icon

Ktorú prácu by ste si vybrali?

27. mar 2023

Som mladá, partnera mám ale nemáme ešte bábo a nebývame spolu.

1. Menší obchod
- lepšie dochádzanie
- psychicky menej náročné
- 8 hodín na nohách ( i keď sú "voľné okná" kedy nikto nie je v obchode a všetko je na mieste, nemôžme si sadnúť)
- mobil musíme odovzdať a po práci ho dostaneme späť
- nemôžme vyjsť z obchodu (pred dvere) - dnes som chcela vykuknúť aké je počasie a skoro ma šéf zjedol
- pracuje sa i každú druhú sobotu (vtedy sa dochádza veľmi zle /2 hodiny pred otvorením čakám a 3 hodiny po/)
- horší plat

2. Menšia banka
- psychicky náročné (plnenie plánov)
- ťažšie dochádzanie (no zároveň partner býva tam)
- nepracuje sa cez víkend
- lepší fixný plat
- možnosť sedieť
- bez odobratia telefónu

Prvú možnosť mám vyskúšanú a nie som spokojná. Mám problémy s chrbticou a po 8 hodinách na nohách mám neskutočné bolesti.
O banke som si však čítala dosť zlé recenzie a bojím sa, že by som z 💩 išla do 💩💩.

lusyyy36
28. mar 2023

@dankanka to asi mne nebolo 😉

mimikarol
28. mar 2023

Popravde nič moc ani jedno ani druhé. Ale menšie zlo je jednoznačne banka

marcellka32
28. mar 2023

K tomu mobilu, v nijakej práci ti nemôže nikto zakázať mať u seba mobil, pre vážne telefonáty (deti, rodina), samozrejme nie na hranie a vycitovanie počas prac.doby

domkakvet
28. mar 2023

Banku, aby som musela odovzdat mobil pred pracou, tam by som v zivote nesla robit ani na pol dna, co som male decko, aby ma niekto tak buzeroval.

babulkomale
28. mar 2023

U debila robit - v ziadnom pripade.
Chod do banky, odist mozes vzdy.

barborachors
28. mar 2023

ani jedno by som si nevybrala. to nie je protizákonné, že si nemozes na päť minút sadnut? co si otrok v uranovej bani? aj ten by si možno mohol sadnúť.... skor ta banka ale zalezi od veduceho, ak je to magor, prides zasa o nervy. hlafala by som dalej.

stanislavicenka
28. mar 2023

@bea6530 toto je velmi zly priklad. Ani sa to neda porovnavat. Ano,aj dieta je clovek, a predsa ma rodica,ktory zodpoveda za neho, asi to kvoli niecomu bude, ze?
Toto sa neda brat ako priklad. ja osobne beriem detiako rovnocennych,alebo niektorych veciach nerozhoduju,z pochopitelnych dovodov, ako napriklad,citravit cas na mobile, alebo inom mediu , a ci zjedia 200g cokolady, napriklad

deginko
28. mar 2023

Ja som pracovala v banke ,robota ako taká to bola super,robíš v čistom peknom prostredí,v teple .Mňa tá práca veľmi bavila samo o sebe,az kým nedošlo k plneniu plánov a tlačenie do oslovovanie ľudí a doslova násilne prehováranie s tým,že riaditeľ počúval za dverami ako to robíme,neustále školenia ako to zlepšiť, zefektívniť.Na toto ja nemám žalúdok a je to psychicky náročné.Mala som,ale šťastie vždy na ľudí,ktorí prišli sami od seba a teda plán som mala vždy splneny.Cez víkend ,keď tam nebol riaditeľ,to bola práca snov.Uz by som to robiť asi nešla,a hlavne v tejto dobe,keď ľudia majú záujem o hypo tak nízky.To nie je ako 2roky dozadu,keď banky denne robili desiatky hypoték..Teraz urobia pár za mesiac.Takze asi by som ostala v obchode a hľadala niečo ine

bea6530
28. mar 2023

@stanislavicenka viem ako to myslíš.
No môžeme si povedať že zamestnávateľ má "zodpovednosť" za zamestnanca štát napr. za občana atď.
Hranice slobody si musíme nastaviť zmysluplne inak sa môže stať to že budeme ako obyčajné bábky bez slobodnej vôle.

diaszoky
28. mar 2023

A 8
Hodin sediet v banke zvladnes?

vecicky1805
28. mar 2023

Podľa toho čo píšeš určite banka zvládneš to.

stanislavicenka
28. mar 2023

@deginko nebola to vub? Normalne mi to pripomina tie praktiky.
V tomto velmi zalezi od priameho nadriadeneho. Ked je to debil, zial, clovek ani nezisti, ze je to fajn praca

toscania
28. mar 2023

Ja som pracovala v banke ako pobočkovy pracovnik takmer 9 rokov a nikdy viac!!! Ako veľmi veľa mi to dalo, mnohému som sa naučila... posledný rok, možno rok a pol som takmer došla o nervy....nikdy viac...niekto sa možno pre túto prácu narodil, niekomu to možno vyhovuje ...ale osobne by som to nikdy nikomu neodporučila....inak, nič nedáš za to keď to skúsis, maximálne im zakrátko povieš Zbohom a pôjdeš ďalej....

lucka_ke
28. mar 2023

hľadala by som si niečo tretie - čo sa týka prvej práce máš nárok zo Zákonníka práce na prestávku a ak si rodič tak ti nesmie brániť mať pri sebe mobil, presne z dôvodu ak sa niečo stane deťom musíš byť "na príjme", toto proste nedovoľ, nech ti ukáže predpis, na základe ktorého ho mať nesmieš alebo nesmieš výjsť von počas prestávky

lyci
28. mar 2023

no to ja by som sla radsej robit upratovacku ako to vazenie v obchode. v banke je to ako vsade. bud natrafis na dobrych kolegov a aj horsia robota je potom vlastne celkom fajn alebo nie. segra robi v bankach uz asi 10 rokov. aj skusila inu robotu, aj lepsie platenu, aj menej stresujucu, aj dolezitejsiu a stale sa vratila do tej istej banky. su dobry kolektiv. sefka nic moc, ale da sa.

