Máte nárok na odstupné pri výpovedi od zamestnávateľa?
Dobry den, rada by som sa informovala ohladom vypovede od zamestnavatela vzhladom na nadbytocnost, dal mi vypovednu dobu 2 mesiace bez odstupneho, koniec k 31.3. Mam narok na odstupne? Vo firme pracujem 10 mesiacov. Dal mi moznost odist aj dohodou k zajtrajsiemu dnu s tym ze mi da odstupne 1 mesiac. Co je pre mna vyhodnejsie? Dakujem
@melanta ani ja som nic take nenasla, este som nic taketo v zivote nezazila, pritom ide o znamu velku firmu
@sayonara15 nenašla si to, pretože nič také v zákone nie je. Nenechaj sa oklamať. Vždy si zamestnávateľ dovolí iba toľko, koľko mu dovolíš ty.
@melanta viem ze ma chcu vylakat, pre nich je vyhodnejsie aby som odisla zajtra ako ma platit dalsie 2 mesiace. Lenze ja musim teraz pozerat na seba a svoju dcerku
@sayonara15 zostala by som a zatiaľ hľadala prácu.Za každý mesiac máš nárok na dovolenku to je blbosť čo hovori
@sayonara15 ak by ti nechceli vyplatiť za dovolenku do 31.3.2024, na čo máš nárok. obráť sa na Inšpektorát práce v tvojom meste.
@isis234 Dakujem, urcite tak spravim ked by sa to stalo
@sayonara15 jasne, normalne ti prinalezi dovolenka za tie odrobene mesiace, ak odrobis 3, tak za 3m
@sayonara15 neboj som zvedava jak zareaguje potom napis.
Byť na Vašom mieste, tak by som zobrala 2 mesačnú výpovednú lehotu, navyše budete mať nárok na 3 dni dovolenky a potom by som išla aspoň na chvíľu na PN. Je rozdiel hľadať si prácu zo dňa na deň a mať čas 2-3 mesiace. A každý mesiac je dobrý v prípade, že by ste boli donútená ísť na podporu. Držím palce.
@luliu prosim Vas, nechcem zacinat debatu tymto smerom.
@sayonara15 nezačínam, v pohode, to by som sa rozpisala, len má vždy šokujú tieto rady úplne mimo témy.....
@rybkoava dakujem, v decembri medzi sviatkami som prekonala covid, nesla som ani na pn aj jed som sa citila zle, doteraz mam nasledky. lebo som prilis zodpovedna a chcela som mat pracu spravenu, aby neskoncila na niekoho pleciach. Ja sa zariadim, nemam strach ze si pracu nenajdem
este je moznost si ist vypytat 2 m odstupne a odist dnes. Myslite ak by suhlasili, ze je to pre mna lepsie ako zostat a odpracovat 2 mesiace? 😞
@sayonara15 ako si sa rozhodla, on ti nakoniec ponukol dva platy odstupne?
@bublinka1426 nie, podpisala som vypoved z nadbytocnosti, 2m si este odpracujem a budem hladat pracu
ak nemas odpracovane dva roky a tj narok na podporu je lepsie tie dva mesiace nabehne ti dovolenka a ak nebudes mat pracu pred koncom chod na pn tak aby ti este vyplatil zamestnavatel prvych desat dni
a dovolenku zi naplanuj na koniec PN ma prednost tak ti ju nakoniec preplati
@melanta takze ak napriklad mne povedia ze som tam ''nadbytocna'' tiez mam narok zo zakona na 1 odstupne? ak pouziju 63? dakujem
ja podla toho paragrafu 63 ods 1 pism b mam narok na 2 mesacnu vypovednu a 1 odstupne? ked pracujem menej ako rok? pretoze som podpisala vypoved iba s 2 mesacnou vypovednou, ziadne odstupne sa tam nespomina
@sayonara15 mala si na vyber
1 - 2mesacna vypovedna
2 - odstupne 1 mesiac a vypoved tusim k dnesnemu dnu...
a neboj, dobre si si vybrala. este nebodaj OCR ci PN - tak to budes mat platene....samozrejme ziadnu chorobu neprivolavam....🍀
Ahojte, takze ozyvam sa opat, za mesiac januar mi nevznikla dovolenka lebo som neodrobila 21 dni, 2 dni som mala lekara. Mzdar tvrdi, ze musim v kazdom mesiaci odrobit 21 dni, lenze ja som nasla vyklad ze ak neodpracujem 60 dni v kalwndarnom roku vznika mi narok za odpracovane dni v dlzke 1/12 dovolenkx za kalendarny rok za kazdych odpracovanych 21 dni v orislusnom kalendarnom roku. On tvrdi ze v prislusnom mesiaci.

@sayonara15 vznikne, máš nárok normálne na dovolenku za 3 mesiace. Opýtaj sa, že to nevieš nikde v zákone nájsť, nech ti povedia paragraf, ktorý o tom hovorí.