Nadčasy v práci

iveta7677
18. jan 2017

Robím účtovníčku dlhé roky. Teraz som nastúpila do jednej firmy, robím tam druhý týždeň a denne robím 10 hodín. Je to už moje druhé zamestnanie, kde ťahám nadčasy až do večera. V predchádzajúcich zamestnaniach to nebolo. Mám rodinu a syna a mám pocit, že som s nimi málo. Ostatné moje kamarátky chodia domov z roboty v normálnom čase, len ja chodím večer. Neviem aké máte skúsenosti vy s nadčasmi? Podľa mňa nie je normálne aby jedna matka robila stále do večera.

moni244
18. jan 2017

A co tak si otvorit usta? Ako mas stanoveny pracovny cas v zmluve?

tajka1986
18. jan 2017

@iveta7677 ono je normalne zaciatkom roka az do marca robit nadcasy v uctovnickej brandzi. Teda aspon ja robim skoro nonstop,ale som sama sebe sef 🙂 Nepises ci to mas prikazane,ci iba docasne mate vela roboty,ci v ramci zaucania sa...Je problem sa jednoducho zbalit po sichte a odist? Ostatni zostavaju tiez ci idu domov? Napis blizsieako to u vas vyzera

maminuska
18. jan 2017

@iveta7677 nie, nie je to normálne pokiaľ robíš účtovníctvo len jednej firmy a to firmy ktorej si zamestnancom a to ani v období január až marec.
Pokiaľ však robíš vo firme ,ktorá sa živí účtovníctvom , tak je to možné ale nie už v januári , pokiaľ sa nejedná o firmy ktoré konsolidujú .

mirana
16. feb 2017

@tajka1986 no v tejto firme je strasne vela roboty na ekonomickom.Robime to dve plus fin.manazerka ale ona len specialne ulohy.Druha kolegyna dala vypoved lebo tam byvala tiez 10 az 12 hod.denne. Teraz v januari som zauctovala 5 sanonov doslych faktur plus ostatne veci.Statistika interne doklady atd. Neda sa to zvladat.V zmluve mame 150 hod. nad. rocne ale aj tie musia byt nariadene ale tie nie su.

dankanka
3. aug 2021

@iveta7677 citis to spravne.. nie je to dobre. A kedze teraz je leto a vsade je praveze menej prace, co bude pocas roka? Mas to aspon oficialne ako nadcas?

squ1rrel
3. aug 2021

@iveta7677 síce robím v Ázii kde sú nadčasy brané úplne že business as usual...posledné dva mesiace makám 13 až 18 hodín denne. Mesačne to vyjde na 90% nadčasov. Aj keď som robila v na Slovensku v daňovo poradenskej firme pred 16 rokmi tak daniari aj uctovnici makali nadčasy. Myslim že v tomto odvetví je to úplne normálne. Ozvať sa môžeš ale ci ti niekto vyhovie.. Asi nie.. Skôr by som sa snažila orientovať sa na iný druh práce, kde nemusíš robiť uzavierky a slúžiť klientom...aj ja nad tým už dlho uvažujem