icon

Neprešla som skúškami NBS, čo teraz robiť?

6. feb 2025

Ahojte, pracujem v banke, poslali ma na skúšky pre NBS a ja som ich neurobila. Dostanem náhradný termín. Ale je mi to také trápne. Náhradný termín bude vraj až niekedy za 6 týždňov. Prosím, ktoré ste dopadli podobne niekedy ako ja tak čo ste akože robili tých 6 týždňov na pobočke? Však ja nemôžem v podstate robiť nič a riaditeľ so mnou už počítal. Vyhodili vás za toto prosím? Strašne som z toho smutná, je to moja prvá práca, mám 20 rokov a tešila som sa na túto robotu.

amonet
6. feb 2025

tip: na stranke nbs su cvicne testy. teoreticky by si si vedela skusku asi spravit aj individualne skor skus sa nato opytat

balerina2025
6. feb 2025

my sme museli prv prejst skuskami az potom nas pustili pracovat.
velmi umorna zalezitost.

autor
6. feb 2025

@amonet
@balerina2025 no len ja mám veľký strach, že to zase neurobím. Je toho veľmi veľa a ja si to proste všetko nedokážem zapamätať a netuším a obdivujem všetkých čo toto zvládli.

balerina2025
6. feb 2025

my sme to obabrali , uz ani neviem ako. jasne ze sa to neda zapamatat. nik si to podla mna nepamata.

janai1
6. feb 2025

ved tie testy sú primitívne, pár krát si to prejdeš a musíš vediet. Všetky sektory som mala spravené

zic
6. feb 2025

Tak teraz som vyklikal "najvyssi" test z kapitaloveho trhu a mam 87%... trvalo to asi 7 minut... (ostalo mi 18 minut)

lilli110
6. feb 2025

Robila som ich niekolkokrat uz a to iste dookola sa tam opakuje. Staci prejst par x tie cvicne testy. Vzdy tam sice boli 2-3 otazky, ktore som videla prvykrat. Ale da sa to zvladnut. Myslim, ze opravne si hradis asi sama. Skus sa prihlasit na skorsi termin, ak je to mozne. A klud, ziadna hanba, aj zostresovat moze clovek a stat sa to moze hocikomu. Pre mna je to kus stres odkedy sa to robi na dialku s 2 zariadeniami, kamera na teba....dovtedy som mavala vzdy 100%. Ako to zmenili cez covid, tak som vzdy mala 1-2 otazky zle.

oktober3
6. feb 2025

Veď si rob cvičné testy na stránke. Ja som sa jeden sektor učila dva dni a to neznášam učenie a mala som 28 a dve deti doma...
Mala som pocit že som vymleta z toho , no skúsila som si zapamätať nejaké vybrané slová z toho textu, čo má byť správne. Takže len čo som si odpovede prečítala, tak som vedela, ktorá je ok.
Chytáky som si dávala červeným. Lebo je ich tam veľa ( hranie so slovíčkami, alebo pozor na ,, nie je ,, a ,,je,, .
Nie že to v rýchlosti označíš a bude to zle

Neboj, dáš to

oktober3
6. feb 2025

@balerina2025 prvé skúšky sa už robia pred komisiou. Až opakovane sa dajú obabrat.

balerina2025
6. feb 2025

@oktober3 no esteze som to nezazila

sticker
vikisisi
7. feb 2025

Rob stále dookola len testy, tak si to ľahšie zapamätaš

diewcatqoo
7. feb 2025

Neviem ako teraz, ale ked som ich robila ja, tak tie testy boli uplne primitivne. No jedine si skusaj cvicne testy a snad si nieco zapamatas. Vobec si sa nepripravovala predtym na test alebo si bola nervozna alebo kvoli comu si to pokazila?

stankadu
7. feb 2025

Cvičiť, cvičit a cvičiť. To dáš. Len pozor na tie slovíčka. Velakrát sa odpoveď líšila len jedným slovíčkom, napr. a/alebo, nie je/je a pod. Je toho vela na učenie, ale su to ozaj primitívne otázky. Uz to síce nerobím, ale v jeden deň som mala 2 skúšky naraz.

iv1rozali
7. feb 2025

Vždy si pamätaj len správne odpovede.Ale pri hypotékach mi pomáhala kolegyňa...spravila som. Už som to robila 41ke pri dvoch deťoch. Neboj to dáš.

misanthropicdann
7. feb 2025

@balerina2025 neblázni. Teraz som si spravil najvyšší test a mal som 5 zlých. A to vôbec nemám žiadnu odbornosť.
Väčšina tých otázok sú podľa mna úplne logické, zvyšné sa musíš naučiť ale to není nič náročné

balerina2025
8. feb 2025

@misanthropicdann my sme to mali casovo obmedzene, asi preto 🙂

peterprvy
9. feb 2025

@balerina2025 aj tie skúšobné testy su časovo obmedzene, dal som si najvyšší z prijímania vkladov, za 10 minút z 30 otázok 4 nesprávne odpovede, 87%. Nijako som sa nepripravoval, nepracujem vo finančnom sektore

balerina2025
9. feb 2025

@peterprvy mne je to jedno, kto ako, ja nesutazim.

17alexis
9. feb 2025

@balerina2025 jasne, ze sa to da zapamatat, len treba pri tom aj trochu posediet. Cast otazok je navyse uplne jasna aj laikovi a pri skusobnych testoch sa otazky casto opakuju, takze je to velmi lahko naucitelne.

nelka93
9. feb 2025

Tiež som robila skúšky a nepomohlo nič len precvičovať tie cvičné. Vždy sú testy len z tých otázok. Nie je to náročné, len to chce cas

nat_alia
9. feb 2025

Hlavu hore, urcite to napokon zvladnes. Nie vsetko vzdy vyjde na prvy pokus. Kolko ludi/studentov ide aj na 3. opravny termin.. to sa proste stava, neboj sa. Doucis sa co je treba a na 2.krat to iste zvladnes. Vobec sa netrap a nehanbi a co tak to nevyslo. Velmi ti drzim palce aby ti to na dalsi krat uz vyslo❤️✨

aduskatt
9. feb 2025

na nete sú všetky otázky aj so správnymi odpoveďami - úplne v pohode sa to dá naučiť, robievala som naraz všetkých 6 sektorov a bolo to bez problémov...

keksik83
10. feb 2025

20 rokov majú bežne moji študenti - vravia, koľko sa učili a zapisujem známku 4-5. Ono je to o tom, že aj sústrediť sa na text sa treba naučiť, taktiež učiť sa treba vedieť. Všeobecne je toto problém tvojich rovesníkov a mladších. V škole ešte ako-tak, no potom každý "narazí" v praxi. Jediné riešenie, proste musíš makať a makať, sústrediť sa a premýšľať, čo čítaš. Nie bifľovať sa veci, ale logicky si ich osvojovať.