Môžem nakupovať veci cez ebay a potom ich predávať?

cerveny_uterak
30. apr 2014

ahojte poradaci
chcel by som sa opytat ci je mozne nakupovat rozne veci cez ebay a potom ich nasledne predavat v eshope ??? alebo sa ten nakup musi nejak zdokladnovat alebo ako to je ???
dakujem

stary_ujco
30. apr 2014

Ahoj, si na modrom koniku 😉
Az si objavil caro cinskych eshopov a myslis si, ako super na dalsom predaji u nas zbohatnes, tak sa postav na koniec fronty. Momentalne to je niekde medzi Kodanou a Hamburgom...
Pozri sa na bazos, tam je takychto priekupnikov na stovky, pozri sa na zlavove portaly, tam je toho odpadu tolko, ze prebili aj normalne ponuky. Niektori to mozno aj robia oficialne s platenim cla a dani, ale ten zvysok sa tvari ako sukromna osoba predavajuca nevhodny darcek = idu na to nacierno, az to potrebujes takto priamo pocut.
Prajem vela zdaru, najdi si hlavne spolahliveho dodavatela, slepeho a sprosteho colnika a este si zvol dobry druh tovaru, nech sa to aj predava...

cerveny_uterak
autor
30. apr 2014

a co mozu mat z toho na cierno?

maria1989
30. apr 2014

@cerveny_uterak napr. clo, DPH, daň z príjmu 😀

maria1989
30. apr 2014

@stary_ujco si zabil 😀

sissy27
30. apr 2014

@stary_ujco škoda že len jeden "like" ti môžem dať 😀 😀 😀 medzi kodaňou a hamburgom 😀 😀 😀
@cerveny_uterak aj škoda nejak obšírne odpovedať, to by si nepochopila, ale v skratke - vykašli sa na to

janett310
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ema_26
11. júl 2015

@cerveny_uterak Pokiaľ plánuješ predávať prostredníctvom eshopu, bude potrebné si založiť živnosť, príp. inú formu podniku. Je potrebné počítať aj s komplikáciami ako napr. reklamácia alebo vrátenie tovaru. Svojim zákazníkom budeš musieť ponúknuť kompenzáciu za reklamovaný tovar. Tebe však predajca z ebay-u tovar nemusí vyreklamovať.

andrej1018
6. jan 2016

Zdravím ťa,
prečo rozmýšľaš nad tým, že budeš dovážať tovar zo zahraničia a predávať ho na takom malom mieste, ako je Slovensko? Rob to naopak - predávaj do zahraničia. Potenciálnych zákazníkov vo svete je X násobne viac ako na malom Slovensku.

nestastna21
6. jan 2016

Ak to nechces robit len jednorazovo, musis si zalozit zivnost. Inak je to nelegalne.