Môžem si popri výpovednej dobe hľadať novú prácu?

monique33
29. máj 2020

Ahojte, chcela by som poradit.. Dnes som dostala v praci vypoved.. Bolo nam ponukne z dvoch moznosti vypoved s 3mesacnou vypovednou lehotou a 2 odstupnymi platmi alebo vypoved dohodov s 4 odstupnyni platmi... Momentalne je vo firme taka situacia ze sme uz dva mesiace doma a platia nam 75%a taka situacia este pokracuje...cize..ja som sa rozhodla pre tu vypovednu lehotu.. To znamena ze? Budrm tri mesiace doma platena na 75%a moja otazka mozem si nakst poptritom ak druhu pracu? Rozhodla som sa spravne ked som si vybrala tu lehotu?

alenah31
29. máj 2020

@monique33 môžeš mať toľko PP koľko budeš stíhať🙂 Len potom keď ťa "povolajú" späť do pôvodnej práce kde máte teraz 75% ako to urobíš? Si si istá, že tie 3 mesiace bude tento stav pretrvávať?

monique33
autor
29. máj 2020

@alenah31 aj nad tym som premyslala ale hovorili mi na personalnom zevraj to je velmi malicka pravdepodobnost a sama mi povedala ze mozem aj inde pracovat... Prepustili ma ako nadbytocnu a takych ludi je tam este vela.. Takze skor si myslim ze nepovolaju

alenah31
29. máj 2020

@monique33 tak to je už na tvojom uvážení. Ja len...aby si nezabudla, že keď otvoria musíš nastúpiť, inak porušíš PZ a z toho vedia vyvodiť dôsledky (napr. hrubé porušenie prac. disciplíny - absencia) a následne výpoveď bez výpovednej doby a odstupného nakoľko pôjde o výpoveď podľa iného paragrafu. Ale pracovať v inom PP môžeš. Kopec ľudí ma súčasne viac PP.

mogaa
29. máj 2020

@monique33 nuž ak si nájdeš druhú prácu, začni až o mesiac aby si mohla ukončiť PP v skúšobnej dobe -ak ťa náhodou zavolajú z terajšieho miesta. Kludne ťa môžu zavolať len na jeden deń a ak nenastúpiš , platí čo už bolo napísané, prídeš o odstupné....