Mám odísť z novej práce?

21. máj 2022

Ahojte,moja dilema sa tiahne od zaciatku nastupu do novej prace,..po rodicaku mi zrusili miesto a tak som si narychlo nasla pracu, ktora ma nie len ze nenaplna ale uz mam k nej odpor..niekto by si mozno povedal ze je to super praca, no ja v nej upadam, nic odborne sa tam neriesi a ja sa po pracovnej stranke neposuvam a nie je tam ani moznost sa posuvat +demotivujuci pristup zamestnavatela, slaba placa atd..mam este asi 4mesiace do konca zmluvy no kazdy den premyslam, ze dam vypoved..ale vzdy si poviem ze je to neprofesionalne, ze koho tak rychlo najdu a podobne.. a ze co potom budem mat dieru v zivotopise? Uz zvazujem psychologa lebo proste ma to ubija, denne riesit nieco co riesit nechcem..a coraz viac o sebe pochybujem, ubera mi to na pracovnom sebavedomi, lebo sa tam necitim ako vo svojom odbore..vydrzat? Odist? Zmenit pristup? Co by ste robili na mojom mieste? Dakujem za kazdu komstruktivnu kritiku ci nazor...

liz_lemon
21. máj 2022

co je neprofesionalne na tom, zmenit pracu, ked ti nevbyhovuje? a preco diera v CV? ved si si uz davno mala hladat inu, a bola by si bez diery v CV, tak sa to bezne robi, preco sa zamyslas ci si najdu za teba nahradu? to je nie je tvoja starost

vazky_a_motyle
21. máj 2022

Ahoj, asi najrozumnejsie by bolo hladat si lepsiu pracu a ked ju budes mat istu tak dat vypoved. Lebo ked k terajsej citis odpor tak si uz pravdepodobne krocik k vyhoreniu a to je vazna vec. A ver mi byt tak psychicky vycerpana je horsie ako mat dieru v zivotopise. Stale mas aj vypovednu lehotu takze za ten 1 alebo 2 mesiace si za teba nahradu najdu, na toto vobec nepozeraj ako na problem. Vzdy sa najde aj lepsia (aj horsia) praca nez mas teraz a na to mysli. Treba zit a nie prezivat. Ked nehladia oni na teba tak ty nemusis na nich.

autor
21. máj 2022

@liz_lemon doplnim, ze si pracu hladam a to intenzivne, ale nic take aby to nebolo z blata do kaluze, som nenasla..

karhu
21. máj 2022

odid, zivot je kratky, zdravie krehke..praca bola i bude, najdes inu

vazky_a_motyle
21. máj 2022

Aj ja som hladala a nenasla som hned. A tak som bola 3 mesiace na urade prace. Hladala som stale chodila na pohovory a proste riesila som problemy doma. Nebola som nadsena ze som tak "dopadla" ale je to o tom ze ked sa snazis tak proste potrebujes niekedy aj pomoc od druhych. Ako viem ake to je chodit do prace s odporom ale nakoniec sa ti ta frustracia premietne aj do osobneho zivota a to ti uz za to nestoji.

zmrzlinka2021
21. máj 2022

Urcite zmen pracu.
Nic nie je horsie, ako ked praca ta ubija, nebavi a vyslovne tam trpis.
Ja by som ihned ako najdem novu pracu, dala v tejto vypoved.

autor
21. máj 2022

@zmrzlinka2021 kiez by som nasla nahradu .ale po financnej stranke to ani nepotrebujem, skor mam ten blok lebo 8rokov co robim som nikdy nebola nezamestnana,,aj po vyske som hned nastupila do prace,hned po promocii..proste ...moja hlava a predsudky..

silvike
21. máj 2022

Urcite odist. Spadne vam kamen zo srdca a ked ste sikovna najdete razdva nieco ine.

autor
21. máj 2022

@vazky_a_motyle no prave myslim, ze sa to uz premietlo,,jednoducho som taka bez zivota, neviem sa tesit z nicoho, jedine ked som prec z mesta na chalupe a nemyslim na pracu, tak som vpohode..

zmrzlinka2021
21. máj 2022

Prečo?
Podla mna robis spravne, ze nechces byt nezamestnana.
Ja tiez nerozumiem tomu fungovaniu niektorych ludi, ze chodia po uradoch prace.
Hladaj si nadalej intenzivne pracu a v momente, ked sa s novym zamestnavatelom dohodnes, v tejto praci daj vypoved.

