Nikam v práci nezapadám

9. jan 2021

Ahoj baby. Potrebujem sa trošku vyrozprávať.
Pracujem v zmiešanom kolektíve. Sme bohužiaľ rozdelení na skupinky. Obzvlášť dve kolegyne sú veľmi nepríjemné. Ich rozhovory sa týkajú sexu, mužov, debatujú o tom aký ho kto má..nebudem to tu ani všetko písať, lebo by ma zablokovali. Tak a dozvedela som sa, že mi dali prezývku "mníška". Je pravda, že som skôr tichý človek, nemám rada konflikty a konkrétne s týmito kolegyňami si fakt nemám čo povedať. Podľa nich som nudná.
A toto mi vŕta hlavou. Byť nudná nie je zrovna to, čo by sme o sebe chceli počuť. Oni ma ani nepoznajú, nekomunikujeme spolu, ja sa s nimi fakt nemám o čom baviť, navyše sú zlé a zákerné a ohovárajú úplne každého v práci. S takými ľuďmi by ste sa kamarátiť ani nechceli. V práci mám kolegyne s ktorými si rozumiem, zasmejeme sa a stále máme o čom kecať.
Ale keď sa zamyslím, vždy som mala málo kamarátov, vždy som bola tichá, sediaca v kúte, neobľúbená. Mám snúbenca, budeme sa brať, plánujeme rodinu. S ním som šťastná. Ale trápi ma tá moja komunikácia s ľuďmi. Neviem komunikovat, nechcem pri rozhovore také to trápne ticho.

lucka_ke
9. jan 2021

ak máš kolegyne, s ktorými si rozumieš je to OK
v živote nemáme veľa skutočných priateľov, väčšina sú povrchné známosti...
je veľa ľudí ako si ty, netráp sa tým

ckocka
9. jan 2021

Evidentne s niekým komunikovať vieš - pravdepodopne s luďmi ktorí sú ti sympatický a majú podobné názory. Tak ich vyhladávaj ak si vo vačšej spoločnosti a konverzácia bude pre teba jednoduchšia.
Small talk sa naučiť dá, ale ak nie si pravidelný návštevník spoločenských rautov, stačí úplne základná zdvorilosť, nemusí a nemože byť každý stredom pozornosti a bavičom.

mirage
9. jan 2021

ja neznasam small talk, neviem po chvili co mam hovorit, co sa pytat.. sli sme raz na sluzobku, radsej som si sadla sama, ako vedla niekoho.. bola by som len trapne ticho, nerozumiem, ako moze niekto tolko rozpravat 🙂
ale zas mam kamaratku, s ktorou to ide lahko, a s nou som mala hodinovy telefonat minule.. cize len potrebujes toho spravneho cloveka pri sebe.
Ja tvrdim, ze do prace sa chodi pracovat, priatelov mam inde.

jaskolka
9. jan 2021

No a? Nie s každým si "sadnes", to je úplne normálne. Nie každý je vyrecny, bavic, tým sa vôbec netráp. Máš snúbenca, aj isté kolegyne, s akými sú rozumieš, teda očividne komunikovať vieš, len potrebuješ "svojich ludi", teda tých, s akými sa cítiš dobre a prijato. Ja by som ani neriešila, že musím si s každým mat co povedať. Proste každý má inú povahu, a nasilu to ani zmeniť nejde

limetka69
9. jan 2021

Pockaj, nerozumiem otazke.... Teba ozaj trapi, ze si nerozumies s nejakymi prizemnymi, menej inteligentnymi ludmi? 😃 Dievca zlate, ber to ako dar, nie ako problem, ze mas vsetkych 5 pohromade.

grace55
9. jan 2021

V podstate je to pre teba kompliment, ak si pre nich nudna, lebo pre ne je evidentne pritazlive byt vulgarna, zrejme hlucna, na seba upozornujuca, konfliktna, atd. Usudzujem z toho, co si napisala. Cim som starsia, tym si viac uvedomujem hodnotu tych "starych" dobrych cnosti, diskretnost, nenapadnost, spolahlivost, vernost. Fakt neries!

marci77
9. jan 2021

to velmi velmi zavisi od kolektivu
napr. ja som neznasala ten pocit, ked ja uz som mala deti a bola v kolektive bezdetnych ....ja som ich nechcela obtazovat problemami, ktore so sebou prinasaju male deti.....ale ked som pocuvala ich debaty o tom, kde sa pojdu opit ....a pritom som vyrecny typ, nemam problem sa o hocicom porozpravat, ale tie prazdne debaty o nicom, tiez ma to isty cas trapilo
idealne si najst niekoho, kto sa nachadza v priblizne rovnakom zivotnom obdobi a mate podobne temy

