Oplatí sa vymeniť prácu za vyšší plat?
Zaujíma má názor aj iných. Pracujem na 6 hodinový úväzok po-pia, 8:00-14:30, praca je čisto iba z domu za počítačom, raz za 2-3 mesiace idem aj do sídla firmy( cca 100km) ale nieje to pravidlo. Zarábam cca 800€-850€. Stáe rozmýšľam, ze si budem hľadať inú prácu kde zarobím viac €, ale vyhovuje mi pracovný čas aj praca ma veľmi baví. Jediný problém je moja šéfka, ktorá je trosku mimo, berie má ako 24 hodinovú asistentku, je neskutočný workoholik mna to otravuje keď mi mimo mojej pracovnej doby vypisuje, napríklad aj veľa krát vnoci mi píše čo treba. Alebo 10 minút pred skončením mojej pracovnej doby mi dá úlohu ktorá trvá cca 2 hodiny a potom je naduta že sa to nedokončilo alebo mi píše cez víkend či jej neviem pomôcť a mnoho iných veci… Zas uvažujem ak by som niekde zarábala okolo 1000-1200€ ale musela tam dochádzať každý deň, či nebudem natom istom a taktiež ten nadriadený nemusí byt najlepsi. Sama neviem čo. Nechcem potom banovať
a tie nadcasy mas aj zaplatene? lebo ak nie, tak by som skor hladala sposob, ako slusne uzemnit sefku, zalezi vela od zmluvy, co mas vlastne v naplni prace... ale inak na 6 h. je to celkom fajn, ja som menila pracu naopak, z klasickej na znizeny uvazok na HO a poviem ti, nemenila som vtedy spat a vlastne ani teraz, lebo to malo milion vyhod a pozri, teraz vkuse niekto hlada nieco na HO, ked sa ti nebude pacit v klasickej praci, mozno bude tazke zas zohnat nieco na HO
tak ja pracujem klasicky 40 hodín týždenne v office, možnosť HO by som ja osobne prijala, ušetrila by som kopec času aj nákladov na cestovanie, ale u nás to nie je možné, klientov musíme vybavovať osobne
Veľmi, veľmi slabý plat, ak ťa niekto iný nezivy
@danieladeley no nemám ich zaplatené, mame to doriešené tak že Potom iný deň pracujem menej hodín ale aj to som si tie nadčas vedela uplatniť dobre že nie za pól roka….
a mas fixnu pracovnu dobu, ci projekt, ktory musis dokoncit? .ono ak si vezmes, ze vies, ze zarobis 1000-1200, ale asi na cely uvazok plus cestovanie, tak sa ti fakt neoplati menit
Myslim, ze hlavne preorientovat sa na plny uvazok bez HO by bolo dost narocne. Aby si neskor nelutovala, ak sa rozhodnes pre zmenu, ze to bola chyba. Ale zase neskusis - nevies. Vsade je nieco zle. Sefovia, vela prace, zly pracovny cas, stres… skus rozhodit siete a uvidis ci ta nieco natolko nadchne, ze budes ochotna menit. Plat je inak slaby, ale mas velmi vela vyhod. Zavisi to od toho ci ti tie peniaze stacia. Ja by som z takeho platu nevyzila, ale keby som nemala hypo tak hej a bez problemov.
To je v čistom ci hrubom?
@hankab no veď presne toho sa bojím, že budem neskôr ľutovať…
@personality v čistom
Tiez robim z domu a uz by som to nevymenila za ziadne peniaze chodit 5 dni v tyzdni do prace niekam.
Ale tvoja sefka je fakt husta, pride na to ako velmi ta to zatazuje ... je to na zvazenie...blby sef moze byt vsade
Podľa mňa druhý príjem k tomuto ešte. Niečo vlastne tiež z domu.
Joj, z duše mi rozpravaš.pracovna doba, kolektív, náplň práce ,ale to písanie,volanie pomimo tiež neznašam.a nemám zaplatené.a úlohy 10min pred odchodom s pripomienkou od vrchnosti asap,popripade dnes to potrebujem doriešiť 😁😁.akoby som to ja písala.
@pe_mi no takto, tebe aj autorke rovnako napíšem:
Už na začiatku si mala pevne stanoviť, že po pracovnej dobe nedvíhaš mobil, neriešis úlohy, ale počká to pekne do ďalšieho dňa, každá práca nie je zajac, neutecie, to si len workoholici myslia že áno....
Čiže nedvíhala by som mobil, neodpísala...na otázku prečo? Pretože to bolo po pracovnej dobe a pracovný mobil nechaj v práci..a môže sa aj rozliat, nedajte ľudia so sebou zametať
@pe_mi nechápem akože či to uz robia naschval alebo neviem
@pe_mi ty aj autorka, ved jasne odpiste, ze zial, dnes mi uz skoncila pracovna doba.. sefky skusaju, ale musite byt asertivne. Nie je to vasa firma, mate jasne stanovenu pracovnu dobu a plat. Nejde o dobrovolnictvo ani vase hobby..
@radkaradix potom mozno ze ju vymenia 😉 Otazka je ako často musi tahat nadcasi. Za tych 200 eur ircite by som nemenil na 8h, hlavne keby trebalo este cestovat.

Rizhod siete a uvidis ake mas moznosti. V sucasnej situacii je celkom stastie vobec mat pracu. Vypoved vies dat stale. Sefke sa nauc povedat nie (inak aj ja s tymto mam problem, tiez som workoholik, ale na druhej strane ak potrebujem nieco ja, tak mi je to umoznene)