To kde travime 8 hodin denne nasho zivota je velmi dolezite a ovplyvnuje to aj nas sukromny zivot, rodinu, vztahy.

vazky_a_motyle
21. máj 2022

Co by si poradila tvojej kamaratke keby preziva to co ty? Vies ze sa tak dlho neda vydrzat. Strach z neznameho je vzdy, ale kym sa neodhodlas na zmenu tak sa nic nezmeni.

ckocka
21. máj 2022

Ak už bude končiť zmluva vydržala by som - predpokladám že bola na rok? Lepšie sa to potom aj prezentuje na pohovore v novom zamestnaní - nevyhovovalo mi to tam úplne, ale odrobila som, skončila zmluva, hladám nové.

ropucha6
21. máj 2022

Ak nepotrebujes peniaze, tak odid. Neviem si predstavit chodit do prace s takou nechutou. Akoze obcas krizu ma asi kazdy, ale ak to mas hned na zaciatku, tak nie je o com.

autor
21. máj 2022

@zmrzlinka2021 len co dovtedy, kym sa nieco lepsie nenajde..hladam uz tristvrte roka :(

marca12
21. máj 2022

Tiez som bola v praci,ktora ma ubijala,mala som zleho sefa,ktory cely den krical. Doslo to do stadia,ze som vyhorela a v hodine dvanastej odisla. Bola som tam ale roky. Hladala som si inu pracu,nic sa mi nedarilo. Az ked som jedneho dna vypenila a oznamila,ze davam vypoved v ten tyzden ani neviem akym zazrakom som nasla ponuku prace,kde ma aj vzali. Nenechaj to zajst az tak daleko. Ked budes bez prace,nudza ta prinuti hladat intenzivnejsie. Lebo takto z teba srsi to nestastie a skormutenost a uvidi to aj potencialny zamestnavatel.

luccija
21. máj 2022

A čo by sa stalo, že by si bola na úrade práce?mala by si viac času hľadať ..a žiadnu dieru tam nemusíš mať vieš koľko ľudí je len tak doma?chcú si oddýchnuť, chodiť na kurz veď nie sme otroci, aby nás životopis bol vždy od -do.Ta práca je nudná, alebo čo Ti nesedí, keď píšeš, že financie celkom fajn.Ci sa cítiš nedocenená, potrebuješ niečo aktívnejšie napredovať?Ak hľadáš 3/4 r niečo bude zle buď máš vysoké očakávania, alebo prečo sa Ti nič nepáčilo?
A áno máš predsudky, ak to finančne nepotrebuješ daj výpoveď a nehlad či si tam bola rok či 8 m.Ani zamestnávatelov nezaujíma či máš z čoho platiť hypo a, keď niečo nie je dobré dajú Ti výpoveď.

autor
21. máj 2022

@luccija financne praveze zle, to je asi prve co mi vadi, som to prijala len preto ze sa mali upravovat aj platy neskor aj mali byt bonusy, nic z toho ale nie je..
A dovod preco nie je nic lepsie je situacia na trhu prace, vsetci sa na dobrych poziciach radsej drzia a nemenia..ja nie som fluktuant takze neberiem prve co pride, ale naozaj nech je to nieco lepsie,lebo zacinat zas odznova,ucit sa nove procesy a za porovnatelny plat a podmienky mi nepride spravna cesta..to radsej pockam

autor
21. máj 2022

@luccija a este doplnim ze kolegyna hladala dva roky, kym presla do inej firmy..robim v odbore kde uz senior zamestnanci hladaju tazsie, lebo nas je malo

autor
21. máj 2022

Teda ponuk je malo a nas vela

maria1989
21. máj 2022

Aj keby si nenasla novu pracu presne taku, ako si predstavujes, i tak by bolo lepsie pracovat niekde, kde sa necitis takto zle. A aj v dalsej praci mozes stale hladat nieco idealne.

ukulela
21. máj 2022

Rozsirit si zaber. Nehladaj striktne len rovnaku poziciu, ale aj pribuzne.

rainee
22. máj 2022

Určite nezostavaj v práci ktorá ťa nenapĺňa, nie je nič horšie. Dnes málokto vydrží v jednej firme celý život. Ja som si prešla viacerými firmami, aj mam diery v životopise ked som bola nezamestnana alebo na materskej a no problém. Často mi volajú s ponukami z pers agentúr dodnes. Ja si teraz hľadám novú prácu už 3 mesiace lebo potrebujem skrátený úväzok, a je väčší problém ten cas, nie ponuky....