludia nebudu robit za 300EUR, ak by nenasiel zamestnavatel takych co budu robit za 3 stovky, do vacku, na cierno, tak by MUSEL zamestnat ludi tak ako ma, riadne. Inak by si tu pracu musel robit sam. Zmluva, pracovny pomer, mzdy = vsetko je to vec dohody. Dopyt- ponuka.

simca06022011
26. sep 2024

Autorka treba si pozriet vsetky stare pasky, v ktorych mesiacoch a za co ti stiahli dovolenky. Ak nerobis oficialne tak ako mas v zmluve je ratanie vzdy komplikovane a lahko oklamatelne a veeeelmi tazko sa to da riesit, lebo vsetko bude "jaaaj musime takto, lebo nesedi fond, lebo toto hento-priotm vam proste mali dat odrobeny den navyse, kedze robite nacierno navyse a nizsiu sumu na ruku = aby fond sedel). Dovolenku ti radim si riadne cerpat.

leks
27. sep 2024

@tiika to máš pravdu... Ale je to bohužiaľ tak, že ľudia sú na SR takt nastavení... Stale len počúvam to naše známe staré ešte z komunistických čias...,, bud rad, ze máš robotu.. " aj keď ja sa tohto názoru nedržím...

tiika
27. sep 2024

@leks ono to môže byt i pravda, pripúšťam takú možnosť, že si niekto povie, že je lepšia takato praca než ziadna alebo byt na UP. Zároveň ho to nezbavuje zodpovednosti a mal by si byt vedomý následkov.

Strana
z2