Môže mi dať zamestnávateľ výpoveď, keď mám exekúciu?

misinka1234
5. aug 2021

Ahojte prosim vie mi niekto poradit ci ma moze xamestnavatel prepustit ak mi zacne exekucia ? Pracujem uz rok aj nieco ale stale nemam zmluvu na dobu neurcitu ale urcitu. Ide o to ze mi prisiel platobny rozkaz zo sudu na nehoraznu sumu a kedze naozaj nemam na zaplatenie cakam na zacatie exekucie

misinka1234
autor
5. aug 2021

@pribinak ja u nas este aj brigadujem takze mam volne v mesiaci max 1 alebo 2 dni ... a uz teraz mamcorobit aby som to dospala

ivkazba
5. aug 2021

@misinka1234 no škoda, že si sa neporadila vtedy, keď si riešila ten splátkový, ako na nich ísť, aby ti dali splátkový kalendár a nie že platby prijímajú a napriek tomu to riešia súdom. Teraz už nič, uvidíš, čo sa udeje. Možno si budeš musieť hľadať nový job a možno sa neudeje vôbec nič a zamestnávateľovi to bude jedno.

heleninamama
5. aug 2021

@misinka1234 Už si narobila kopu chýb, tak nerob ďalšie. Normálne povedz zamestnávateľovi, že máš exekúciu a chceš ju splatiť, potrebuješ prácu a si ochotná zamakať. Toto naozaj nie je dôvod na prepustenie, ak si dobrý zamestnanec.
Ak chceš férové jednanie, buď aj ty férová. Nič zlé sa ti nestane, prinajhoršom, ak je šéf debil, budeš mať pocit, že si konala najlepšie ako si vedela a nájdeš si niečo iné.

misinka1234
autor
5. aug 2021

@heleninamama dakujem ja som uz pisala aj na personalne oddelenie aby s tym boli oboznameni ... kazdopadnemu KAZDEMU dakujem za Vas cas a ochotu

misinka1234
autor
5. aug 2021

@ivkazba dakujem naozaj ...

tomas97
5. aug 2021

POdla mna si to mala riešiť hned ako nastal problém. Na určitú dobu by ti banka znížila splátku aj na úplne miminum. AK by si to riešila priamo v banke hneď nemusela si mať teraz tento problém. Nech sa stane čokoľvek treba ísť do banky aj pri hrozbe dlhodobejšej PN. Nie je v záujme žiadnej banky dať klientom exekúciu.

misinka1234
autor
5. aug 2021

@tomas97 mylis sa ze som to neriesila .... vbanke som bola taktiez nekolko krat ked som v tencas prisla o pracu... dokonca korona ani odklad splatokna tenpol rok mi nechceli dat pretoze somtam uz nejake to euro dlzila a naozaj som to nemala z coho dorovnat