Môže mať vedúca školskej jedálne gélové nechty?
Ahojte, od marca začínam novú prácu ako vedúca školskej jedálne. Viem, že oblečenie má by biele viem aku obuv mám mat ale mám otázku. Môžem mat gelove nechty? Na internete čo som hľadala som sa nakoniec dopátrala ku tomu že áno ale pri vydajú musím mat rukavice. Ale všetci hovoria inak raz áno raz nie. Prosím tak ako to je aku máte osobnú skúsenosť. Nech si ich stihnem ak tak dať preč. Ďakujeeeem.
@lenca886 znama je veduca jedalne a s varenym jedlom ani len neprichadza do kontaktu, jedine v sklade pri vydavani potravin
Ale teda hygiena kontroluje “pazury”, znama za to aj napriek tomu dostala potom od vedenia pokutu ktoru jej stiahli z platu
Keď sestričky a doktorky v nemocniciach môžu mať kolotočarske nechty a tým ohrozovať zdravie pacientov, prečo by vedúca jedálne nemohla.
@priscilla07 v nasej nemocnici je to prisne zakazane a kontroluje sa to
Ja sama som zdravotnik, pracovala som a praxovala v roznych nemocniciach niekolko rokov a nevidela som ani jednu aby mala kolotocarske nechty, ani jednu…maximalne upravene nevyraznym lakom ale nechty kratucke
@lenca886 veď gélové nechty neznamenajú automaticky dlhé nechty 😃 ja mam tiež "umelé" ale úplne kratučké. Potrebuješ mat krátke kvôli hygiene, rukaviciam atď ale to neznamená, že musíš mat úplne "prírodné"
h) nemajú na rukách počas práce šperky, hodinky a iné ozdobné predmety a v pracovnom odeve majú len čistú vreckovku a pomôcky potrebné na výkon práce,
Gélové nechty alebo iným výrazným spôsobom upravené nechty možno považovať za ozdobné predmety. Pre zabránenie kontaminácie pokrmu alebo fyzikálneho znehodnotenia pokrmu je zamestnanec v zariadení školského stravovania povinný počas celej prípravy pokrmov, nielen pri výdaji pokrmov, pri takejto úprave nechtov používať gumené rukavice.
toto je kopia priamo zo zakona, tu je link na cele znenie 😉
https://www.jedalne.sk/clanky/legislativa/doc/z...
@petracandle ano áno určite som neplánovala mat nejaké “pazure” ale len kratšie a prírodných farbách 🙂
@monnci2226 ďakujem krásne 😊 pozriem sa nato

@lenca886 mozes mat gelove nechty, a nemusis byt v bielom, dnes sa daju objednat uniformy do jedalne vo vsetkych farbach, tvaroch a velkostiach. Mozes si na to hodit biely plast. Ako veduca jedalne si to popozeraj na nete, mozes svojim kucharkam dodat viac komfortu v obleceni.