Nižší plat, ale hlavná je spokojnosť
Ahojte, mam uz dost korporatnej prace, neskutocne ma to nebavi, nenaplna, na meetingoch stale pozeram na kolegovcov a rozmyslam, ze toto je to co naozaj chcu? Zabijat svoj zivotny cas pre niekoho ineho a taku blbost, kde stale sa riesia vyssie a vyssie zisky?
Chcem ist robit do inej sfery, chcela by som robit s umenim alebo starat sa o niekoho/nieco (detsky domov, ist ucit - ale mam vystudovany iny odbor, takze nemozem...). Najradsej by som uz mala dieta a tomu sa venovala, rodine a pod. Ale nedari sa nam. Proste chcem robit nieco co ma naplna. Predstavu mam, ale platy su tam o polovicu nizsie ako mam teraz.
A tak rozmyslam, ci do toho ist alebo nie :(( vyzili by sme aj s mojim nizsim prijmom ale uz si tak nebudem moct vyskakovat...a teraz teda co :( naozaj neznasam tuto pracu a kazde 2 roky idem do inej, ale stale korporatnej... a uz mam toho fakt dost
Ahoj,vrelo ti odporúčam takéto rozhodnutie urobiť. Pred troma rokmi ma vsetci považovali za totálne nezodpovednu ,keď som po 15 rokoch povedala,že odchádzam...Praca v banke ma nenapĺňala, bola som veľmi vyčerpaná venovať sa ešte o 18:00 rodine,prvákovi,variť...a vrchol bolo,keď na miesto riaditeľa nastúpila pani, ktora bola absolútne nekompetentna a dokazovala svoju moc😜🤪
🤑.Bola som asi mesiac "nezamestnaná",netlacila som na pílu.....zamestnala som sa vo veget.bistre,dve minúty od domu,mám skvelý kolektív,šéfa, pracovný čas....Zobrat si mojho muža za manžela a odísť z banky boli moje najlepšie životné rozhodnutia🙃😉. Vystúpiť z komfortnej zóny a určiť si priority ti otvoria brány k lepšiemu zivot✌
@nasatina to znie super, presne takto nejako by som si to predstavovala. 🙂dakujem
Ja sa spýtam, zaujíma ma to : korporácia znamená nadnárodná firma typu Dell, Procter and gamble atď..? A to je sedenie v open space a tzv. klikacie pozície? Pýtam sa ako marťan, viem, ale ja robím v úplne inej oblasti, tak som zvedavá.
@mirage ano, nadnarodna firma s velkym podielom na trhu. Ano, sedenie v open office a no, nenazvala by som to klikacou poziciou, musim pri nej velmi rozmyslat....a mam pocit, ze mne sa uz nechce rozmyslat :D najradsej by som sla robit aj predavacku, nech nemusim mat taku zodpovednost (robila som v obchode 10 rokov popri skole)
Skus este vydrzat. Ak by sa podarilo babatko, mala by si dobru matersku. Potom mas do dochodku casu dost to vsetko zmenit. Ak sa da,
@katka0123 no uz riesime CAR, takze neviem ako dlho to este bude trvat
Drzim palec. Je to urcite otravne byt v praci, krora ta nenaplna. Na druhej strane, ak tam nemas stres, chodis s lahkym srdcom (fajn kolektiv, sef v pohode), skus zostat. Pri odchode na matersku by ti korporatne benefity a hlavne mzdovy zaklad pomohli k dobrej materskej a to su celkom dobre prachy. Ak sa ti ale naskytne nieco ako dream job a nepotrebujes financne istoty, mozno to ti prave pomoze k babatku. Kazdopadne vela stastia!! 🙂
@katka0123
Presne.Nedovolila by som si napisat,ze klikacie pozicie.Su to prace za PC,ale urcite nie klikacie.Ja som to uz pisala pred 3 dnami,ze korporat a open space pre mne nebol vhodny.Nasla som pracu,ktora ma bavi viac a ale napriklad aj v tej praci mam teraz posledne 2 tyzdne navalove stresy z toho,ako rozbehnut projekt podla planu.Rozdiel v korporacii a inde pre autorku bude mozno v tom,ze uz nevidi zmysel v tom,co robi....Ze chce mozno pracu,ktoru si odvedie od zaciatku do konca,nie iba cast projektu...
@trdelnik234 ano, autorka hlada hlavne spokojnost. Drzim jej palce a chapem ju. Dobre poznam korporatne prostredie. Drzim palce, aby nasla pracu, ktora ju naplna. Ak sa vsak podari otehotniet, financne a socialne vyhody zo sucasnej prace by boli velkym benefitom. Nech jej zivot prinesie dvojnasobnu radost a aj trosku stastia v hladani.
@trdelnik234 ano, nad nalepkou "klikacie" len mavnem rukou. To je total absurdne zlahcovanie. Vacsinou takto reaguju ludia, ktori nemaju paru o tom, kolko taky klik vyzaduje premyslania, vedomosti, sustredenia a ake dosledky sposobi jeden omyl. Skoda reci. ;)
Urobila som to, z postu supervizora som odišla pracovať do MŠ / školu som mala, čakala som len na vhodné miesto, rozdiel v plate bol a presne som si dala na papier pre/proti. Vyhralo to, viac času na domov - priateľ, psíky. Voľné víkendy a vtedy ešte aj sviatky, žiadna práca do večera 22.00+. Chodila som domov sa len vyspať, vstala som vyvenčila a zas šla do roboty, bol to náročný rok (toľko som vydržala, kým som vedela, že tu skončiť nechcem). Teraz pracujem a deťmi, je tam priestor na to čo ma baví. Plat išiel postupne hore s tým ako som si neustále zlepšovala kvalifikáciu. Som na tom po 4 rokoch lepšie ako v tej práci predtým. Držím palce aby si sa dobre rozhodla. BTW možno sa Vám nedarí založiť rodinu presne pre tento tvoj stav mysle, treba zmenu! 😉🌸

@gladys_07 lenze ak si psychicky na dne,ubija ta praca odrazi sa to na zdravi. Ty to zvladas,ale ak je uz clovek na dne,musi odist