icon

Nižší plat, ale hlavná je spokojnosť

22. júl 2020

Ahojte, mam uz dost korporatnej prace, neskutocne ma to nebavi, nenaplna, na meetingoch stale pozeram na kolegovcov a rozmyslam, ze toto je to co naozaj chcu? Zabijat svoj zivotny cas pre niekoho ineho a taku blbost, kde stale sa riesia vyssie a vyssie zisky?
Chcem ist robit do inej sfery, chcela by som robit s umenim alebo starat sa o niekoho/nieco (detsky domov, ist ucit - ale mam vystudovany iny odbor, takze nemozem...). Najradsej by som uz mala dieta a tomu sa venovala, rodine a pod. Ale nedari sa nam. Proste chcem robit nieco co ma naplna. Predstavu mam, ale platy su tam o polovicu nizsie ako mam teraz.
A tak rozmyslam, ci do toho ist alebo nie :(( vyzili by sme aj s mojim nizsim prijmom ale uz si tak nebudem moct vyskakovat...a teraz teda co :( naozaj neznasam tuto pracu a kazde 2 roky idem do inej, ale stale korporatnej... a uz mam toho fakt dost

Strana
z2
marca12
22. júl 2020

@gladys_07 lenze ak si psychicky na dne,ubija ta praca odrazi sa to na zdravi. Ty to zvladas,ale ak je uz clovek na dne,musi odist

nasatina
22. júl 2020

Ahoj,vrelo ti odporúčam takéto rozhodnutie urobiť. Pred troma rokmi ma vsetci považovali za totálne nezodpovednu ,keď som po 15 rokoch povedala,že odchádzam...Praca v banke ma nenapĺňala, bola som veľmi vyčerpaná venovať sa ešte o 18:00 rodine,prvákovi,variť...a vrchol bolo,keď na miesto riaditeľa nastúpila pani, ktora bola absolútne nekompetentna a dokazovala svoju moc😜🤪
🤑.Bola som asi mesiac "nezamestnaná",netlacila som na pílu.....zamestnala som sa vo veget.bistre,dve minúty od domu,mám skvelý kolektív,šéfa, pracovný čas....Zobrat si mojho muža za manžela a odísť z banky boli moje najlepšie životné rozhodnutia🙃😉. Vystúpiť z komfortnej zóny a určiť si priority ti otvoria brány k lepšiemu zivot✌

autor
22. júl 2020

@nasatina to znie super, presne takto nejako by som si to predstavovala. 🙂dakujem

mirage
22. júl 2020

Ja sa spýtam, zaujíma ma to : korporácia znamená nadnárodná firma typu Dell, Procter and gamble atď..? A to je sedenie v open space a tzv. klikacie pozície? Pýtam sa ako marťan, viem, ale ja robím v úplne inej oblasti, tak som zvedavá.

autor
22. júl 2020

@mirage ano, nadnarodna firma s velkym podielom na trhu. Ano, sedenie v open office a no, nenazvala by som to klikacou poziciou, musim pri nej velmi rozmyslat....a mam pocit, ze mne sa uz nechce rozmyslat :D najradsej by som sla robit aj predavacku, nech nemusim mat taku zodpovednost (robila som v obchode 10 rokov popri skole)

katka0123
22. júl 2020

Skus este vydrzat. Ak by sa podarilo babatko, mala by si dobru matersku. Potom mas do dochodku casu dost to vsetko zmenit. Ak sa da,

autor
22. júl 2020

@katka0123 no uz riesime CAR, takze neviem ako dlho to este bude trvat

katka0123
24. júl 2020

Drzim palec. Je to urcite otravne byt v praci, krora ta nenaplna. Na druhej strane, ak tam nemas stres, chodis s lahkym srdcom (fajn kolektiv, sef v pohode), skus zostat. Pri odchode na matersku by ti korporatne benefity a hlavne mzdovy zaklad pomohli k dobrej materskej a to su celkom dobre prachy. Ak sa ti ale naskytne nieco ako dream job a nepotrebujes financne istoty, mozno to ti prave pomoze k babatku. Kazdopadne vela stastia!! 🙂

katka0123
24. júl 2020

@mirage tie "klikacie" pozicie, casto krat vyzaduju sakra dobre zrucnosti a vedomosti. ;)

trdelnik234
24. júl 2020

@katka0123
Presne.Nedovolila by som si napisat,ze klikacie pozicie.Su to prace za PC,ale urcite nie klikacie.Ja som to uz pisala pred 3 dnami,ze korporat a open space pre mne nebol vhodny.Nasla som pracu,ktora ma bavi viac a ale napriklad aj v tej praci mam teraz posledne 2 tyzdne navalove stresy z toho,ako rozbehnut projekt podla planu.Rozdiel v korporacii a inde pre autorku bude mozno v tom,ze uz nevidi zmysel v tom,co robi....Ze chce mozno pracu,ktoru si odvedie od zaciatku do konca,nie iba cast projektu...

katka0123
24. júl 2020

@trdelnik234 ano, autorka hlada hlavne spokojnost. Drzim jej palce a chapem ju. Dobre poznam korporatne prostredie. Drzim palce, aby nasla pracu, ktora ju naplna. Ak sa vsak podari otehotniet, financne a socialne vyhody zo sucasnej prace by boli velkym benefitom. Nech jej zivot prinesie dvojnasobnu radost a aj trosku stastia v hladani.

katka0123
24. júl 2020

@trdelnik234 ano, nad nalepkou "klikacie" len mavnem rukou. To je total absurdne zlahcovanie. Vacsinou takto reaguju ludia, ktori nemaju paru o tom, kolko taky klik vyzaduje premyslania, vedomosti, sustredenia a ake dosledky sposobi jeden omyl. Skoda reci. ;)

zuzka_zuzicka
24. júl 2020

Urobila som to, z postu supervizora som odišla pracovať do MŠ / školu som mala, čakala som len na vhodné miesto, rozdiel v plate bol a presne som si dala na papier pre/proti. Vyhralo to, viac času na domov - priateľ, psíky. Voľné víkendy a vtedy ešte aj sviatky, žiadna práca do večera 22.00+. Chodila som domov sa len vyspať, vstala som vyvenčila a zas šla do roboty, bol to náročný rok (toľko som vydržala, kým som vedela, že tu skončiť nechcem). Teraz pracujem a deťmi, je tam priestor na to čo ma baví. Plat išiel postupne hore s tým ako som si neustále zlepšovala kvalifikáciu. Som na tom po 4 rokoch lepšie ako v tej práci predtým. Držím palce aby si sa dobre rozhodla. BTW možno sa Vám nedarí založiť rodinu presne pre tento tvoj stav mysle, treba zmenu! 😉🌸

Strana
z2