Mám nárok na opätovnú predĺženú podporu?

9. júl 2020

Žienky prosím poraďte, ak niektoré pracujete v sociálnej poisťovni pri výpočte dávok. Za máj mi priznali predĺženú podporu. V polovici júna som sa zamestnala, zamestnávateľ so mnou ukončil pracovný pomer v skúšobnej dobe. Za jún mi tiež prišlo rozhodnutie o predĺžení a zároveň aj nepriznanie od dátumu nástupu do práce. Ak sa zaevidujem na Úrade práce, mám ešte nárok na predĺženú podporu? Ďakujem za pomoc.

ivkazba
9. júl 2020

Predtým si vyčerpala 6 mesiacov podpory + koronové predĺženie?

rachel36a
9. júl 2020

Nie uz nemas narok, davku si si celu vycerpala plus predlzenie kvoli korone...takze toto bude nova evidenciia a nesplnas podmienky na davku v nezamestnanosti...

autor
9. júl 2020

@ivkazba Presne tak. A ako aktívny blbec som nastúpila do práce, nechala podporu a zamestnávateľ so mnou takto vybabral...

ivkazba
9. júl 2020

Tak v tom prípade platí to, čo píše @rachel36a Teraz zase potrebuješ odrobiť dosť na to, aby si opäť mala nárok na podporu.

autor
9. júl 2020

@ivkazba Len horšie, že teraz nie sú takmer žiadne pracovné ponuky. Severné Slovensko, konečná.

autor
9. júl 2020

@ivkazba Keby som nemala skutočne záujem pracovať, tak som na predĺženej podpore a neriešim teraz čo by bolo keby...

fokuska
9. júl 2020

Prepac, ale aky aktivny blbec? Pises, ze uz maj si mala predlzenu podporu, cize uz pred majom si vycerpala 6 mesiacov riadnej podpory. To nie je tak, ze mesiac si na podpore, nastupis do prace, v skusobnej s tebou skoncia PP a uz nemas narok docerpat zvysok podpory, tak si povies, ze no aktivny blbec, mohla som najprv vycerpat celu.
Keby neprisla kriza a nepredlzovala sa podpora, tak co by si robila?

autor
9. júl 2020

@fokuska Máme pravdu obidve. V normálnej situácii ešte pred polrokom bolo pracovných ponúk veľa. Teraz v čase krízy nie je dokopy nič. Aspoň u nás. A ver mi, že pozerám ponuky hodinu autom od miesta bydliska a mám dieťa v škôlke. Práca na zmeny je nereálna.

autor
9. júl 2020

@fokuska Preto teraz ľutujem, že som ešte mohla mať príjem, keď práca je v nedohľadne.

fokuska
9. júl 2020

Samozrejme, ze teraz je to v niektorych regionoch uplne zle, v inych sa to zhorsilo len trochu.
Ja som len poukazala na to, ze ty si na podpore cca od novembra - kym zacala niekedy v polke marca kriza, tak bolo snad relativne dost casu najst pracu. Sama pises, ze pred polrokom (to si uz bola na podpore) bolo ponuk vela.