Oplatí sa vrátiť do práce, alebo zostať doma?
2 deti (4 a 2.5 ročne )
Viac ako 4 roky doma
V škôlke zabehnutý obaja
Rodičak trvá do júna
Vrátili by ste sa do práce, do ktorej ste sa vrátiť nechceli? A mali súčasne plat aj rodičak ešte chvíľku?
Alebo by ste z rodičaku išli na podporu, ktorá by mohla vyjsť maximálna a tym pádom ešte skoro rok doma?
Hľadaj novú prácu.
Hladala by som si novu pracu.
@rebi789 to by som hľadala ale až keď by som vyčerpala podporu
Prečo takto? Keď ti bude horieť pod zadkom budeš hľadať? Na čo chceš využiť ten ďalší voľný čas?
Ak by som mala nieco na co by som ten “volny” čas zmysluplne vyuzila tak by som ostala doma (jazyk, certifikaciu a pod). Ak by som len mala byt na podpore a cakat kym deti treba vyzdvihnut tak by som šla do práce.
Vratila by som sa do prace a hladala zaroven novu.Znova by som nabehla do pracovnych kolaji, potom sa lahsie zabehnes v novej praci.
Určite ostan doma, kým sa Ti dá. Ten čas už nevrátis nikdy. Narobis sa ešte dosť.
ja som tak odisla z prace, potom max. podpora pol roka a potom nova praca
Mne to vyšlo parádne. V auguste som dostala posledný rodicak, od septembra som mala podporu a v ten mesiac, v ktorý mi podpora končila, som si našla novú prácu. Držím palce!
Neviem ci sa bude novy zamestnavatel po dlhej materskej a roku na podpore o teba zrovna trhat a aj pracovne navyky po takom case urcite dost utrpeli, takze ja by som bud zacala hladat novu pracu hned teraz, alebo by som normalne po skonceni rd nastupila do aktualnej a hladala potom, co je ale asi o dost menej prakticke.
@gribka1 tak ale keď môžeš byť pol roka na maximálnej podpore , prečo to nevyužiť?
Plus do toho som vysokoškolský študent
A v plane mam cez podporu porobiť navyse kurzy
Ale samozrejme ma láka aj mat plat plus rodicak ešte k tomu, nebyť finančné závislá, ale proste hneď by sa nám ľahšie dýchalo
No ak to využiješ pre svoj rast, tak super. Len ono, keď už chceme, tak akosi nie sú ponuky. Aj to sa stáva. Aspoň občas pozri, či nie je niečo čomu by si neodolala😁
@gribka1 ved a to je to
Ze som dostala zaujímavú ponuku z mojej vtedajšej práce a ja neviem co mam urobiť
Preto pýtam radu
Bola som rozhodnutá ze už sa nevrátim
Ale premýšľam nad tým čoraz viacej
V tom pripade ani nevahaj a vyuzi tu podporu. Narobis sa v zivote este dost.
Fakt záleží na tom, čo chceš robiť, ak ťa bude práca baviť, napĺňať a ešte ak by bola dobre platená.... Nikdy nevieme, či príde druhá. To keby človek vedel. Ja by som asi šla. Koľko ešte štúdium?
@marca12 mame hypotéku na bývanie, mame uver , 2 malé deti , muž je ťahúňom už 3 roky
Rodičak je len malé plus k tomu. .
@gribka1 a mňa baví aj práca kde som robila pred MD, aj ma naplnala aj som ju milovala, ale vždy sme zhodnotili ze je to práca pre slobodne a bezdetne ženy.
Je to hlavne časovo náročná robota a dajme tomu 10 dní v mesiaci by som nevidela deti, iba ráno kým by som ich doniesla do škôlky.
Dohodla by som sa na vypovedi tak, aby vysla maximalna podpora. A zacala si aktivne hladat pracu, nikdy nevies, kolko to bude trvat, ci si do konca podpory najdes.
Ja by som isla na podporu, rodicak dala na muza ( moze pracovat i poberat rodicak, ale ty nemozes brat 2 davky). A medzitym hladala pracu.
na podpore akurát tak stratíš pracovné návyky a budeš sa nudiť...
možno si oddýchneš.
‘Alebo by ste z rodičaku išli na podporu, ktorá by mohla vyjsť maximálna a tym pádom ešte skoro rok doma?’
Ahoj, zaujala ma ta posledna veta. Skoro rok doma? To sa ako da vybavit? Docitala som sa ze Urad prace eviduje max 6 mesiacov. Prosim porad🙏
@siera_springs ved pise, ze este do juna rodicak.. 😁
@siera_springs áno áno, ešte som na rodičaku ale dieťatko už v škôlke
Som sama doma druhý týždeň a uz mi je aj dlho ..
Prehod rodicak na manzela, ty na podporu, rieš si rekvalifikáciu, keď sa nechceš vratit do prace
Pozri sa máš malé deti a pred tým ako si odišla na materskú si nemala žiadne. Musíš vedieť,či máš zabezpečené to čo ti má kto deti nosiť a vyberať deti do škôlky,či má kto byť s nimi cez prázdniny čo je asi 14 týždňov v roku a keď ochorejú. Hlavne keď píšeš že je to práca náročná na čas. Deti budú ešte veľmi dlho na vás závislé v tomto. Trochu samostatné budú až na druhom stupni. To čo si tu nahlvrhla zastrašiť ešte letné a zimné prázdniny. Ale zas keď ťa práca baví a potrebujete potrebovať financie,tak to treba poriadne zvážiť.
@siera_springs do júna skoro pol roka od júna pol roka, dokopy skoro rok ;)
Vysvetlí mi niekto ako je možné, že žene ktorá bola 5 rokov doma s deťmi môže vyjsť maximálna podpora?? Sorry, ale nevyznám sa do ojebávania štátu
Ty si vieš vyčerpať po 3 mesiacoch na úrade práce aj časť nevycerpanej podpory... Dáš žiadosť na sociálnej poisťovni.

Ísť do novej práce kde by mi to vyhovovalo