Opätovná skúšobná doba. Je to zákonné, ak už v obchode pracuje dlhšie?

kornelia
5. nov 2008

Ahoj, prosim vas mamicky, ktora sa aspon trosinka rozumie do zakona pracovneho. Ide vlastne o mojho brata, a potrebuje surne vediet, ci sa moze pretrvavajuci pracovny pomer zmenit na skusobny. Jedna sa o to, ze pracuje v obchode - predaj mobilnych telefonov, nechcem uvadzat meno, a obchod sa predal novemu majitelovi, a on mu dal novu pracovnu zmluvu na precitanie a hned prvy bod je skusobna doba na tri mesiace. Je to zakonne, davat znova skusobnu dobu, ked tam pracuje uz rok??? Doteraz sa mu tam pacilo, no nove podmienky nie su bohovske, tak nevie, co moze a nie. Dnes ma stetavku s novym sefom o siestej, tak keby sa dalo dovtedy nejake info od vas, dakujem 🙂 🙂 🙂 🙂

martinka17
5. nov 2008

Pri zmene majiteľa je to bežný postup, pokiaľ viem v súlade so zákonom. Ja osm tak raz mala 3 mesiace skúšobnú dobu, po jej skončení, spoločnosť prešla z sro-čky na kaciouvku a ja som automaticky, rovnako ako všetci ostatný zamestnanci dostla skúšobnú dobu. Takže je to OK 😒 Je to v podstate úplne to isté, ako keby Tvoj brat nastúpil na nové miesto.

gapa
5. nov 2008

ak nebude súhlasiť s novou prac.zmluvou, nech nepodpisuje ukončenie PZ u pôvodného zamestnávatela. Predpokladám budú ju asi ukončovať dohodou o ukončení PP bez uvedenia dôvodu a bez nároku na odstupné.

Pozri si napr. zákonník práce § 29a

kornelia
autor
10. nov 2008

Dakujem dievcata, ta skusobna doba zostava, nejak sa dohodli na dalsich podmienkach, tak som zvedava. 😉