icon

Ktorý z týchto outfitov si obliecť na pohovor?

28. mar 2023

Ahojte. Idem na pohovor na exportné oddelenie výrobnej firmy na administratívnu pozíciu. Mám 26 rokov, a po prečítaní článkov na internete si vlastne neviem čo obliecť. Moja prvá voľba boli červené šaty, potom som sa dočítala, že červená nie je vhodná na pohovor. Nechcem pôsobiť výstredne ale ani ako babka. Netuším aký dresscode a úroveň majú v tej firme. Čo by ste mi odporučili? Som riflový typ takže so mnou je to ťažšie 😂😂 ďakujem veľmi pekne

Ktorý z týchto outfitov si obliecť na pohovor?Ktorý z týchto outfitov si obliecť na pohovor?Ktorý z týchto outfitov si obliecť na pohovor?Ktorý z týchto outfitov si obliecť na pohovor?
autor
28. mar 2023

@lienka.7 lebo nemám elegantné nohavice... A čižmy také pod koleno ktoré mám majú rovnú hrubšiu podrážku, stále sa berú ako elegantnejšie ale akosi mi nepasujú k tomu...

lopuch22
28. mar 2023

Myslím,že špedičná firma ani v administratíve nemá striktný dressC,nejdeš do banky.Aj na pohovor to nemusí byť extra dotiahnuté do poslednej bodočky.Ak je zima,kľudne tie pančuchy čo máš na sebe,aj čižmičky sú pekné a na bluzku možno pulóver,vestu a na to kabát,bundu nie.Kazda ti tu napíšeme podľa svojho štýlu a čo by sme si dali my,nie podľa toho v čom je tebe dobre a ešte viac ťa to domotá

asocial
28. mar 2023

ja len, ze vo vsetkych vyzeras dobre🙂

svokrinjazykmonika
28. mar 2023

Tá ružová blúzka so sukňou je top

jj298
28. mar 2023

Ides na pohovor autom alebo vlakom/busom/pesi? Ak autom nikto nebude riesit ze mas lodicky v zime

autor
28. mar 2023

@jj298 autom.. ale budem musieť prejsť podľa slov z HR kúsok peši od parkoviska k vrátnici

jj298
28. mar 2023

Hod si lodicky do auta, ak to tam bude v poho prezujes sa, ked bude nasnezene nechaj si cizmicky🙂 tak isto aj kabat ti staci tensi co to prebehnes. Myslis ze ta v ramci pohovoru bude prevadzat po areali?

autor
28. mar 2023

@jj298 nemám najmenšie tušenie :( vôbec neviem čo od toho čakať

ropucha6
28. mar 2023

Vsetky su za mna okey, keby mi niekto v hociktorych z tychto outfitov pride na pohovor, som spokojna. Ja nosim dokonca len cierne pancuchy, telove sa mi nepacia. Ale najlepsi sa mi zda vyber 3, je to take mladistve. A jasne, ze ber cizmy, vobec nemusis saskovat v lodickach, nejdes do banky.

tinamary
28. mar 2023

Jednoznacne posledny outfit,tak ako je. Nic nemen. Je to firma,kde budes chodit potom do prace aj v rifliach,cize ani teraz sa nevyzaduje byt oblecena podla nejakej tabulky. Ak tam snezi,urcitie nie lodicky... ja si myslim, ze viac ako outfit ich budu zaujimat napr. vedomosti a predosle Tvoje skusenosti... Drzim palce.

tinamary
Autor odpoveď zmazal
domkakvet
28. mar 2023

Za mna ten posledny ☺

iwesska
28. mar 2023

Podla mna to moc prezivas. Nejdes robit modnu asistentku pre Pradu a pod. Tiez robim v administrative,nikdy som na pohovore lodicky nemala,ani pancusky, bola som oblecena slusne do officu,ako aj chodim do prace a tam, kam som sa dostat chcela,ma zobrali. Podstatne je,ake mas skusenosti,co mas v hlave,nie ci mas blede,alebo cierne silonky,lodicky,ci kotnicky...to absolutne nikto riesit nebude.

tinamary
28. mar 2023

@iwesska skor to prezivaju niektore, ktore jej tu radia lodicky, telove pancuchy a ine nezmysly... ona chcela iba poradit...

betulinka1
28. mar 2023

Prve dva sa na pohovor nehodia. Keby si prisla na pohovor mne, tak body ma viac by si dostala za posledne dva. Topanky neriesim, ci cizmy alebo lodičky ale musia byt ciste. To si ja všímam. Samozrejme ked leje a je blato, tak vtedy to neriesim. Nemam rada ked pridu vymachlene červeným ruzom. To potom im pozeram len ako drzi 🤣🤣🤣. Pomalšie hovor, niektore idu ako rakety, ze im nik nerozumie 😉.