solange7
9. jan 2021

Ja som "extrovert/introvert". Tiez si nemam co povedat s ludmi, s ktorymi to nema cenu. Vacsinou s prizemnymi ludmi. A takato sorta ludi ma tendenciu inteligentnejsich odtlacat bokom. V dvoch zamestnaniach som s tymto mala problem, ludia do mna stale vyrivali pretoze som malo komunikovala. Ale mne to bolo sumafuk. Do prace som sa nechodila kamaratit. Obcas som pokecala, ale ich sralo to, ze ja o nich viem vsetko a oni o mne nic. Nepotrebovala som s nimi riesit sukromie. Teraz mam kolektiv fajn, ale tiez mam niekedy plne zuby drbnutych tem, ktore rozoberaju. Nedala by som to, keby mam takych priatelov. Chvalabohu, priatelov mam fajn, dobre sme si sadli cela skupina. Kasli na to.. Jedina rada. 🙂

yollanda
9. jan 2021

Hentake kravy by som ani neoplula. By som im povedala “radšej mníška ako Žumpa”

arianna25
9. jan 2021

Zaklad je rodina, cize tvoj muz a dieta. Kolegyne su kolegyne. Hoci kazdy chce aby cas straveny v praci bol fajn, ale niekedy to neide. Mysli na to, ze si si prisla fo prace zaribit peniaze a kolegyne ti mozu byt ukradnute. Ony ta nezivia. Netrap sa nimi. Ked ich zaujima primarna ludska potreba natolko ze maju zatemneny mozog, to je ich vec.
Nezalezi na tom, ci sa obklopujes castou kolektivu, ci si hviezda v kolektive alebo seda mys. Hlavne mudis byt spokojna ty. Ale na to musis vypustit tamtie zakeracky z hlavy. Ignoruj.

1sally12
9. jan 2021

@marci77 ja to zas musim pocuvat denno denne🙄 ešte aj o vnúčatách🙄🙄

elizabet173
9. jan 2021

To, ze si nerozumies so zenami takej urovne, ta vobec trapit nemusi. Podstatne je, ze si rozumies so snubencom, ze mas kamaratov, aj ked malo. To je ovela lepsie, ked mas par uprimnych kamaratov, na ktorych sa mozes obratit, ked to potrebujes, ako mat ich vela, ale povrchnych, ktori ta pozmaju len vtedy, ked ta potrebuju.

moonlight1210
9. jan 2021

Ak nevies dobre komunikovat, nauc sa byt dobrym posluchacom. Urob z toho prednost.
Dava ti to prilezitost nahliadnut ludom az do duse a vzdy pomoct rozhovoru vhodnou otazkou. Alebo ich casom aj jemne nasmerovavat k pochopeniu ich problemov. Ludia ta budu aj sami vyhladavat, aby sa vyrozpravali. A budu ta mat radi. Hoci toho vela nenahovoris.
Trva to dlhsie ako ukecanemu cloveku, nez zapadnes, no ma to dlhsiu vydrz a menej casto sa dostanes s niekym do konfliktu. Co asi tiez nemas rada.

No a za tymi dvoma kolegynami by som nelutovala. Naopak, prezyvku Mniska by som vzala ako poctu. Ze nie som taka vulgarna ako oni dve. 🙂

marcellka32
9. jan 2021

@1sally12 nemusíš to počúvať, stačí nahodiť inú tému...mám deti, s bezdetnymi sa nebavím o deťoch (aj tak ich to nezaujíma), o deťoch sa bavím so ženami, čo deti majú..a tvoje kolegyne asi nechapu, že sa ti nechce počúvať o vnúčatách (ja chápem, že majú radosť z nich), a ako spinká, papá a už lozi 🙂

mariejenka
9. jan 2021

Netráp sa, 7 miliárd ludi na svete, neda sa s každým. A tie dve rachetľe vobec nerieš, este by som si z nich srandu urobila ,ze pridem do práce ..aaa pozdravujem Vas🖕🖕🖕 Vasa mníška 😂😂😂...toto isto ocenia,ked maju taký styl humoru 😂😂😂

siska53
9. jan 2021

Neda sa vychadzat s kazdym. My sme fajn kolektiv, ale tiez je tam.par ludi, ktorych zrovna nemusim, tak sa s nimi bavim len pracovne. Nie je solezite mat milion kamaratov, ale dobrych, na ktorych je spolah.

janina1127
9. jan 2021

Nemôžeš sedieť každému, to nejde, nerob si z toho ťažkú hlavu, podstatné je to, že máš okolo seba ľudí s ktorými si rozumieš 🙂

zuzanka.zuzu
9. jan 2021

a prečo tak prahneš po uznaní a pozornosti od tých dvoch? oni sú obľúbené, ty nudná, tak to proste je... už od čias škôlky, školy, univerzity a aj v práci.

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
babydesire
12. jan 2021

Nadpis nesedi stym co pises..lebo pises o dobrom kolektive akurat ze dvom babam nesedis..no a?tebe vadia oni, ty im a je to vyrovnane,..horsie je ked je clovek sikanovany vobec nezapadne,ma problemy na pracovidku kvoli tomu...

Som introvert a citlivka,nepotrebujem okolo seba hordu ludi a aj tsk si vacsinou s ludmi vychadzam a ak aj nie,nemozem cakat ze kazdy bude podla mojich predstav a ja tiez ze kazdemu sadnem. Otom to je.