Ahojte baby, občas sa citim ako divná skrz to, že niesom kariérny typ. Okolo seba mám väčšinou ženy, ktoré sa ženú za peniazmi, kariérou a ja skôr túžim po rodine a dobrom partnerovi, ktorého momentálne bohužiaľ nemám. Keď sa bavím s kamarátkami, tak oni stále ako keby o tom materiálnom ale pre mňa je život aj o niečom inom. Možno je to tým, že mám rodičov, ktorým sa finančne veľmi darí a mala som vždy všetko.. neviem.. Ja mám svoju prácu, ktorá ma baví a hlavne nestresuje, a viem si regulovať koľko zarobím, podľa počtu klientov a nechcela by som tráviť v práci celý deň ale vyhovuje mi že som tam len 6-7 hodín denne a potom sa môžem venovať svojim koníčkom a toto kamarátkam neviem vysvetliť a keď sa "obhajujem" cítim sa oproti nim lenivá ako keby pretože oni pracujú vo firmách a korporátoch kde sú niekedy od nevidim do nevidim :D
Nie si divna,len zijete v inych svetoch, nemusis sa obhajovat, neporovnavaj sa … kazdy ma ine priority. Tvoje kamaratky mozno nemali rodicov, co im mohli dat vsetko, tak sa nahanaju, buduju financne istoty, aby ich deti mohli povedat, ze ich rodicia boli na tom velmi dobre, alebo su kariere typy a je to pre ne dolezite…. ty regulujes svoje financie atd a mas aj backup od rodicov. Kazdy nahana to, co si mysli, ze mu chyba.
Ja som rovnaka a spokojna. Nezaujem co si myslia druhy. Vlastne nik sa nestara do mna, ani ja do nikoho. S mojimi kamoskami sa respektujeme a rozpravame o uplne inych temach
Dolezite je aby ta praca bavila, lebo ked ta bavit nebude, tak budes vycerpana a unavena a je jedno aka praca to bude, cize to je najdolezitejsie. S kamaratkami sa na tuto temu nebav, ak nieco zacnu iba povec, ze nemas v plane nic menit.
Tiez nie som karierny typ a tak do veku cca 35 rokov som sa aj citila kvoli tomu blbo,no dnes mi je to uz uplne jedno,kto si co o mne mysli a ani sa uz necitim menejcenne v spolocnosti zien,ktore sa pachtia za peniazmi a uznanim. Ja som spokojna s mojim zivotom. Mam co potrebujem,zijem bez nahanania sa a nepotrebujem pracou travit 12 hodin denne a potom este nahat kurzy,skolenia a podobne.
Ja to mam tiež rovnako. Aj tu keď vidím keď sa pomaly predbiehajú kto viac zarobí, akú má kto pozíciu a pod tak tomu nechápem...alebo vlastne chápem len mne je to veľmi vzdialené. Ja som nikdy nemala túžbu po kariére, doteraz si pamätám ako sme sa s kamarátkou cestou zo školy rozprávali o tom po čom túžime. Boli sme asi v 6. ročníku ZŠ a ja som už vtedy hovorila ze pre mňa je základ rodina a chcela by som byť cukrárka 😊 Mne sa to splnilo, ona je v SAV a úprimne jej držím prsty nech sa jej darí 🙂 Každý má ambície inde, napĺňa ho niečo iné a je to v poriadku. A z toho co si mysli okolie si netreba nič robiť, stále sa nájdu ľudia ktorí budú mať vždy pripomienky k niečomu.
A musíš sa naozaj pred nimi "obhajovať" alebo máš len ten pocit? Ja mám kamáratky, s ktorými každá žijeme úplne inak (ja som tá kariérnejšie založená) a vieme aj tak pokecať, každá sa posťažuje svojim, pochváli svojim, ale neporovnávame sa, nepretekáme sa, ktorá je "lepšia"... prečo im to vôbec musíš vysvetľovať? však to je fakt, ktorý stačí prijať... ak to je v tvojich kamarátstvach inak, prehodnotila by som skôr tie ako svoje hodnoty...
@lindous oni skôr nechápu prečo nepracujem viac a tým pádom by som mala viac peňazí ale ja preferujem to voľno, že všetko v kľude stíham, chodím na tréningy ktoré milujem, mám čas na domácnosť, psa 🙂
Tak myslím, že úplne stačí odpovedať toto a že ty si zas nevieš predstaviť žiť tak ako oni, ale nepcháš im to... a zmeniť tému... nevidím dôvod toto s niekým rozoberať dookola, pokiaľ sa im na niečo z toho ty sama nesťažuješ, či to nevyťahuješ... stopla by som proste tieto rozhovory, ktoré nikam nevedú
Autorka,
Ste z odlišného prostredia. Oni chcú na sebe makať, mať možno financie nadnormálny život, niekam sa posunúť. Ty sa chces hlavne dobre vydať, mať deti, mať čas pre seba. A obe skupiny ste ok.
Zavisi aj od motivacie. Ak si napr. Dostala od rodicov byt, alebo ti nejako financne pomohli, tak mas priestor si uzivat svoj zivot viac a nehnat sa za karierou. Ak kamosky nic nedostali a maju hypoteky, tak sa prirodzene snazia nieco karierne vybudovat a zvysit si plat.
Tiez by som v praci nebola iniciativny blbec a robila radsej 6 hodin ako 8,5. Ale ucty za mna nikto nezaplati a ani nemam muza, ktory by zarabal 8k mesacne, aby som sa mohla venovat svojim zalubam a robit iba tolko, kolko ma to bavi.
Nie si vobec cudna. Proste chces od zivota aj nieco viac, ako iba otrocit v praci.
Neobhajuj sa, proste to povedz sebavedomo ako fakt. Kamosky neries. Ak si ty spokojna, moze ti hlboko u zadku co si ony myslia. To je ich problem, nie tvoj.