Môžu ma po RD prijať späť a hneď prepustiť?

maag
3. jan 2010

Ahojte! Mám takýto problém. Pred MD som bola zamestnaná na dobu neurčitú a pracovný pomer stále trvá. V máji sa mi končí RD, ale ja by som sa chcela vrátiť do práce skôr. Problém je v tom, že organizácia ani moja pracovná pozícia neboli zrušené, ale zamestnávateľ pred 3 rokmi potreboval 5 takých zamestnancov ako ja a teraz mu stačia 3. Zamestnávateľ ma presviedča, že mám ešte počkať, že možno sa do mája situácia zmení, ale ja pochybujem. Som v ochrannej dobe a podľa zákonníka práce ma musí zobrať späť. Môže to zamestnávateľ urobiť tak, že ma síce zoberie, ale hneď ma prepustí z org.dôvodov? Ak rozviažem prac.pomer dohodou, budem mať nárok na odstupné? Ďakujem za rady.

gapa
3. jan 2010

ked nastúpiš, už nebudeš v ochr.dobe. Môže ti dať hned výpoved z org. dôvodov, PPskončí uplynutím výpovednej lehoty. Ak v dohode bude uvedený organizačný dôvod skončenia PP, tak bude nárok na odstpné, ak takýto dôvod nebude v dohode, tak ani odstuné nebude.

gapa
3. jan 2010

len sa opravím, že ... PP skončí uplynutím výpovednej doby ( nie lehoty).

maag
autor
3. jan 2010

ďakujem 🙂 , takže sa asi musím začať obzerať po nejakom inom fleku

gapa
3. jan 2010

potom nezabudni na odhlášku zo SP, ked nastúpiš do práce na prac.pomer, resp. ked nastúpi dieťa do škôlky.

ericka80
4. jan 2010

ahojte, aj ja mám možnosť nastúpiť nazad do práce od februára, síce už nie na to isté miesto, takže zvažujem, aby ma tiež náhodou neprijali, lebo musia a potom mi dajú výpoveď. RD mi trvá do júna a manžel je momentálne bez práce, tak sa pýtam, nedá sa preniesť na manžela?vďaka

gapa
4. jan 2010

ericka,
dá. A požiada o RP on a tiež ty si dáš odhlášku do SP a on prihlášku a bude dôchodkovo poistený počas starostlivosti o dieťa až do nástupu do práce, resp. dokial dieťa nepôjde do škôlky ..., resp. nedosiahne 6rokov. Samozrejme aj ZP musí vybaviť.

ericka80
5. jan 2010

ďakujem za info, pôjdem sa popýtať 🙂

kubko
22. okt 2012

Kočky tlmocim, co mi v takomto pripade poradili kocky na jednom fore. Ak vam po rodičovskej chcu dat vypoved, dohodnite sa s nimi, ze potrebujete 1 den dovolenky a mali by ste mat super podporu. Preplatia vam na ten jeden den dovolenku na ktoru mate narok pocas materskej dovolenky, popripade este zostatok starej dovolenky a z toho sa vam bude vypocitavat podpora. Mne po 2 materskych a nejakejstarej dovolenke vysla podpora 1200€ !!!!!!!!!!!!! a to som zarabala cca 400-500€ čisteho, ako by to vyslo po 1 materskej a bez starej dovolenky presne neviem ale ak zoberiete aj keby to bola 1/4, tak by to bolo 300€. Zakladom je si zobrat 1 den dovolenky alebo 1 den odrobit, lebo v takom pripade sa platia odvody a preto to vsetko aj s preplatenou dovolenkou ide do zakladu na podporu. Zamestnavatela to stalo 50€ naviac, co by sa mi oplatilo aj z vlastneho vrecka vratit. Tak kocky skuste nech nas stat nevyuzivaju len romsky spoluobčania. Drzim vam vsetkym palce

baklik
22. okt 2012

@kubko pekna podpora v nez. 😉 aj ked celkom dobre nechapem tomu prepoctu, hmm... ale tiez som uz o tom pocula, ze si treba zobrat zo dva-tri dni dovolenky (neviem, ci je jedno, kolko dni) a vyjde dobra podpora. a samozrejme, zvysnu dovolenku musi zamestnavatel tiez preplatit.

bambulka81
22. okt 2012

ohladom tej preplatenej dovolenky...nemusi zamestnavatel preplatit,moze vas vyzvat aby ste dov. vycerpali a az po nej zacne plynut vypovedna lehota 2 ci 3 mesiace alebo vypoved dohodou odo dna. treba zistit ci sa u vasho zamestnavatela preplaca dovolenka ci nie. u nas v praci zamestnanci musia vycerpat pred vypovedou ci pred nastupom na MD ci po RD.

ingmiriama
10. apr 2013

Baby chcela by som sa spýtať dňa 16.4 mi končí RD...a mám nastúpiť do zamestnania...ale moja zamestnávateľka mi dáva výpoveď,moje miesto je obsadené povedala že mi dá podľa zákonu odstupné.....a navrhla že mi zohnala prácu len na 5 dní a potom ma odtiaľ tiež prepustia (tá práca na 5 dní by mi poskytla dostať podporu z Úradu práce )...tak by som pomohla sebe a aj zamestnávateľke....urobím dobre ak na to pristúpim ???

dejna194
21. feb 2016

Ahoj môžem sa aj ja spýtať Zamestnávatel chce prepustiť hneď po skončení rd s odstupnim ako som čítala mam ho poprosiť o 2-3dni dov aby mi vyšla podpora alebo ma môže prepustiť hneď vyjde mi niečo dokým si nájdem nejaké miesto?? Prosím poraďte mi