Návrat do zamestnania a práca na smeny

akzuzs
3. dec 2013

Chcela by som sa opýtať na čo mám nárok po nástupe do zamestnania (DD a DSS) po ukončení rodičovskej dovolenky. V zákoniku práce som naša všeli čo ale paragrafi sú tak vrtké až no. Jedna sa mi o to že pracujem na smeny. Teda pred nástupom na MD pred rokmi som pracovala a aj víkendy. Deti sú už veľké. Jedno bude mať 6 rokov a druhú o pár týždňov dovŕši 3 roky. Manžel pracuje na smeny a ja do smeniek a víkendov tým pádom nemôžem. V zákoniku práce som našla v
§ 164 ods. (2) Ak požiada tehotná žena a žena alebo muž trvale sa starajúci o dieťa mladšie ako 15 rokov o kratší pracovný čas alebo o inú vhodnú úpravu určeného týždenného pracovného času, zamestnávateľ je povinný ich žiadosti vyhovieť, ak tomu nebránia vážne prevádzkové dôvody.
Môžem sa na toto odvolať keď budem opätovne nastupovať do práce aby som nemusela do výkendov lebo tie sa ťahajú ako 12tky a poobene a nočné?
Je tu niekto kto mi poradí ?????
Ďakujem

linda20111
3. dec 2013

@akzuzs ahoj, ano, tiez sa chystam po rodicovskej o to poziadat. Casovo mi nesedi pracovna doba s otvaracim casom skolky, tak budem ziadat upravu svojho pracovneho casu. V niektorych firmach sa to da, inde zase nie, pretoze by bol naruseny proces vyroby a pod.