Maródka, ktorá nie je v zápočtovom liste a nový zámestnávateľ

sandrila
16. nov 2016

Ahojte,

potrebovala by som poradiť v nasledovnej veci: Po ukončení predchádzajúceho pracovného pomeru som bola istý čas na PN (na PN som išla v rámci ochrannej 7-dňovej lehoty). Táto PN však nie je zaevidovaná v zápočtovom liste od môjho predchádzajúceho zamestnávateľa, keďže som na PN išla až po ukončení pracovného pomeru u tohto zamestnávateľa. Po ukončení tejto PN som sa išla zaevidovať na úrad práce. Chcela by som sa spýtať, že keď budem nastupovať do nového zamestnania a novému zamestnávateľovi odovzdám kópiu môjho zápočtového listu, či som povinná môjho nového zamestnávateľa informovať aj o tejto PN, ktorá nie je v zápočtovom liste uvedená. Ak áno, z akého dôvodu to potrebuje nový zamestnávateľ vedieť? A ktorý zákon, resp. paragraf mi túto povinnosť ukladá?

Vopred ďakujem všetkým za rady 🙂

majusqa77
16. nov 2016

nieje dovod aby tam pn bola. Ked, dolozis to potvrdenim zo socialky.
Zamestnavatel to pyta koli pripadnym zrazkam

iva330
17. nov 2016

pn tam nemôže ani byť uvedená,ak vznikla po ukončení pracovného pomeru v tzv.ochrannej dobe,pretože túto pn vyplácala už sociálna poisťovňa.

sandrila
autor
17. nov 2016

@majusqa77 No ja práveže dúfam, že sa ma na to zamestnávateľ vôbec nebude pýtať.

iva330
17. nov 2016

@sandrila myslím,že nebude, dnes už zápočtové listy málokto dá v novom zamestnaní, kvôli dovolenke ich netreba už,držím palce 🙂