zuzkapap
28. mar 2023

Ja neznášam pracu s ľuďmi, rozprávať sa usmievať a nebodaj ešte ich nutit do niečoho z toho mi behá mráz po chrbte... Takže ja by som do banky nešla.. ale keď máš na to povahu, určite je to lepšia možnosť.. ja som kedysi brigadovala v obchode 12h vkuse sme museli stáť (mimo prestávky samozrejme tam som si jedine oddýchla) a dalo mi to zabrat teda 😅 občas som si mohla aspoň klaknut, keď som robila poriadok na nižších poličkách

dada91
28. mar 2023

Kamoška pracovala v banke ale povedala nikdy viac. Spolužiačka tiež pracovala v banke a nebola nadšená.

sasesoe
28. mar 2023

V banke mas viac moznosti, aj ine pozicie, naberies viac skusenosti a mnohe davaju zamestnancom vyhodnejsie podmienky k hypo + vacsia sanca, ze budes mat pracu i po MD.

s_i_s_a
28. mar 2023

Fuu ..v tom obchode by som to asi nedala a radšej vyskúšala tú banku ...ja som sa tiež v jednej práci cítila ako vo väzení a ubíjalo ma to, tak som radšej odišla...a to som mohla aj vyjsť na vzduch (potajme 😄) ale bola som len v areáli lebo to bolo od ruky od všetkého a cítila som sa že ma niekde zavreli...plus ty tam máš kopu veci,ktoré by som ja osobne nedala...a ani cez prestávku nemôžete mať telefón?

kvetinka75
28. mar 2023

zobrala by som banku a popri tom si hľadala niečo iné

Inak trošku je ten šéf mimo - brať mobil. To kde sme? Veď ho môžeš mať vo vrecku vypnutý. Ja už len kvôli deťom a rodičom by som nemohla bez neho celú prac. dobu byť, lebo stále treba niečo a cez pauzu vybavujem,

19mmm71
28. mar 2023

Ak to má byť osobný názor-ani jedno,ak menšie zlo tak banku

jaond19
28. mar 2023

Moznost 2. Pre mna uz len to spravanie sefa z c.1 by mi dalo obrovsku stopku. V zivotopise bude krajsie vyzerat prax v banke nez v obchode.

teyus_ka
28. mar 2023

Ahoj, ja pracujem s banke (momentálne na MD), poviem ti že plány sú aké sú, ja som tam ale bola spokojná a po MD sa tam chcem vrátiť. Vela zalezi od kolektívu, nadriadeného… ale získaš skúsenosti, ktoré ti nikto nikdy nevezme. Ja som žiadny stres nepociťovala aj keď plán som nesplnila ako by som chcela/mala. Smelo do toho, drží palce 😊

nika898
28. mar 2023

Za mna ani jedno. Prvá práca mi príde ako bolo spomínané tábor a banka pokial nemáš žalúdok nato aby si sa ľuďom vytierala až do neviem aké otvoru a opakovala im jednu vetu aj 10 krát ibaže inak sformulovanú tak ani za svet. Pracovala som pre operátora a bola to práca doslova a dopismena za trest v tej dobe by som bola asi aj radšej v takom obchode v ktorom si ty teraz. Ja by som to skúsila vydržať ale profesiu by som študovala ráno pred prácou a potom hnet ako dostanem telefón do ruky. Každopádne držím palce ✊

deginko
28. mar 2023

@stanislavicenka nie nie,bola to poštová banka,ale my sme v tej dobe pracovali ako externá firma,ktorá robila služby poštovej banky a slovenskej pošty,takže dve pozície naraz.Ano presne tak,záleží veľmi na nadriadených.Praca je to fakt super,keby to fungovalo bez toho násilia ,na báze toho,že keď príde človek sám a chce ten produkt,tak samozrejme poradis,pomôžeš,vybavis,ale toto znásilňovanie ľudí je úplne mimo.

chrumka333
28. mar 2023

V tej prvej by som ani nenastúpila, by som sa šéfa opýtala či žartuje s týmito podmienkami :D doslova by som ho vysmiala a povedal mu svoje. Hneď by som zobrala banku na skúšobnú dobu 3 m. Popri tom by som hľadala ďalšiu robotu .

andykras
28. mar 2023

Znama robila v banke tu dobry den, ako Vam pomozem a usla aj tak odtial teraz robi sekretarku niekomu

mary888999
28. mar 2023

Ja myslim ze ani ta prva nie je psychicky v pohode, drezúra tu brďo riadna. Brala by som tu druhu, je tam moznost profesionalneho rastu. V obchode sa nikam dalej neposunieš. Ak budeš chciet z banky odist lahsie si najdes pracu

anega79
28. mar 2023

Urcite banku, s takym sefom ako mas ty by som sa ani nebavila

mira0611
28. mar 2023

Ahoj, z predavacky-pokladnicky sa povysis na pracovnicku banky, urcite by som si vybrala to najma z hladiska pracovneho, vydrz tam aspon rok a potom skus nejaku inu pracu, ako admin.pracovnicka. Musis rozmyslat tak, ze ked bude babo, aby si sa mala kam vratit do prace a nemusela riesit prac.dobu. Praca v banke je inac casovo narocna, velakrat pracuju aj do 19.00 po zatvaracich hodinach robia statistiky, ale rok vydrzis a potom si najdes nieco od 08.00 do 16.00/16.30