icon

Odišla som zo zamestnania kvôli chybám v školení. Som na vine?

7. apr 2025

ahojte potrebovala by som nestranny nazor na jednu zalezitost v praci...vopred dakujem, takze: Predstavte si že pridete do noveho zamestnania kde sa musite najskor zaskolit, pridelia vam školitelku- jednu z veducih ..ktora vas vsetko zauči dostanete od nej materialy..po zaskoleni zacnete pracovat a po tyzdni si vás vsetky nové zavolá iná veduca a zgezuje vás ze pracu robite zle že, ze neriesite pridelene ulohy tak ako maju byt vyriesene, príde sa ale na to že to ta skolitelka vas skolila podla starych uz neaktualnych usmernení a materialov..ale cuduj sa svete nie ona je na vine ale vy..ze ste sa viac neinformovali, že ste sa nepytali, že vam stacili informacie z jedneho zdroja a nepytali ste sa viac lebo aj o tom je ta pracovna pozicia ze sa treba informovat zamyslat nad tym ci robite vsetko spravne a pytat sa aj inych aby ste mali informacie od viacerich veducich..cize je to vasa vina ze ste boli zle zaskolena..toto sa mi realne stalo..z tej prace som odisla kedze som bola v skusobnej dobe..a som teraz ja zla v rodine lebo som odisla z takej prace..ja neviem som ja už mešuge alebo...?

Strana
z2
autor
7. apr 2025

@martul ona tam bola tiez..ona to brala tak ze" hups"..jej nebolo povedane asi ani makke f ze daco dobabrala..ale obratili to len na nas..ze ok sice vas skolila podla uz dva roky neaktualnych materialov ale tak vy ste mali to a to..takze vy za to mozete ze ste porobili kopu chyb..

heln
7. apr 2025

na tvojom pribehu ma najviac zastavilo to co si napisala na konci, ze si zla v rodine, ze si odisla z takej rodine. postav sa za seba a rodinu uprac, nasla si si tuto robotu, najdes si aj inu.
mozno dobre, ze si odisla, to sa uz zrejme nedozvies, mozno by robili z teba blbu stale, nie len kvoli zaskoleniu. v jednej robote som vydrzala dva roky, "rubali tam na mne drevo", tiez som si vravela, ze som to musim vydrzat, doba bola zla atd. ked si pomyslim, ze som vedela robit skoro vsetko, ze bezo mna si veduci nevedeli ani vymenit papier v tlaciarni a faxe, a boli hnusni atd. teraz s mojimi skusenostami a tym co viem teraz by som tiez odisla hned po mesiaci, usetrila by som si psychicke zdravie.

fion22
7. apr 2025

Môžeš dostať vysnívanú pozíciu, ale keď je kolektív "nafigu" počase nebudeš chcieť chodiť do takej roboty ...a teda buď rada, že si odtiaľ preč ešte na začiatku, nech sa tam aj "zožerú" intrigánky

krasneleto
7. apr 2025

nie si... jednoznacne za tvoje zaskolenie v plnom rozsahu zodpoveda osoba, ktora ta skolila. bodka. nic viac , nic menej... dobre , ze si odisla, ked taketo zakladne veci zvalia na kocku v zacviku, v tejto firme bude asi pekny bordel... a nie, ty si si nemala nic overovat, ani aktualizovat ani zistovat... na to je skolenie a skolitelka...

gov
Odpoveď bola odstránená
rozculena
7. apr 2025

@gov a dôvod výpovede uviedli aký?

sisaka
7. apr 2025

Predo mnou sa nemusíš obhajovať. Ja nepíšem, že si mala vedieť, že materialy sú staré. Píšem, že si ich mala predložiť ako obhajobu a povedať, presne to, čo píšeš tu. Dostali sme staré materialy, podľa ktorých sme boli zaškolené, chyby, ktoré som spôsobila sú spôsobené tým, že som nebola zaškolená podľa najnovších postupov. Koniec obhajoby. Ako som písala, pre mňa by to nebol dôvod na výpoveď. Nedorozumenia sa stávajú, je dôležité ako sa k ním postavíme. Ak ti v práci nevyhovovali iné veci - typ prace, kolegovia… to je iná vec, ale ak si rodine prezentovala, že si dala výpoveď preto, lebo ti niekto vytkol chyby tak sa nedivím, že sa takému rozhodnutiu čudujú. To nie je o tom byť zlá alebo dobrá, to je schopnosť obhájiť svoje konanie a spravať sa asertívne.

gov
Odpoveď bola odstránená
rozculena
8. apr 2025

@gov tak netvrď,že ti dali výpoveď.

silvike
8. apr 2025

Pozri, kazdy nech si v skusobnej dobe idide koli comu chce. Niekomu nesadne celkom pracovna napln, niekomu kolektiv, niekomu sef, proste moze byt xy dovodov co do toho vstupi a ty sa rozhodnes ze odides. Rodina nech hovori ci chce, sak mas zrejme davno po 20tke, tak sa snad mozes sama rozhodnut ci danu pracu ano, alebo nie. Horsie keby si mala 3deti, hypoteku, pracu v hladobej doline, tak tam by clovek 2x uvazoval, ci to neprekusne a neostane dalej. Ale ak su aj ine prac.moznosti, tak je to lahsie odist hoci aj koli tajemu dovodu ako ty. Ja som napr. odisla v skusobnej dobe odisla koli tomu, ze castou pracovnou praktikou bolo klamstvo, zavadzanie a pod. To sa mi fest nepacilo. Manager sa teda dost cudoval, vraj to takto funguje vsade. Asi mu nikto neodisiel koli takemuto dovodu. No ale, dakujem pekne za taku robotu. Ja na to nemam zaludok. Takto oblbovat ludi a robit zo seba debila. Takze kazdy ma svoj dovod preco skratka odide a hotovo.

staromodna
8. apr 2025

Autorka, urobila si správne. Nerozumiem tymto argumentom, ze ty si mala zabojovať. Ako za čo? Ja som mala raz takú prácu, ktorú som neznášala, robila som ju správne, ale prišlo k tomu, že som toho mala plné zuby. Práca ako taká nebola zlá, ale kolektív bol príšerný, preto som tú prácu nemala rada. Spomenula som, že by som rada odisla a skusila nieco ine a hr okamžite zacala celý proces, pricom som ešte nepovedala definitivne slovo. V skratke prinutili ma odísť a nasli si na to sposob a aj keby som ostala a "zabojovala", islo by to velmi zlym sposobom, pretoze by som sama pred sebou bola za neschopnu, presne tak ako sa ku mne spravali, pricom to nebola pravda. Po tejto skusenosti som si vsak nasla svoj zivotny smer, takze urobila si spravne a netreba zostavat tam, kde hladaju len chyby na tebe. Mas svoju hodnotu

Strana
z2