Nová práca nie je podľa mojich predstáv

malybubak
26. mar 2018

Ahojte,

som už 4 mesiace na UP, teraz mám možnosť nastúpiť do práce, dnes poobede by som mala ísť dohodnúť podmienky atď.
Ide o to, že tá práca nie je úplne taká, akú som si predstavovala, platovo je relatívne ok, aj kolektív vyzerá fajn, len proste "obsah" tej práce nie je to pravé orechové pre mňa. Vravím si, že šak aspoň na nejaký čas to bude fajn, doplníme rozpočet doma, len sa trocha obávam, že čo keď sa už potom neposuniem ďalej.
Ja som taký typ, že sa mi ťažko odniekiaľ odchádza, ak si tam zvyknem, takže neviem čo robiť. Zobrať toto a hľadať niečo lepšie popri tom, alebo to nezobrať vôbec a hľadať úplne inak?

sasa1310
26. mar 2018

@malybubak tak určite by som to ja vzala. Lepšie sa obzerať po novej robote v práci v skúšobnej dobe ako na UP, keď už máš len 2 mesiace na vyplácanie podpory. A so zmenou si musela rátať, keď si hľadáš prácu.

alex49
26. mar 2018

zober a hľadaj dalej, peniaze potrebujete a ak si nájdeš prácu do troch mesiacov, ked budeš v skúšobnej. Tak v starej práci jednoducho dáš výpoved

fokuska
26. mar 2018

@malybubak Napisala si toho prilis malo... nevieme ake mesto, alebo kraj, coho sa praca tyka, ake mas ty skusenosti a poziciu na trhu prace. Ak mas toho na vyber vela a ty mas skusenosti, kvalifikaciu a mozes si vyberat, tak toto zobrat nemusis, vies ze kludne zajtra najdes nieco lepsie.
Ak je to ale horsie a kedsi 4 mesiace na UP, tak asi sa ti denne nehrnu ponuky, tak asi je, tak co ked nenajdes nic ine ani za par mesiacov? Budes sediet doma?

Ja by som urcite vzala pracu, akakolvek je podla mna lepsia ako nerobit nic. Pocas toho predsa nemusis prestat hladat dalej a ked najdes nieco s lepsimi podmienkami, tak proste odides.
Ty musis vediet co bude vacsia motivacia, ci ostat v uz ako tak zabehnutej alebo urobit zmenu a ist do novej.

bale1rinka
26. mar 2018

to je problém teda...veď práve to, že ten "obsah" nebude uspokojovať tvoje potreby ťa bude posúvať dopredu a budeš si aktívnejšie hľadať prácu inde,nie?

malybubak
autor
26. mar 2018

Práca je v BA, ja by som musela dochádzať cca 20 km, to mi ale problém nerobí.

Viem, že je to lepšie ako sedieť doma, ale vovnútri ma to tak stále hlodá, že to nie je to úplne ono. Ale asi máte pravdu, že je lepšie hľadať popri a mať aspoň niečo..

dominika6
26. mar 2018

@malybubak treba si uvedomiť že každá skúsenosť je dobrá,či už dobrá,alebo zlá..
aspoň môžeš povedať...áno viem,skúsila som,,
nikdy sa v práci nepreberá,pokiaľ nemáš na výber a čakať rok dva tri na prácu snov,je horšie finančne ako vyskúšať za ten čas 4 roboty..

malybubak
autor
26. mar 2018

Hej, len mne ide o to, že táto práca je dokonca úplne mimo toho, čo chcem /plánujem v budúcnosti robiť, a neviem ako to bude vyzerať v CV :D.

alex49
26. mar 2018

ale prosím ťa, je kopec ľudí, ktorí nerobia to, čo vyštudovali, alebo zmenili prácu po 20tich rokoch. To bude pre teba len plus, ak budeš vedieť robiť aj v inej oblasti a do CV ju ani písať nemusíš.

lilyianka
26. mar 2018

@malybubak urcite to zober i ked to nie je teraz ti prave orechove...mozes predsa pokukavat po inej praci popri tejto...podpora ti i tak skonci o 2m a potim co? Budes si buchat hlavu doma ak sa ti nieco lepsie nenaskytne?
Za mna urcite ano a vzdy je lepsie mat rozhlad vo viacerych odvetviach, musis to brat ako plus...a nikto ta tuna nebude drzat nasilu ak by si chcela odist prip.by ti praca nesadla

sense
26. mar 2018

Ked si 4mes na up tak asi sa ti ponuky nehrnu...a nikde nie je napisane ze tam musi ostat cely zvysok prac.zivota....

elizita
26. mar 2018

Ahoj, ja som takto nevzala zaciatkom roka jednu pracu. Kvoli naplni prace. Potom som si kratko na to hlavu trieskala, ze mohla som mat aspon nieco. Od marca som ale nastupila do prace, kde robim co ma bavi. Lenze ja som aspon pracu na polovicny uvazok predtym mala a este som na rodicovskej. Neuspokoj sa s tym, ze ved hlavne, ze je praca. Hlavne nech ta bavi, ak mas tu moznost si vybrat. Popri praci sa ti bude tazsie chodit na pohovory, aj to zvaz.

malybubak
autor
26. mar 2018

Ja viem, že môžem hocikedy v skušobnej dať vypoveď, lenže prvý mesiac ma budú len zaúčať, a mne to ako sa poznám bude fakt blbé im dať výpoveď hneď potom ako ma zaučia.
Na druhej strane, áno, toto je prvá taká serióznejšia ponuka za ten čas čo som na UP. Keby som vedela že čo bude o mesiac, o dva, by sa mi podstatne ľahšie rozhodovalo

fokuska
26. mar 2018

@malybubak No tu vypoved pocas skusobnej ti mozu dat aj oni - rataju s tym ze je to 50:50 a mozes to skoncit ty alebo oni, naprike tomu musia investovat usilie na zaucenie.

Nebude ti blbe ak to odmietnes a budes dalsich x mesiacov len tak sediet doma, bez prace, bez prijmu?

rembura
26. mar 2018

@malybubak ty mysli v prvom rade na seba, nie na to ako to potom kto vezme, to ti moze byt jedno 🙂

sihaj
26. mar 2018

po "dovolenke" som nemala prácu, tak som zobrala čo bolo......po pol roku som dala výpoveď, nakoľko sa mi "ponukla" ina praca

malybubak
autor
27. mar 2018

Mate pravdu, sme mali doma "poradu" a zoberiem to. Tak snad to bude ok 🙂

fokuska
27. mar 2018

@malybubak Keby nebolo tak mozes kedykolvek odist ;) drzim palce

slavkadud
28. mar 2018

@malybubak skus mysliet pozitivne a ono to pojde, bude to fajn 😉 Tiez ti drzim palce 😉

malybubak
autor
28. mar 2018

dakujem vsetkym 🙂

ankare
28. mar 2018

@malybubak držíme Ti palce@