Mám štvorročného syna a chcem ísť robiť do Čiech
Ahojte prosím vás o pomoc.
Mám 4r synčeka v meste kde žijeme je málo pracovných ponuk,ocitla som sa v takej situácii že rozmýšľam nad odchodom za prácou do čiech aj keď viem že bez malého nevydržím :( samozrejme chcem tam ísť len dočasne zarobiť niečo a vrátiť sa. Aký máte názor nato je to dobrý nápad? 🙂
@pillipilli len v cechach nezarobis, nie tolko, aby si zivila 2 domacnosti, uz lred 1p rokmi to bola bieda, teraz to bude este horsie
@moni244 tak jasne ,ze za predpokladu aby sa to oplatilo a poplatilo co treba... ja by som do ciech nesla ,ked uz. A tiez to neni len tak "idem pracovat von".
@tslobik a s kým by doma ostával syn?..ja píšem len z pohľadu človeka,ktorý má v susedstve chlapca,ktorého mama robí v rakúsku,otec taxikár....chlapec čistá katastrofa,čo sa týka výchovy,správania v škole,bitkár,nevyrovnaný,pozná ho celé sídlisko,má opatrovateľku,tá si pustí pc a chlapec robí čo sám chce....treba všetko zvážiť
@janinah @ale_na Presne tak, aj keby syn ostal so starymi rodicmi alebo partnerom, nie je to dobre! Ty si mama, mate byt spolu, ten cas nedobehnes, syn moze byt preto problemovy alebo ti to raz vycitat, ze si ho opustila, aj ked tvoja motivacia je pre neho zarobit.. ako ti aj pisu ostatne zienky, to neni len tak, vyberies sa za robotou a k tomu do Ciech, si myslis, ze tam take prachy zarobis? Cosi zabudni.. A ked tam vidis ale taku perspektivu, tak zober aj syna, normalne si tam zariad zivot, aj ked ja by som ta skor od toho odhovorila, to neni len tak, pracu najdes aj na Slovensku a hlavne v okoli Ba su platy vysoke.. To ja neviem ake mas vzdelanie a kvalifikaciu, ale ist za pracou na tvojom mieste do Ciech je utopia..
@janinah No, ja chápem, je mi ťažko pri srdci.....Môj muž robí cca 3 min. od miesta bydliska a škôlku máme tiež pri činžáku. Robí osmičky- čiže od 7,00 do 15-tej. Svokra byva neďaleko a ide do dôchodku. Len mám vážne chorého otca v inom meste. Tak aj to ma veľmi trápi. Len nemám veľmi na výber tuto. Zatiaľ to len zvažujem, ale už dlhšiu dobu. Malý na otcovi veľmi lipne, viac ako na mne....aj to ma mrzí často. Len aj ten nedostatok financií ma trocha ničí. Peniaze nie sú pre mna všetko.....ale, ....aj otcovi by som chcela pomôcť, mamine.....Proste situácia je zložitá.......A to mám VŠ.
U nás je veľmi malá šanca sa zamestnať a ja to mám o dosť ťažšie keďže ešte študujem :( a byt každý mesiac iba na pridavkoch tak to je choré si myslím predsa sa stojí vyžiť nedá 🙂
Preto som rozmýšľala nad tým že odísť tiež nechcem brat malého so sebou keď neviem sama do čoho idem a nie aj s dieťaťom 🙂 preto radšej prv sama 🙂 priateľa mám práve toho sa bojím že keď odídem že sa odcudzime a jasné že to nechcem 🙂 ale viem že tu nájsť robotu je veľmi ťažko a hlavne keď nemám ešte skončení skolu
@ale_na A ty mas aj konkretnu nejaku dobru ponuku v Cechach? Alebo preco ta to tam tak laka? Preco sa nechces radsej poobzerat po nejakej praci v nejakom blizsom vacsom meste vo vasom regione? Nemyslim, ze si vies realne spocitat naklady na 2 domacnosti, na cesty na Slovensko a este aj usetrit.. Okrem toho cas straveny v cudzine bez priatela a dietata ti nevykompenzuju ziadne peniaze. A ked studujes preco si myslis, ze je lahsie pracovat v Cechach popri studiu? nam to vysvetli blizsie, pretoze ja to stale vidim ako vobec nie dobry napad
@natalkanasta aj keby som išla do iného mesta stále by som išla len sama :( priateľ by nešiel ešte syna by som mohla zobrať so sebou 🙂 nie som na 100% rozhodnutá že idem rozmýšľam len nad tým kamarátka pracuje v cz majú voľné miesto tak ma volá 🙂
@ale_na Ja som myslela do vacsieho mesta kam by si vedela denne dochadzat.. v okoli do hodiny cesty nie je ziadne mesto? Skus si poobzerat ponuky, to ze ta nejaka zaujme, este stale neznamena, ze ta vezmu alebo ze ty tu ponuku musis zobrat. Len povedat praca nie je, a ked studujes este tazsie, hadzes si sama poleno pod nohy, s takym pristupom ani nenajdes.. to nemyslim v zlom, ale kto hlada, najde.. Ved ked velmi chces tak choda na ten pohovor do Ciech, ale neber to ako tvoju jedinu sancu zarobit. I ked to zarobit, by som brala s rezervou, pretoze ty si musis uvedomit, ze na druhu domacnost, aj ked len ubytovna, idu peniaze + cestovanie + naozaj sa zamysli vazne nad tym, ze ked odides, aj keby si mala chodit domov 2x do mesiaca, vazne narusi tvoj vztah s dietatom aj s priatelom.. Toto ti za to nestoji. A pozri, keby ze je to taka meeega ponuka v Cechach a ty neviem ako uzasne zarobis, prestahovali by ste sa vsetci. ale vidis, ze ani priatel nechce nikam ist
@ale_na ako osobne ti nechce brat nadeje.
Občas pocujem nadavat riaditelov fabrik aky maju problem zohnat kvalifikovanych ludi v Cz.
Ale tam si stale len cudzinka. Tym je asi vsetko povedané.
Radsej dostuduj a potom uvidis. Par mesiacov v cz ta z biedy nevytrhne.
@ale_na ak to je tak, ze vies co by si isla robit a za ake peniaze a nemas inu moznost riskla by som to.Mesiac, dva, tri vydrzis len nesmies mat velke oci uvidis ako Ti to financne pomoze a zistis ci to stoji za to a ako to syn a ty znasate.Ale najlepsie by bolo vziat dieta zo sebou, ale to asi nepojde.
4rocne dieta potrebuje matku sorry ale urcite by si nemala ist...
deti su citlive a teraz je vo veku ked potrebuje rodicovsku lasku ....
@magmolatus aj tu riaditelia nariekaju, ze je malo ludi. Oni si to tak predstavuju, ze im ludia budu robit za almuznu a z toho platit byvanie aj cestu aj zivit rodinu, tak ked slovak odmietne, poberu rumunov.
a tak to bude aj v CZ, predpokladam.
Ale v tomto pripade by som proste sla do mesta, kde praca je a zila s dietatom v podnajme. Ak priatel zostat s rodinou nechce, ked sa kvôli praci prestahuju, pricom ju nevie sam uzivit, tak to stoji za zvazenie.
nebudem predsa sediet doma, ked tam nie je z coho zit a potom nariekat, ze musim ist prec od dietata... tak male dieta nevyhnutne potrebuje citit, ze ho matka neopusta. Skola sa da aj prerusit a pod, keby bolo najhorsie.

@moni244 už je, aspoň mne nejde načítať profil