jj298
28. mar 2023

@tinamary urcite telovymi pancuchami a lodickami nic nepokazi a nikdy nevies na aku personalistku natrafi. Dat si ine pancuchy a boty je snad najmenej.

autor
28. mar 2023

@iwesska áno prežívam lebo mi na tej práci záleží.. tak by som bola veľmi nerada keby som dostala mínusové "body" za oblečenie. A keď som si čítala články že tieto farby nie, tieto vzory nie, tak som začala pochybovať, či mi neuniká nejaký bontón, ktorý všetci berú za samozrejmosť a ja, ktorá som bola v živote na 3 pohovoroch o tom neviem 😂😂 tak dúfam že aj to čo mám v hlave a moje schopnosti a skúsenosti im budú stačiť a že prvý dojem nepokazím oblečením 😁

tinamary
28. mar 2023

@jj298 asi skoda slov, lebo ju uplne zneistime... ak by sa v tych lodickach a telovych pancuchach nemala citit komfortne a bolo by jej chladno,tak naco by si ich mala obliekat??? Personalistky v tychto firmach vedia,ako sa ludia v ich firme obliekaju a urcite tieto detaily neriesia. Robila som,viem...

autor
28. mar 2023

@betulinka1 áno áno to som si tiež hovorila že výrazný rúž a makeup nie 1.) Nech nie som ako kraslica a 2.) Nech sa nemusím obávať či sa mi nerozmazal a nemám ho na zuboch 😂😂😂 a že musím artikukovať a pozerať im do očí a nechechtať sa ako pripečená 😂 ja a moje overthinking teraz pracuje na plné obrátky.. že aby som sa príliš nevychvaľovala ale ani to nepodala tak že vlastne nič neviem, a ukázať že som si niečo naštudovala o ich spoločnosti, ale na druhej strane nebyť riťolez a pod.. a že sa usmievať a byť uvoľnená ale zase nie príliš neformálna... Och

autor
28. mar 2023

@tinamary ale zase na druhej strane.. ak by im boli sympatické moje schopnosti, skúsenosti a vystupovanie ale rozhodli sa prijať niekoho druhého len kvôli tomu že prišla v lodičkách nie kotníčkach tak asi by mi to asi ani nebolo ľúto lebo by to o tej firme niečo vypovedalo 😂

domireb
28. mar 2023

Nestresuj sa tak veľa. Všetko je ok, až na to druhé, to si obleč, keď budeš mať o 20 rokov viac (v dobrom mienim). Mne na pohovory chodili v takom oblečení, že som mala chuť otáčať to na dverách, ale bohužiaľ, niektoré pozície mali tak málo uchádzačov, že som musela volať na druhé kolo aj to, čo som fakt nechcela. Dobrá si, ako si. Nevšimla som si, čo to je za pozícia? Keď dáka basic administratíva, tak 3,4 úplne vhodné

1sally12
28. mar 2023

Posledný jednoznačne👍

ivana11155
28. mar 2023

Autorka áno presne to som ti chcela naznačiť, že tá pracovná pozícia je v bežný prác.den v rifliach, behanie po hale s papiermi. Jednanie so spotenymi vodičmi. Žiadna elegancia v červených satickach. Ani na pohovor sa niečo také nehodí, to akoby si ani nechápala o čom ta pozícia je. V tomto prípade je menej viac ale nie rifle.

7miriam77
28. mar 2023

Za mna foto 3 alebo 4, ale 3 je take sviezejsie. Drzim palce🍀

autor
28. mar 2023

@domireb hej hej administratívna na exportnom oddelení, žiadna manažérska pozícia

vm123
28. mar 2023

Posledný outfit je najideálnejší 😌

drake122
28. mar 2023

Posledný outfit, ale ak tam bude chlap horne dva gombíky na blúze rozopni.🤣

ildiko36
28. mar 2023

Ja by som odporúčala to posledne, je to elegantne, decentne, na pracovny pohovor červené nie i keď je to pekné

oblecenie99
28. mar 2023

Ja som stále za lodičky a telové pančuchy, naozaj vždy, ALE dnes je aj na východe taká zima, že by som si tiež dala elegantné členkové čižmy a hrubšie čierne pančuchy. Práve pre tú zimu by si vyzerala v tých lodičkách a tenučkých pančuchách blbo, aj keď by si len mala vystúpiť z auta. Posledný outfit je úplne naj (podľa mňa).

deti95060810
28. mar 2023

okrem 2 - všetko ....
prečo nie červené šaty? však ti seknú? že bude mať problémy nejaký chlap by ma vôbec netrápilo...