Mám nárok na peniažky, kedy budem na rizikovom a som v práci na dohodu ?

wewuska17
7. júl 2020

Ahojte chcela som sa opýtať ako je to s rizikovým tehotenstvom ako pnka ked som v praci na dohodu. Sefka mi chce dat zmluvu aby som dostala nejake peniažky no viete jak na internete je 50%tak a dalsich 50%tak inak pisanych. Ma niekto skúsenosti ?

fokuska
7. júl 2020

@wewuska17 Zalezi na tom ci mas z dohody platene nemocenske poistenie, ci si v poistovni prihlasena. Nevieme na aku dohodu robis. Pozri si vyplatnu pasku ci tam mas strhnute odvody na nemocenske, alebo daj pasku sem, len zakry osobne udaje.

wewuska17
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
wewuska17
autor
7. júl 2020

@fokuska tu je dohoda no co najmensia nech nemaju velke odvody len kazdy vieme jak sa naozaj robi .... Ale zdravotku mam od nich plne hradenu.... Tak neviem ci pytat tpp alebo uz je neskoro

fokuska
7. júl 2020

@wewuska17 Tak z toho sa platia odvody do SP - "nech nemaju velke odvody" = ake odvody sa platia, taka bude PNka. Takze ocakavaj malo.

wewuska17
autor
7. júl 2020

@fokuska myslela som si ale ked mi da zmluvu na tpp tam nieje urcene ze niekolko dni musim odrobit az tak mozem ist na rizikove ?

fokuska
7. júl 2020

@wewuska17 Nie, od prveho dna ti bezi poistenie a mozes teda cerpat PN. Ale nepomoze ti mat par dni TPP s vyssou mzdou, to ti uz VZ pre vypocet PN nezvysi.