Ktorú prácu by ste si vybrali?
Som mladá, partnera mám ale nemáme ešte bábo a nebývame spolu.
1. Menší obchod
- lepšie dochádzanie
- psychicky menej náročné
- 8 hodín na nohách ( i keď sú "voľné okná" kedy nikto nie je v obchode a všetko je na mieste, nemôžme si sadnúť)
- mobil musíme odovzdať a po práci ho dostaneme späť
- nemôžme vyjsť z obchodu (pred dvere) - dnes som chcela vykuknúť aké je počasie a skoro ma šéf zjedol
- pracuje sa i každú druhú sobotu (vtedy sa dochádza veľmi zle /2 hodiny pred otvorením čakám a 3 hodiny po/)
- horší plat
2. Menšia banka
- psychicky náročné (plnenie plánov)
- ťažšie dochádzanie (no zároveň partner býva tam)
- nepracuje sa cez víkend
- lepší fixný plat
- možnosť sedieť
- bez odobratia telefónu
Prvú možnosť mám vyskúšanú a nie som spokojná. Mám problémy s chrbticou a po 8 hodinách na nohách mám neskutočné bolesti.
O banke som si však čítala dosť zlé recenzie a bojím sa, že by som z 💩 išla do 💩💩.
Brala by som ponuku č. 2 (aj keď len dočasne). Presne ako ti tu niekto napísal - vydrž aspoň rok a budeš to mať dobrú skúsenosť do životopisu. A ešte ti poviem. Ja mám v práci mobil položený vedľa seba a absolútne ma nezaujíma, veľakrát do neho nepozriem ako sú hodiny dlhé, ale aby som niekomu musela odovzdávať SVOJ mobil? Tak to nie. Veď to je choré, veď sa hocikedy môže dačo stať, presne ako tej kolegyni tvojej. Dieťa/priateľa/rodičov bude brať sanitka, pre dieťa bude treba prísť skôr, lebo mu bude zle a ty budeš mať mobil "odovzdaný" ako vo väzení? No to určite!
V tej praci nemusim ani robit, a uz mam na tvojho sefa nervy. Robis mu dva tyzdne zadarmo, mas mu odovzdat telefon, nemozes ist von, stojis a pocitas gumicky. To co je za chuja, hned rano by som zavolala inspekciu do jeho obchodu, vyuzivacny hajzel
Odovzdať mobil? To je čo za ústav? Dobre, jasné že sa doňho nemá ťukať celú pracovnú dobu, ale to snáď vie každý svojprávny dospelý človek. V živote by som v takej práci nebola, keby si napr. už mala deti a volajú ti zo školy že malo úraz? Lebo mne sa to stalo už niekoľkokrát.
Nieje tvoj aktualny "sef" cinan / vietnamec ? 😀 lebo taky mam z toho pocit.. len zo zaujimavosti a teda nic proti nim
No,ak mas moznost ist z obchodu do banky,urcite chod. Ked uz nic ine,ziskas skusenosti a ine prostredie,ini ludia,ine sance. A ked uz nic ine,v zivotopise to vyzera ovela lepsie ako nejaky obchod. Teraz nechcem dehonestovat niekoho pracu,len sa to snazim vysvetlit preco som napisala tie prve dve vety 🙂 A mimochodom to co je za "ustav" ze musis odovzdat telefon a vrati ti ho po sichte?😂🤭
Ber banku a prestahuj sa ku chlapovi.
V tom prvom prípade by si pán zamestnávateľ zaslúžil do toho jeho obchodíku inšpektorát práce.
Robím v banke a teda z plánov zdeptana nie som. Plat okolo 1800 v hrubom a vyššie. Do obchodu by som nešla ani za nič a hlavne keď také podmienky tam su
Takze ty tam robíš 2 týždne zadarmo, čo je mimochodom trestné a keby tam prišla kontrola, tak máš mega problémy aj ty, lebo robíš na čierno, aj on, lebo zmluvu musíš dostať prvým dňom nástupu do prace a je jedno či ide iba o skúšobnú dobu, on ťa ešte zoziape, že ideš pred dvere, pozrieť sa na pocasie, pritom si tam zadarmo? A ty sa ešte pýtaš akú prácu vybrať? 😅 čo si ešte ochotná znášať? Robíš tam zadarmo, vezme ti mobil, zoziape ťa, keď vyjdeš cez dvere? On Slovák nebude, to mi je jasne, ale aby si ty ešte nad takouto prácou váhala mi príde nepochopiteľné.
Za ďalšie, všetky zodpovedne a vedúce pozície nemajú nikdy 8h prac čas a stane sa, že musíš potiahnuť alebo byť na dráte aj keď ti padla. Čím vyssie v hierarchii si, tým viac nadčasov a obety pre danú spoločnosť. To len pár ľudí si myslí, že ľudia v kancli majú vyložene nohy a pijú kavu. Ak chceš 8h pracovný čas, na to sú dobre manuálne roboty, kde si odrobís 8h a padla, nahradí ťa napr. Na 3-zmenke dalsi pracovník, ktorému začína zas šichta. Ale pro takýchto prácach je úplne bežne, ze občas potiahneš nadčas.
pocuj ten druhy job absolitne neznie ak oten prvym ten prvy je strasny chod prec
Panenka skakava, to je čo za obchod? Nemôcť vyjsť von, nedá telefón, sadnúť tiež nie. Najesť sa môžeš? To je teror. Neľudské podmienky. Dávno by som zo všetkým tresla.
Ale áno, je Slovák. Je to malý obchod, ktorý vedie manželský pár rok 35-45. Majú i 3 deti.
Ono podľa toho čo opisuješ, tak stresujucejsie mi to príde omnoho v tom obchode ako v banke. Niekedy práca človeka až tak nebavi, ale keď je normálny šéf a kolektív, tak sa to dá. Ostávať pri gestapakovi aj tak na dlhodobo nedáš. Stáť pri ratani gumičiek, aj keď si mozes sadnúť mi zaváňa šikanou a takých chuťoviek ako to tam “ spríjemňuje” zamestnancom bude asi viac.
A prečo ste mu tam ešte neposlali inšpektorát práce?
A okrem teba tam ešte niekto pracuje? No len aby to nebolo tak, že nakoniec ti nič nezaplatí. Ja viem, že ľudia v dnešnej dobe sú hrozni, ale teraz mi odpálilo dekeľ.
ja som pracovala v banke rok a pol. bola to nanič práca, ale zasa sa tam dalo dobre zarobiť a tie školenia sú perfektné, to Ti dá do života veľmi veľa. komunikácia s ľudmi, ako ich namotivovať, ako predať niečo čo sa ťažko predáva, ako zvládnuť nasratého zákazníka... teraz pracujem v kancelárii, kde mi chodí veľa zamestnancov a skúsenosti z banky stále využívam. tiež práca v banke Ti dá takú "noblesu", stačí ak tam vydržíš 2 roky a hned rozhodíš životopisy a posunie Ťa to neuveriteľne... čo v takom obchode, kam ťa to posunie... a aby mi v dnešnej dobe niekto bral mobil... čožee... nie že by som ho potrebovala, ale ved to je obmedzovanie osoby... to by nebolo na mna toto🙂 určite bež do banky. plány musíš plniť všade, nielen v banke... ja som v automotive a tiež mám plány🙂 netreba sa tým stresovať. dajú ti perfektné školenia, rok dva vydržíš a ideš dalej v rebríčku

Práca zadarmo neexistuje. Máš byť riadne prihlásená v sociálnej poistovni, aj keď si len na skúšku, a za prácu máš dostať mzdu!!!